Bουνόπευκο <mugo pine>

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Has thanked: 0
Been thanked: 291 times

Re: Bουνόπευκο <mugo pine>

Δημοσίευση από Jean-Zac »

.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 0

Re: Bουνόπευκο <mugo pine>

Δημοσίευση από Philip »

Ιδια μαρκα καπνιζουμε [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Other/11.gif[/img]......καιρος να το κοβουμε.

Ωραια δουλεια ........αλλα έχει καποια σημαντικα λαθη . Σε σχεση με την φορμα του την ισσοροπια κ την αναλογια. Πιστευω με τον χρονο να τα αντιμετωπισεις..

Καλη συνεχεια στο πευκακι[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Happy/2.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Bουνόπευκο <mugo pine>

Δημοσίευση από pinusmugo »

Καλησπέρα σε όλους....

...............Η ιστορία του...............

Συνεχίζοντας την παρουσίαση ακολουθεί όπως αναγράφεται και στον τίτλο του θέματος ένα πεύκο mugo που έιχε αγοραστεί πρίν δύο χρόνια περίπου.Επειδή δυστυχώς δεν υπάρχει φωτογραφία του φυτού στην αρχική κατάσταση του θα προσπαθήσω να σας το περιγράψω λέγοντας ότι ήταν ένα πεύκο που συναντάει κανείς συχνά στα φυτώρια με ύψος γύρω στα 30-35 cm από το έδαφος με πολύ λεπτά κλάδια,νεαρής ηλικίας,βλάστηση που ήταν αρκετά μακριά από τον κορμό με αποτέλεσμα εκ πρώτης όψεως να περιορίζει τους οραματισμούς για το σχέδιο και τις δυνατότητες του,να μην πληρεί ακριβώς τις προδιαγραφές και ο πρώτος συνειρμός που έκανα αντικρίζοντας το ήταν μόνο ένας:ΣΥΡΜΑ και όλα γίνονται.Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν μου άρεσαν οι προκλήσεις γενικώς έτσι και στα μπόν-σάι γιαυτό τον λόγο προέβησα στην αγορά του(6 ευρώ αν θυμάμαι καλά έδωσα) με σκοπό και στόχο να δημιουργήσω με την πάροδο του χρόνου ένα όμορφο ...............shohin................

...............Οι εργασίες μου................

Στην αρχή ο μικρούλης μας πέρασε μία περίοδο προσαρμογής στο νέο του περιβάλλον(σπίτι μου)ανέπτυξε κοινωνικές δραστηριότητες με τους άλλους γείτονες(τα υπόλοιπα δεντράκια μου)και αφού ο χρόνος κύλισε ομαλά χωρίς προβλήματα έγινε το πρώτο κλάδεμα-ξεκαθάρισμα.Με την πάροδο μίας βλαστικής περιόδου έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα-εργασία(συρμάτωμα)για μία αρχική διαμόρφωση του που θα δείτε παρακάτω στη φώτο1.Δεν είχα και τρελές απαιτήσεις τότε λόγω βέβαια των μειονεκτειμάτων που προανέφερα και επειδή ήταν η πρώτη απόπειρα διαμόρφωσης.Έτσι λοιπόν και έγινε.Κάτι όμως δεν μου κόλλαγε,δεν μου άρεσε αλλά χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω το τι ακριβώς.Ετσι λοιπόν αντί να του κάνω την μεταφύτευση σε μία πιό ρηχή γλάστρα(όχι pot)που ήταν το επόμενο προγραμματισμένο μου βήμα,πήρα την απόφαση να επιχειρήσω μία δεύτερη προσπάθεια διαμόρφωσης και να αναβάλλω την μεταφύτευση,για τον επόμενο χρόνο.Να σημειώσω ότι από όταν ήρθε το δεντράκι στην κατοχή μου δεν του πείραξα καθόλου την ρίζα αφενός για την ιεραρχία των βημάτων-εργασιών μου και αφετέρου για την υγεία του δέντρου για να μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία τόσο στο σύρμα όσο και στο κλάδεμα...

..............Το αποτέλεσμά μου..............

Φώτο 1 ... Η φωτογραφία δείχνει την 1 απόπειρα διαμόρφωσης και τραβήχτηκε λίγο πρίν την δεύτερη απόπειρα μου...

Φώτο 2 ....Η δεύτερη προσπάθεια μου για την μελλοντική του έκβαση και πορεία ως shohin bon-sai....

Φώτο 3 ....Δείτε και συγρίνετε τις αναλογίες(κόπηκε και ένα jin),άiντε να καπνίσω και γω έναν πρίγκηπα
γιατί κουράστηκα ...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Απάντηση