ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ BONSAICLUB!!!

Με τι ασχολείστε, άλλα hobbies ....
Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Re: ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ BONSAICLUB!!!

Δημοσίευση από Vasilhs »

Ωραίο το έκανες! Θα πάρει ανάσα τώρα θα μπεί και φώς πιο μέσα και θα αρχίζει να βγάζει νεα φύλλα! :)
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame
Been thanked: 0

Δημοσίευση από angelica »

Την κλάδεψα Βασίλη...αν και αργοπορημένα έβγαλα φωτο!!! Πως σας φαίνεται?????
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από Vasilhs »

Την κλάδεψες; Βγάλε μια φώτο να δούμε ! :)
Άβαταρ μέλους

kapouland
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από kapouland »

Ένα καλώς όρισες και απο εμένα! Η Φτελια σου είναι πολυ όμορφη κι ας είναι ακλάδευτη! Θα μπορούσες να την συντηρήσεις έτσι (κλαίουσα!) θα ήταν πολυ ενδιαφέρον και πρωτότυπο μιας και ο κορμός της είναι τόσο ψηλός!
[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... mewave.gif[/img]
...Ανδρέας [HR]
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

My Nellie έγραψε: Επομένως αυτό το όριο των -1 βαθμών που θέτεις, ίσως έχει εφαρμογή σε κάποια συγκεκριμένα είδη, αλλά φυσικά δεν έχει εφαρμογή σε κάποια άλλα.
Ναι ναι,αυτο υπονοησα! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... _smile.gif[/img]
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

mix.dny έγραψε: ... ...Χοντρα χοντρα τα bonsai αντεχουν πανω απο τους -1 βαθμους (και αναλογα το ειδος)... ...

Μιά διόρθωση για την αποφυγή παρερμηνείας : Η ανθεκτικότητα στις θερμοκρασίες (χαμηλές/υψηλές) εξαρτάται αποκλειστικά από συγκεκριμένα φυσικά χαρακτηριστικά του κάθε είδους και όχι από το εάν είναι bonsai ή όχι. Επομένως αυτό το όριο των -1 βαθμών που θέτεις, ίσως έχει εφαρμογή σε κάποια συγκεκριμένα είδη, αλλά φυσικά δεν έχει εφαρμογή σε κάποια άλλα.
Για παράδειγμα, κάποια είδη κωνοφόρων είναι ανθεκτικά στις ζώνες 8 - 10, ενώ κάποια άλλα ευδοκιμούν στις 3 - 8. Το καλλίτερο θα είναι να κάνει ο καθένας την προσωπική του έρευνα για τα φυσικά χαρακτηριστικά του κάθε είδους δένδρου που καλλιεργεί. Και φυσικά το κριτήριο είναι οι ευρωπαϊκές ζώνες ανθεκτικότητας (έχουν διαφορά από την αμερικανική κατηγοριοποίηση...)
Κι εν κατακλείδι, εγώ όταν αγόραζα την οξυά και περίμενα ότι θα τα καταφέρει στην Αττική, ασφαλώς εξαπατούσα τον εαυτό μου!!!

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

angelica έγραψε:
muxla 2.jpg
Πριν 2 χρόνια μου είχαν κάνει δωρο ένα acer, είχε κι αυτο ακριβός την ίδια πρασιναδα(μούχλα). Το μετέφερα σε ποιο μεγάλη γλάστρα και δεν είχε κανένα απόλυτος πρόβλημα. Τελικά ξεριζωθικε Απο το ένα μου σκυλάκι 7-8μηνες αργότερα....

Θεωρώ ότι το προβλημα σου δεν είναι αυτή η πρασιναδα, αλλα οι στουμπομενες ρίζες μέσα σε αυτο το pot.

ΑΝ ΉΤΑΝ ΔΙΚΌ ΜΟΎ θα το άφηνα 2 αποτιστο για να σκλήρυνει το χώμα και θα το μετέφερα χωρίς να πειραξω τις ρίζες σε μια μεγαλύτερη γλάστρα σε σχήμα μπολ. ( αρκετό χαλίκι ή ελαφροπετρα στον πάτο και γύρο του σωστό μίγμα χωματος ) αλλα όχι τώρα, μέσα σεπτεμβριου.
Νομίζω ότι αυτο που είπε ο Νικολας το να κόψεις τις ρίζες που βγαίνουν Απο κάτω είναι σωστό.
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

