Καλημέρα!!

Με τι ασχολείστε, άλλα hobbies ....
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Has thanked: 0
Been thanked: 291 times

Re: Καλημέρα!!

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Κάπου-κάπου να παρακολουθείς τις ανακοινώσεις για συνάντησεις των μελλών.Θα έιναι ευχαριστησή μας να είσαι και εσύ.Ολοι θα μάθουμε κάτι παραπάνω από τις γνώσεις και τα λάθη του άλλου.Και αυτό δεν είναι κακό. Είναι πρόοδος.!!!!

:happy-bouncycyan: :happy-bouncygreen: :happy-bouncymagenta: :happy-bouncyred:
Άβαταρ μέλους

thanasis2561
Omono
Omono
Been thanked: 0

Δημοσίευση από thanasis2561 »

Έχει τρύπα απο κάτω το δοχείο???
Ωραία ειναι η ελίτσα σου πάντως αν και μικρούλα :greetings-wavingblue:
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Καλώς ήλθες !!
Άβαταρ μέλους

Topic author
gcop33
Mame
Mame

Δημοσίευση από gcop33 »

θα συμφωνίσω μαζί σου.θα τσεκάρω τα βιβλία και τα περιοδικά που μου είπες!
σε υπέρ ευχαριστώ

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Καλησπέρα Μάριε! Καλώς όρισες!

Σχετικά με τα βιβλία που αναφέρεις, εγώ διαβάζω τώρα το "The Bonsai Workshop" του H. Gustafson. Έψαχνα να βρώ ένα βιβλίο περιεκτικό αλλά όχι πανάκριβο κι από κριτικές που διάβασα, αποφάσισα να το παραγγείλω. Είμαι ευχαριστημένη, καθώς περιλαμβάνει όλα τα κεφάλαια της δημιουργίας αυτής της τέχνης και απευθύνεται όχι μόνον σε αρχάριους αλλά και στους "intermediate" μαθητές...

Επίσης θα σου πρότεινα να προμηθευθείς περιοδικά που κυκλοφορούν σε σχέση με το bonsai. Όπως το "Bonsai Focus", το παλιό "Bonsai Today" (υπάρχουν παλιά τεύχη διαθέσιμα από το Stonelantern.com σε μειωμένη τιμή).
Εγώ θέλω κάποια στιγμή να αγοράσω κανένα τεύχος της ετήσιας Έκθεσης Kokufu...., αλλά είναι πανάκριβα...., αργότερα ίσως.
Όσο περισσότερες εικόνες βλέπουμε, τόσο καλλίτερα κατανοούμε τα bonsais.

:greetings-wavegreen:
Άβαταρ μέλους

Topic author
gcop33
Mame
Mame

Δημοσίευση από gcop33 »

Άβαταρ μέλους

Topic author
gcop33
Mame
Mame

Δημοσίευση από gcop33 »

Χολαργό και έχω και site φαν για το Warhammer (http://www.strongbattle.com)
Άβαταρ μέλους

thanasis2561
Omono
Omono

Δημοσίευση από thanasis2561 »

Γεια σου Μάριε!!!
Warhammer να φανταστώ είναι το επιτραπέζιο με μινιατούρες εεε???
Πού μένεις???
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 176 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

gcop33 έγραψε:είμαι αδικαιολόγιτος!!! ξέχασα να αναφέρω ότι ήδη έχω πάρει μια ελιά, αλλα μάλλον πρέπει να κάνω repotting μια και το ανθοπωλείο που την πήρα την είχε ναι μεν έτοιμη σαν bonsai αλλά την έχει σε γλάστρα χώρις τρύπα... της έχω βάλει πολύ λίγο νερό και έχω το νού μου στο πως είναι το χώμα από θέμα υγρασίας για να μην τυχών σαπίσουν οι ρίζες... θέλω τις συμβουλές σας πάνω στο τι να κάνω, και αν έχετε να μου προτείνετε Pot και αν υπάρχει κάποιο μαγαζί ή φυτόριο που ξέρετε ότι μπορώ να πάω να διαλέξω... Να σημειώσω ότι η ελιά είναι μικρή σε ηλικιά όποτε και ευκαμπτή για να δώσω όποιο σχήμα θέλω.

Πολυ ομορφα! Βαλε μια φωτογραφια να την δουμε! ;)
Γιατι δεν κανεισ απο μονος σου τρυπες στην γλαστρουλα? :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
gcop33
Mame
Mame

Δημοσίευση από gcop33 »

είμαι αδικαιολόγιτος!!! ξέχασα να αναφέρω ότι ήδη έχω πάρει μια ελιά, αλλα μάλλον πρέπει να κάνω repotting μια και το ανθοπωλείο που την πήρα την είχε ναι μεν έτοιμη σαν bonsai αλλά την έχει σε γλάστρα χώρις τρύπα... της έχω βάλει πολύ λίγο νερό και έχω το νού μου στο πως είναι το χώμα από θέμα υγρασίας για να μην τυχών σαπίσουν οι ρίζες... θέλω τις συμβουλές σας πάνω στο τι να κάνω, και αν έχετε να μου προτείνετε Pot και αν υπάρχει κάποιο μαγαζί ή φυτόριο που ξέρετε ότι μπορώ να πάω να διαλέξω... Να σημειώσω ότι η ελιά είναι μικρή σε ηλικιά όποτε και ευκαμπτή για να δώσω όποιο σχήμα θέλω.
Άβαταρ μέλους

Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

καλως ορισες Μαριε :text-welcomewave:
Μια και ξεκινας τωρα διαβασε πρωτα οσο μπορεις περισοστερο , μπες σε διαφορα αλλα σχετικα σαιτ να παρεις παραστασεις και απο Σεπτεμβριο με το καλο ξεκινας την πρωτη σου προσπαθεια με καποιο σχετικα ευκολο και συναμα ανθεκτικο ειδος ;)
Θα σου προτεινα για αρχη ελια , μπορεις ευκολα να βρεις καποιο δεντρακι στα φυτωρια και στην πορεια πειραματιζεσαι και με αλλα .
Σε οτι μπορουμε να βοηθησουμε εδω ειμαστε 8-)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
gcop33
Mame
Mame

Δημοσίευση από gcop33 »

όχι RPG. μιλάω για αναπαραστασεις μαχών ή μάχες φαντασίας. ο κάθε παίχτης των δικό του στρατό και όποιος νικήσει!!! :)
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 176 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

gcop33 έγραψε:Καλή σας ημέρα.
Με λένε Μάριο και είμαι 31 χρονών...
Το αστείο είναι ότι δεν ασχολούμε παρα μόνο μια μέρα... αν και θέλω χρόνια. Μαθαίνω Ιαπωνικά και η όλη κουλτουρά και η ιστοριές που έχω ακούσει και έχω διαβάσει με ώθησαν σε μια τέτοια κίνηση. Βέβαια και το βασικό μου χόμπυ έχει μια κάποια σχέση, μια και βάφω και ασχολούμε με μινιατούρες παιχνιδιών στρατηγικής. Οπότε η "μινιατούρα" γενικά είναι στο αίμα μου.

Βέβαια, έχω κάποιες απορίες όσων αφορά για κάποια μεγάλα δεντρά που έχω στον κήπο μου και θα ήθελα να τα μετατρέψω σε bonsai και θα ήθελα κάποιες συμβουλές, αλλά δεν ξέρω που να κάνω τις ερωτήσεις στο φόρουμ.
Έχω πάρει και ένα βιβλίο που το διάβασα μέσα σε μιά μερα και λέγετε η τέχνη του bonsai και το έχει γράψει ο Μαρένζιο.
Αν έχετε κάτι να προτείνετε καλύτερα, ακόμα και ξένω θα χαιρόμουν να αγόραζα ή έστω να έβρισκα για να με βοηθήσει.

Καλώς σας βρήκα!
Καλώς ήρθες φίλε μου! Το χόμπυ σου είναι εξαιρετικό και δείχνει οτι έχεις υπομονή! Αυτό ειναι και το βασικό στοιχείο στα μπονσαι! Σε γενικές γραμμές ΟΛΑ τα δεντρα μπορουν να γινουν μπονσαι. Απλα πρέπει να έχουν κάποια βασικά στοιχεία οπως να έχουν μικρά φύλλα. Τα κλαδιά τους να ξεκινούν απο χαμηλά... κ.α

Διάβασε εδω για αρχή: http://www.bonsaiclub.gr/creation-care/pro-bonsai.html

Υπάρχουν βέβαια και πολλά άλλα αρθρα στο http://www.bonsaiclub.gr

Οτι θες μας ρωτας και ευχαριστως να σε βοηθήσουμε! :)

(RPG παίζουμε στο PC το Sacred II Fallen Angel , εχουμε τελειωσει και άλλα.... Βέβαια με τα πραγματικά RPG επιτραπέζια δεν έχω παίξει ποτέ! :( :? )
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

καλως ηρθες! :text-welcomewave:

εχω καποια βιβλια σε ηλεκτρονικη μορφη και μπορω να σου στειλω αν θελεις (στα αγγλικα)!

Θα σου στείλω το URL
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
Άβαταρ μέλους

Topic author
gcop33
Mame
Mame

Καλημέρα!!

Δημοσίευση από gcop33 »

Καλή σας ημέρα.
Με λένε Μάριο και είμαι 31 χρονών...
Το αστείο είναι ότι δεν ασχολούμε παρα μόνο μια μέρα... αν και θέλω χρόνια. Μαθαίνω Ιαπωνικά και η όλη κουλτουρά και η ιστοριές που έχω ακούσει και έχω διαβάσει με ώθησαν σε μια τέτοια κίνηση. Βέβαια και το βασικό μου χόμπυ έχει μια κάποια σχέση, μια και βάφω και ασχολούμε με μινιατούρες παιχνιδιών στρατηγικής. Οπότε η "μινιατούρα" γενικά είναι στο αίμα μου.

Βέβαια, έχω κάποιες απορίες όσων αφορά για κάποια μεγάλα δεντρά που έχω στον κήπο μου και θα ήθελα να τα μετατρέψω σε bonsai και θα ήθελα κάποιες συμβουλές, αλλά δεν ξέρω που να κάνω τις ερωτήσεις στο φόρουμ.
Έχω πάρει και ένα βιβλίο που το διάβασα μέσα σε μιά μερα και λέγετε η τέχνη του bonsai και το έχει γράψει ο Μαρένζιο.
Αν έχετε κάτι να προτείνετε καλύτερα, ακόμα και ξένω θα χαιρόμουν να αγόραζα ή έστω να έβρισκα για να με βοηθήσει.

Καλώς σας βρήκα!
Απάντηση