Γρεβιλλέα η βάγξειος (Grevillea banksii).
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Re: Γρεβιλλέα η βάγξειος (Grevillea banksii).
Φυσικά φίλε μου Μάνο και οι παρατηρήσεις σου είναι καλοπροαίρετες και έτσι τις αντιμετωπίζω και γω.Επιβραβεύω και τον σκοπό τον οποιό τις κάνεις(για να μην χάνονται δέντρα).Πληροφοριακά να σου πώ μόνο ότι δεν ασχολήθηκα με τα μπόν-σάι τώρα αλλά έχω λίγα χρόνια.Φυσικά και έχει ιδιαίτερη σημασία το να γίνονται οι εργασίες βήμα-βήμα(συμφωνώ απόλυτα μαζί σου)και ακριβώς αυτό ακολούθησα και στην περίπτωση της μικρούλας αλλά έτσι αντιμετωπίζω και όλα τα υπόλοιπα δέντρα ανεξαρτήτως είδους και εξηγώ:Φιλε μου οι παρατηρησεις μου ειναι παντα καλοπροαιροτες με σκοπο οσο το δυνατο πιο λιγες απωλειες σε νεους που ασχολουνται τωρα με τα μπονσαι.Οταν λεω βημα βημα εννοω καθε χρονο κι ξεχωριστη δουλεια εχει σημασια που το λεω αυτο.Οσο για το οτι οι ριζες απο μονες τους εμφανιζονται ,εαν δεν κανουμε κι αθελα μας καποιο σκαλισμα στη ριζα για να βρουμε το νεμπαρι του φυτου δεν γινεται(το κανω κι εγω αυτο).Τελος παντων το φυτο σου εχει δρομο μπροστα κι ευχομαι να το χαρεις οπως επιθυμεις.
δεν μπορείς να κάνεις μεταφύτευση,συρμάτωμα και κλάδεμα ταυτόχρονα και να έχεις την ψευδαίσθηση ότι το δέντρο θα επιβιώσει(βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις)κατω από οποιεσδήποτε συνθήκες...Ελπίζω να μας δωθεί η ευκαιρία να αναπτύξουμε τις απόψεις μας ίσως σε κάποιο άλλο θέμα.
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.....
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
manos_papadakis40
- Omono