RiaD έγραψε:
Υγ μιχάλη πολυ μ άρεσε αυτο με τον τροχονόμο, χαχα!!
[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... e_wink.gif[/img][img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... _smile.gif[/img]
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας καθ' όλου.. Ίσα, ίσα όπως λέει και η Ρία χρειάζεται η μούχλα ως ένα σημείο.. Άλλοι τοποθετούν βρύα που προκαλείται από την μούχλα!! Συνήθως απαντάτε σε ποτάμια, πάνω στα δένδρα και στις πέτρες που αναπτύσσετε.. Το μοβ τι είναι !!! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... dtimer.gif[/img]
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Κανόνας απαραβατος: δεν επεξεργαζομαστε ποτέ τα χρώματα σε φωτογραφία, αυτά είναι που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι συμβαίνει - το μπλε στην περίπτωση σου μάλλον μας εμπλέξε χειρότερα! Ανέβασε αν θες τη φωτο με τα κανονικά της χρωματα. Το πράσινο πάντως είναι κος, φυσική πρασιναδα, κάνει καλο γτ βοηθά να διατηρηθεί η υγρασία.

Υγ μιχάλη πολυ μ άρεσε αυτο με τον τροχονόμο, χαχα!!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

angelica έγραψε:Καλώς σε βρήκα Hfestion!!! Harris έβαλα περισσότερο φωτισμό στη φωτογραφία για να φανεί καλύτερα...αυτό το μπλε-μωβ στην πραγματικότητα είναι πράσινο όπως φαίνεται και στη βάση του κορμού!!!! Απο τι δημιουργήθηκε αυτό?? Είναι όντως μούχλα?? Τι να κάνω για να φύγει??[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... king/2.gif[/img] Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο? Πώς ξεχωρίζουμε τη Φτελιά απο τη Ζέλκοβα?? Πριν μου πείτε οτι είναι Φρελιά πίστευα πως είναι Ζέλκοβα!!! mix.dny στο άρθρο διάβασα πως αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε εσωτερικό χώρο και φοβήθηκα να την βγάλω έξω...Ψέκασμα κάνω μόνο όταν είναι σε εσωτερικό χώρο?? Λίπανση μπορώ να ξεκινήσω τώρα??Και το συρμάτωμα πότε είναι αναγκαίο?? Σόρρυ αν γίνομαι κουραστική με τόσες ερωτήσεις αλλά απο τότε που μου έφεραν το δεντράκι δεν το έχω πειράξει καθόλου για να μην πάθει τίποτε και χρειάζεται άμεσα φροντίδα....
Ok.Καλα κανεις και ρωτας!Τα αρθρα που διαβαζεις ειναι σαν τα φαναρια.Τα ακολουθεις,αλλα τα αγνοεις αν υπαρχει τροχονομος.Συνεπως τα bonsai ειναι εξωτερικου χωρου.Σε περιοχες με πολυ κρυο (οχι ελλαδα) τα βαζουμε σε εσωτερικο χωρο για να προστατεψουμε.Χοντρα χοντρα τα bonsai αντεχουν πανω απο τους -1 βαθμους (και αναλογα το ειδος).

Ψεκασμα οποτε θες αλλα οχι οταν τα χτυπαει ο καλοκαιρινος ηλιος.Μια καλη ωρα ειναι κατα τις 8-9 το βραδυ για το καλοκαιρι.

Με το συρματωμα δινεις σχημα στο φυτο σου.Δεν ειναι απαραιτητο την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη αλλα και η εποχη του καλοκαιριου δεν ενδεικνυται για εργασιες.

Λιπανση επισης οχι με τοση ζεστη,το φθινοπωρο καλυτερα να δροσισει λιγο.

Ζελκοβα_φτελια δεν ξερω ακριβως αν εχουν διαφορα,αλλα και να εχουν ειναι συγγενικα ειδη και θελουν την ιδια φροντιδα.

Βγαλε το δεντρο σε εξωτερικο, σκιερο τις μεσημεριανες ωρες μερος και θα ειναι μια χαρα!

Καλη συνεχεια!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Καλώς σε βρήκα Hfestion!!! Harris έβαλα περισσότερο φωτισμό στη φωτογραφία για να φανεί καλύτερα...αυτό το μπλε-μωβ στην πραγματικότητα είναι πράσινο όπως φαίνεται και στη βάση του κορμού!!!! Απο τι δημιουργήθηκε αυτό?? Είναι όντως μούχλα?? Τι να κάνω για να φύγει??[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... king/2.gif[/img] Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο? Πώς ξεχωρίζουμε τη Φτελιά απο τη Ζέλκοβα?? Πριν μου πείτε οτι είναι Φρελιά πίστευα πως είναι Ζέλκοβα!!! mix.dny στο άρθρο διάβασα πως αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε εσωτερικό χώρο και φοβήθηκα να την βγάλω έξω...Ψέκασμα κάνω μόνο όταν είναι σε εσωτερικό χώρο?? Λίπανση μπορώ να ξεκινήσω τώρα??Και το συρμάτωμα πότε είναι αναγκαίο?? Σόρρυ αν γίνομαι κουραστική με τόσες ερωτήσεις αλλά απο τότε που μου έφεραν το δεντράκι δεν το έχω πειράξει καθόλου για να μην πάθει τίποτε και χρειάζεται άμεσα φροντίδα....

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... mewave.gif[/img] και από μένα!

Δεν έχω κάτι να προσθέσω, σου τα παν όλα τα Παιδια! Καλή συνέχεια
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Τι επεξεργασια εχεις κανει γιατι δεν καταλαβαινω τι ειναι αυτο το μπλε-μωβ!!! Τι χρωμα ειναι στην πραγματικοτητα;
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Aγγελικη τα bonsai ειναι ολα εξωτερικου χωρου.Να το εχεις εξω,και τετοια εποχη να φροντιζεις να μην το εκθετεις στον ηλιο πανω απο κανα δυο ωρες την ημερα και αυτον οχι μεσημεριανο.για το κλαδεμα των λεπτων κλαδιων δεν εχεις θεμα,επουλωνεται μονο του.Για το ποτισμα αυτον τον καιρο θελει το λιγοτερο καθε δυο μερες,αλλα εξαρταται και απο το υποστρωμα.Οταν στεγνωνει καλα η επιφανεια εσυ ποτιζε.Στο περιπου αυτα για την αρχη.Στην πορεια θα τα βρεις ολα.
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

Παρέλειψα να σας πω πως το έχω σε εσωτερικό χώρο..Έχετε να μου δώσετε μερικές συμβουλές για την τοποθεσία του??
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

muxla 2.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Topic author
angelica
Mame
Mame

muxla-001.jpg
Ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή παιδιά και ακόμη περισσότερο για το ενδιαφέρον σας [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/richedit ... ppy/13.gif[/img]. Νιώθω πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια κοντά σας...Διάβασα στο σάιτ για τις συναντήσεις αλλά δεν μένω στην Αθήνα κ έτσι είναι πολύ δύσκολο να παρευρεθώ...Λοιπόν,το θέμα της μεταφύτευσης τότε θα με απασχολήσει τον Οκτώβρη περίπου..Στις οδηγίες ποτίσματος λέει να το ελέγχω καθημερινά βάζοντας το δάχτυλο στο χώμα,το δικό μου χώμα είναι πολύ σκληρό και ξερό με αποτέλεσμα να μην βυθίζεται το δάχτυλό μου για να το ελέγξω:( τι να κάνω???? Ανεβάζω και 2 φωτο να δείτε αυτό το πράσινο που έχει σαν μούχλα..(έχω επεξεργαστεί τις φωτο για να φανεί καλύτερα το πράσινο,αυτό το μπλε που φαίνεται είναι από την επεξεργασία). Όσον αφορά το κλάδεμα,πώς το κλαδεύω για να μην το πληγώσω και μείνουν σημάδια?? Δεν έχω κλαδέψει ποτέ μου κανένα φυτό- δεντράκι...
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Καλός όρισες στην παρέα μας.. Όπως σου είπε και η RiaD βγάλε και μία φώτο να δούμε που είναι η μούχλα.. Μάλλον κάτω στο πάτο θα είναι λόγο ότι είχανε και άλλα δενδρύλια κοντά και δεν αεριζόταν.. Δια τις ρίζες που εξέχουν από τις τρύπες του pot πάρε ένα συνηθισμένο ψαλίδι και κλάδεψε τες, ίσα με τον πάτο του pot. Αυτό πάει να πει ότι είναι αρκετά πνιγμένο από ρίζες το pot... Θα περιμένεις μέσα στο Οκτώβρη και θα του κάνεις κανονική μεταφύτευση αφαιρώντας αρκετές ρίζες.. Προς το παρόν μην κάνεις τίποτε και μέχρι τον Οκτώβρη, τα ξαναλέμε... Καλή διαμονή στο φόρουμ και δίνε, μέσα μέσα την παρουσία σου...
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Άβαταρ μέλους

M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από M4r0k1nos »

[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... mewave.gif[/img] καλως ήλθες Angelica! Το δεντράκι σου είναι πολύ όμορφο! (Είμαι φαν της φτελιάς) Διάβασε καλά στο σα'ι'τ (www.bonsaiclub.gr) για το πως θα την φροντήσεις , τα ποτίσματα της κυρίως , για να μήνει ζωντανή και σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα.
Μεταφύτευση όπως είπαν και τα άλλα παιδιά αστην για αργότερα! με τέτοιες ζέστες μάλλον δεν θα τα καταφέρει αν επιχηρίσεις κάτι τέτοιο.
Καλή διαμονή στο φόρουμ και καλό διάβασμα![img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... egreen.gif[/img]

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Απάντηση