- Been thanked: 0
Φιλε μου οι παρατηρησεις μου ειναι παντα καλοπροαιροτες με σκοπο οσο το δυνατο πιο λιγες απωλειες σε νεους που ασχολουνται τωρα με τα μπονσαι.Οταν λεω βημα βημα εννοω καθε χρονο κι ξεχωριστη δουλεια εχει σημασια που το λεω αυτο.Οσο για το οτι οι ριζες απο μονες τους εμφανιζονται ,εαν δεν κανουμε κι αθελα μας καποιο σκαλισμα στη ριζα για να βρουμε το νεμπαρι του φυτου δεν γινεται(το κανω κι εγω αυτο).Τελος παντων το φυτο σου εχει δρομο μπροστα κι ευχομαι να το χαρεις οπως επιθυμεις.pinusmugo έγραψε:Καλημέρα φίλε Μάνο(αν κάνω λάθος διόρθωσε με)καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου και τον χρόνο σου.manos_papadakis40 έγραψε:Οτι το χεις το χεις φιλε μου ...αλλα επειδη το ξερω καλα αυτο το φυτο λογω της δουλειας μου πολλες εργασιες μαζι κι η ριζα εξω...? χλωμο μου φαινεται να την βγαλει καθαρη.ισως μια μια εργασια κι βημα βημα θα ηταν πιο καλα στο συγκεκριμενο φυτο.καλη τυχη ευχομαι πανω απο ολα.
Κατά δεύτερο λόγο να πώ ότι είναι πολύ σωστές οι συμβούλες σου για το είδος του δέντρου(και παρα πολλά άλλα προσθέτω εγώ αν κάνεις πολλές εργασίες μαζί δεν την βγάζουν καθαρή) .....ΑΛΛΑ....αν διάβαζες την πρώτη σελίδα του θέματος θα ανακάλυπτες ότι όχι μόνο δεν έκανα εργασίες ταυτόχρονα αλλά υπήρξε και μία περίοδος προσαρμογής της μικρούλας στον νέο της χώρο(σπίτι μου).Όσο για την ρίζα που αναφέρεσαι αν παρατηρήσεις λίγο καλύτερα τις 2,3 φώτο φαίνεται καθαρά ότι είναι όλο το nebari του δέντρου από "μόνο"του έξω και εμφανές χωρίς να κάνω την παραμικρή εργασία(όπως με πίεση νερού για να το αναδείξω,ούτε με ελαφρότατο σκάλισμα στο έδαφος για να το εμφανίσω για να προκαλέσω πχ ακόμα περισσότερο στρές στο φυτό)..
Τα παραπάνω είναι ένας τρόπος απλά και μόνο να σου δώσω μία πλήρη κατάσταση και να έχεις ίσως και μία πλήρη και καλύτερη εικόνα γύρω από το θέμα και ΤΙΠΟΤΑ αλλο...σε ευχαριστώ και πάλι...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Σίγουρα μπορεί ναRiaD έγραψε:Πολύ καλή η "ματιά στο μέλλον" του JZ. Υπάρχει όμως δυνατότητα να πυκνώσουν τόσο τα συννεφάκια; δεν το ξέρω ως είδος καθόλου.
επιτευχθεί η "ματιά"του J-Z με την πάροδο εύλογου χρονικού διαστήματος όμως(3-5χρόνια ίσως και παραπάνω).Με τα κατάλληλα κοψιματάκια-τσιμπιματάκια
πάντα στην κατάλληλη εποχή βέβαια θα πυκνώσουνε τα σύννεφα και θα αρχίσει να βρέχει [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] ...
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Πολύ καλή η "ματιά στο μέλλον" του JZ. Υπάρχει όμως δυνατότητα να πυκνώσουν τόσο τα συννεφάκια; δεν το ξέρω ως είδος καθόλου.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Καλημέρα φίλε Μάνο(αν κάνω λάθος διόρθωσε με)καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου και τον χρόνο σου.manos_papadakis40 έγραψε:Οτι το χεις το χεις φιλε μου ...αλλα επειδη το ξερω καλα αυτο το φυτο λογω της δουλειας μου πολλες εργασιες μαζι κι η ριζα εξω...? χλωμο μου φαινεται να την βγαλει καθαρη.ισως μια μια εργασια κι βημα βημα θα ηταν πιο καλα στο συγκεκριμενο φυτο.καλη τυχη ευχομαι πανω απο ολα.
Κατά δεύτερο λόγο να πώ ότι είναι πολύ σωστές οι συμβούλες σου για το είδος του δέντρου(και παρα πολλά άλλα προσθέτω εγώ αν κάνεις πολλές εργασίες μαζί δεν την βγάζουν καθαρή) .....ΑΛΛΑ....αν διάβαζες την πρώτη σελίδα του θέματος θα ανακάλυπτες ότι όχι μόνο δεν έκανα εργασίες ταυτόχρονα αλλά υπήρξε και μία περίοδος προσαρμογής της μικρούλας στον νέο της χώρο(σπίτι μου).Όσο για την ρίζα που αναφέρεσαι αν παρατηρήσεις λίγο καλύτερα τις 2,3 φώτο φαίνεται καθαρά ότι είναι όλο το nebari του δέντρου από "μόνο"του έξω και εμφανές χωρίς να κάνω την παραμικρή εργασία(όπως με πίεση νερού για να το αναδείξω,ούτε με ελαφρότατο σκάλισμα στο έδαφος για να το εμφανίσω για να προκαλέσω πχ ακόμα περισσότερο στρές στο φυτό)..
Τα παραπάνω είναι ένας τρόπος απλά και μόνο να σου δώσω μία πλήρη κατάσταση και να έχεις ίσως και μία πλήρη και καλύτερη εικόνα γύρω από το θέμα και ΤΙΠΟΤΑ αλλο...σε ευχαριστώ και πάλι...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
-
manos_papadakis40
- Omono

Οτι το χεις το χεις φιλε μου ...αλλα επειδη το ξερω καλα αυτο το φυτο λογω της δουλειας μου πολλες εργασιες μαζι κι η ριζα εξω...? χλωμο μου φαινεται να την βγαλει καθαρη.ισως μια μια εργασια κι βημα βημα θα ηταν πιο καλα στο συγκεκριμενο φυτο.καλη τυχη ευχομαι πανω απο ολα.
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Ωραίο το σχεδιό σου φίλε J-Z πάντα μου άρεσε να έχω εναλλάκτικές προτάσεις και αν σκεφτείς ότι το συγκεκριμένο ανθίζει με κόκκινα άνθη τον Άυγουστο τότε πιστεύω γίνεται ακόμα πιό όμορφο....Jean-Zac έγραψε:Μετά από κάποια χρόνια θα μπορούσε να γίνει και έτσι. !!
.
υγ..σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου...........
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Been thanked: 291 times
Μετά από κάποια χρόνια θα μπορούσε να γίνει και έτσι. !!
.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

thank you marios....marios έγραψε:[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Happy/5.gif[/img]bravo
-
kapouland
- Imperial

+1000!Hombre έγραψε:Φιλε Γιωργο παρα το γεγονος οτι το δεντρακι δεν ειναι εντυπωσιακο λογω μεγεθους και δεν αναδεικνυει σε μεγαλο βαθμο την διαμορφωση που εχεις κανει εχω να σου πω οτι το'χεις.
Συνεχισε την καλη δουλεια και ελπιζω καποια στιγμη σε μια απο τις επομενες συναντησεις να σε εχουμε κοντα μας.
...Ανδρέας
[HR]
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Καλημέρα φίλε Hombre και σε ευχαριστώ.Η αλήθεια είναι πως δεν θα προχωρούσα ούτε και γώ στην αγορά του(για τους λόγους που πολύ σωστά αναφέρεις και πιό πάνω μέγεθος,κορμός κτλ)αλλά λόγω ότι ήταν δώρο δεν το πολυ-σκέφτηκα.Συνήθως το μάτι ψάχνει γέρικα,ταλαιπωρημένα με μεγάλο κορμό δέντρα(θα πρέπει το δεντρο να είναι υγιές στην αγορά του γενικά,αλλά μερικές φορές εμένα μου αρέσει να τα "επαναφέρω"αφού πολλά καταλήγουν στον κάλαθο από φυτοριούχους)αλλά δεν μου κάνουν συνήθως τέτοια δώρα...Hombre έγραψε:Φιλε Γιωργο παρα το γεγονος οτι το δεντρακι δεν ειναι εντυπωσιακο λογω μεγεθους και δεν αναδεικνυει σε μεγαλο βαθμο την διαμορφωση που εχεις κανει εχω να σου πω οτι το'χεις.
Συνεχισε την καλη δουλεια και ελπιζω καποια στιγμη σε μια απο τις επομενες συναντησεις να σε εχουμε κοντα μας.
[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img]
Θα ήταν ΜΕΓΑΛΗ μου χαρά να παρευρεθώ στις όμορφες και επικοδομητικές συναντήσεις σας.Βέβαια οι αποστάσεις είναι μεγάλες αλλά όποιος αγαπάει αυτό που κάνει και αυτή την τέχνη οι αποστάσεις του φαίνονται γελοίες......
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

RiaD έγραψε:Έχω μείνει άφωνη, μεταμόρφωση..
Θα συμφωνήσω με τον Χάρη, υποδειγματική και η παρουσίαση των δέντρων σου, μπράβο!
υγ ποιο είναι το κοινό όνομα της Γρεβιλλέας...; γιατί το επιστημονικό πρώτη φορά το ακούω, είναι η αλήθεια.
Σε ευχαριστώ πολύ Riad για τα καλά σου λόγια....όσο για το ερώτημα σου σχετικά με το κοινό της όνομα νομίζω ότι οι τρομερές γνώσεις του φίλου karesansui μας κάλυψανε και τους δύο(δεν την έχω συναντήσει και γώ με άλλη ονομασία).
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Harris να'σαι καλά....Harris έγραψε:Μπράβο παρα πολυ καλη παρουσιαση! ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ!!!
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Υπέροχο δέντρο, όταν ανθίζει ομορφώτερο! Στα χέρια που έπεσε θα γίνει ένα όμορφο μπόν σάι.
Γρεβιλλέα λέγεται και στην καθομιλουμένη. Εδώ χρησιμοποιήθηκε και η εξελληνισμένη λατινική ονομασία του φυτού σύμφωνα με την πρακτική του ελληνικού επιστημονικού "κατεστημένου" του 19ου αιώνα απο τον έλληνα φυσιοδίφη και βοτανολόγο Παναγιώτη Γεννάδιο.
Το όνομα banksii ( του Banks δηλαδή, ειναι απο το όνομα του άγγλου βοτανολόγου Joseph Banks ο οποίος έφερε στην Δύση τα φυτά των νέων χωρών ( Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία)
Γρεβιλλέα λέγεται και στην καθομιλουμένη. Εδώ χρησιμοποιήθηκε και η εξελληνισμένη λατινική ονομασία του φυτού σύμφωνα με την πρακτική του ελληνικού επιστημονικού "κατεστημένου" του 19ου αιώνα απο τον έλληνα φυσιοδίφη και βοτανολόγο Παναγιώτη Γεννάδιο.
Το όνομα banksii ( του Banks δηλαδή, ειναι απο το όνομα του άγγλου βοτανολόγου Joseph Banks ο οποίος έφερε στην Δύση τα φυτά των νέων χωρών ( Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία)
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Φιλε Γιωργο παρα το γεγονος οτι το δεντρακι δεν ειναι εντυπωσιακο λογω μεγεθους και δεν αναδεικνυει σε μεγαλο βαθμο την διαμορφωση που εχεις κανει εχω να σου πω οτι το'χεις.

-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Έχω μείνει άφωνη, μεταμόρφωση..
Θα συμφωνήσω με τον Χάρη, υποδειγματική και η παρουσίαση των δέντρων σου, μπράβο!
υγ ποιο είναι το κοινό όνομα της Γρεβιλλέας...; γιατί το επιστημονικό πρώτη φορά το ακούω, είναι η αλήθεια.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 194 times
- Επικοινωνία: