Bουνόπευκο <mugo pine>

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Bουνόπευκο <mugo pine>

Δημοσίευση από pinusmugo »

karesansui έγραψε:
Hfestion έγραψε: Τέλος θεωρώ ότι οι εργασίες που έχουν να κάνουν με jin είναι και από τις τελευταίες που θα πρέπει να γίνονται. Εγώ σε δέντρα μου εχω αφήσει κάποια κλαδιά "ζωντανα" για μελλοντικά jin, πότε δεν ξέρεις τι μπορεί να παει στραβά.
Όχι απαραίτητα...μπορείς να τα δημιουργήσεις απο την αρχή έχοντας κατά νού κάποιο τελικό σχέδιο...
Αν αφήσεις κάποια κλαδιά "ζωντανά" (;) υπάρχει και το ενδεχόμενο να σου ξεραθούν σύντομα ή να σαπίσουν οπότε χάνουν και την υποτιθέμενη "χρησιμότητά" τους!
[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img] ... [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img] ...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img] ...
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial

Hfestion έγραψε:Πολύ ωραίο το πευκακι σου και η πρώτη του διαμόρφωση. Τα σχέδια του JZ όπως πάντα υπέροχα. Νομίζω ότι η τελευτία του πρόταση είναι και η καλύτερη και ταιριάζει ποιο πολύ με την κίνηση του δέντρου.
Τέλος θεωρώ ότι οι εργασίες που έχουν να κάνουν με jin είναι και από τις τελευταίες που θα πρέπει να γίνονται. Εγώ σε δέντρα μου εχω αφήσει κάποια κλαδιά "ζωντανα" για μελλοντικά jin, πότε δεν ξέρεις τι μπορεί να παει στραβά.

Bravo σου! Κανείς ωραίες εργασίες στα δέντρα σου !!!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Hfestion για τα καλά σου λόγια..ο J-Z είναι καλλιτέχνης κυριολεκτικά με την εννοιά του όρου όμως,άπαιχτος.
Ναι στο τέλος θα πρέπει να μας απασχολούν τα jin έχεις δίκιο απλά δεν μου αρέσει να βλέπω το ξύλο να σαπίζει,βέβαια μετέπειτα τα πιό πολλά τα αφαιρώ αλλά λέμε τώρα .. .. .. [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img] .. .. ..[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Hfestion έγραψε: Τέλος θεωρώ ότι οι εργασίες που έχουν να κάνουν με jin είναι και από τις τελευταίες που θα πρέπει να γίνονται. Εγώ σε δέντρα μου εχω αφήσει κάποια κλαδιά "ζωντανα" για μελλοντικά jin, πότε δεν ξέρεις τι μπορεί να παει στραβά.
Όχι απαραίτητα...μπορείς να τα δημιουργήσεις απο την αρχή έχοντας κατά νού κάποιο τελικό σχέδιο...
Αν αφήσεις κάποια κλαδιά "ζωντανά" (;) υπάρχει και το ενδεχόμενο να σου ξεραθούν σύντομα ή να σαπίσουν οπότε χάνουν και την υποτιθέμενη "χρησιμότητά" τους!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Πολύ ωραίο το πευκακι σου και η πρώτη του διαμόρφωση. Τα σχέδια του JZ όπως πάντα υπέροχα. Νομίζω ότι η τελευτία του πρόταση είναι και η καλύτερη και ταιριάζει ποιο πολύ με την κίνηση του δέντρου.
Τέλος θεωρώ ότι οι εργασίες που έχουν να κάνουν με jin είναι και από τις τελευταίες που θα πρέπει να γίνονται. Εγώ σε δέντρα μου εχω αφήσει κάποια κλαδιά "ζωντανα" για μελλοντικά jin, πότε δεν ξέρεις τι μπορεί να παει στραβά.

Bravo σου! Κανείς ωραίες εργασίες στα δέντρα σου !!!!!!
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial

karesansui έγραψε:Καλησπέρα pinusmugo
Καλή η προσπάθειά σου και οι χειρισμοί σου αναφορικά με το πευκάκι!

Σε ευχαριστώ karesansui....

Τα ξασπρισμένα κλαδιά είναι παράταιρα "άσπρα" με την όλη εικόνα και δείχνουν πλήρως τεχνητά, σχεδόν απόκοσμα. (μια πρόταση: να χρησιμοποιήσεις καφέ στιγμιαίο για να δώσεις λίγο χρώμα στο άσπρο και πολύ βούρτσισμα ύστερα με σκληρή πλαστική βούρτσα και ξανά απο την αρχή μέχρι να πετύχεις ένα αρμονικότερο αισθητικά αποτέλεσμα)

Ίσως φταίει ότι είναι φρεσκοπερασμένα στη φώτο τα jin..Μετά από λίγο παίρνει άλλο χρώμα πιό φυσικό....

Το ύφος που σου πρότειναν τα παιδιά είναι συμβατό με το δεντράκι σου αν και προσωπικά θα προτιμούσα το "ανεμοδαρμένο"...

Ανεμοδαρμένο ε??μμμ...για να κάνω κανά σκίτσο να δούμε και έτσι πως φαίνεται....

Να το προσέχεις...

Εννοείται και σε ευχαριστώ....

Υ/Γ ελπίζω τον "πρίγκηπα" να μην τον σβήνεις στο υπόστρωμα...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/65.gif[/img]
Οχί μόνο από το τζάκι στάχτη βάζω καμιά φορά....[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/69.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Καλησπέρα pinusmugo
Καλή η προσπάθειά σου και οι χειρισμοί σου αναφορικά με το πευκάκι!

Τα ξασπρισμένα κλαδιά είναι παράταιρα "άσπρα" με την όλη εικόνα και δείχνουν πλήρως τεχνητά, σχεδόν απόκοσμα. (μια πρόταση: να χρησιμοποιήσεις καφέ στιγμιαίο για να δώσεις λίγο χρώμα στο άσπρο και πολύ βούρτσισμα ύστερα με σκληρή πλαστική βούρτσα και ξανά απο την αρχή μέχρι να πετύχεις ένα αρμονικότερο αισθητικά αποτέλεσμα)

Το ύφος που σου πρότειναν τα παιδιά είναι συμβατό με το δεντράκι σου αν και προσωπικά θα προτιμούσα το "ανεμοδαρμένο"...

Να το προσέχεις...

Υ/Γ ελπίζω τον "πρίγκηπα" να μην τον σβήνεις στο υπόστρωμα...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/65.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial

RiaD έγραψε:Σχόλιον: καλό θα ήταν το ποτ να λειτουργεί ως "κάδρο" του δέντρου κι όχι να τραβά αυτό την προσοχή.. [img]http://bonsaiforum.gr/richedit/smileys/YahooIM/3.gif[/img]
Εχεις δίκιο μάλλον αποτυχυμένο πείραμα ζωγραφικής,μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα όμως θα βρεθεί και το κατάλληλο pot(όντως το μάτι σου πάει πιό πολύ στο δοχείο παρά στο δέντρακι)...
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Σχόλιον: καλό θα ήταν το ποτ να λειτουργεί ως "κάδρο" του δέντρου κι όχι να τραβά αυτό την προσοχή.. [img]http://bonsaiforum.gr/richedit/smileys/YahooIM/3.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial

RiaD έγραψε:Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια για άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση! Ειδικά η αναφορά στις "δημοσιες σχέσεις με τα γύρω δέντρα" πολύ μ' αρεσε, κι εγώ σαν παρεούλα τα βλέπω τα δικά μας!

Το ίδιο το δέντρο φαίνεται υγιές και καλά δουλεμένο, αν και έχω σοβαρές ενστάσεις όσον αφορά τα jin (αλλά μη λαμβάνεις απαραίτητα υπόψη, δε μ' αρέσει ως τεχνική). Η τελική πρόταση του JZ είναι όπως πάντα πολύ καλή και μια πέτρα ίσως να το συμπλήρωνε όμορφα, κατά τη γνώμη μου, όμως όχι σαν αυτή που έβαλες στο σχέδιο, μοιάζει να ετοιμάζεται να το πλακώσει..

Όπως και να 'χει για άλλη μια φορά δείχνεις ότι έχεις "μάτι" και πολλές δυνατότητες, καλή συνέχεια!
Σε ευχαριστώ πολύ Ρία για τα καλά σου λόγια..

Μία φώτο παραλλαγμένη αυτή την φορά χωρίς κανένα jiiiiiiiin.....
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια για άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση! Ειδικά η αναφορά στις "δημοσιες σχέσεις με τα γύρω δέντρα" πολύ μ' αρεσε, κι εγώ σαν παρεούλα τα βλέπω τα δικά μας!

Το ίδιο το δέντρο φαίνεται υγιές και καλά δουλεμένο, αν και έχω σοβαρές ενστάσεις όσον αφορά τα jin (αλλά μη λαμβάνεις απαραίτητα υπόψη, δε μ' αρέσει ως τεχνική). Η τελική πρόταση του JZ είναι όπως πάντα πολύ καλή και μια πέτρα ίσως να το συμπλήρωνε όμορφα, κατά τη γνώμη μου, όμως όχι σαν αυτή που έβαλες στο σχέδιο, μοιάζει να ετοιμάζεται να το πλακώσει..

Όπως και να 'χει για άλλη μια φορά δείχνεις ότι έχεις "μάτι" και πολλές δυνατότητες, καλή συνέχεια!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

filitsa
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Δημοσίευση από filitsa »

Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial

Nice Jean-Zac...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Πολύ σωστή διασυρμάτωση Γιώργο έχεις κάνει. Μπράβο σου. Κατά τα άλλα πολύ καλή η ιδέα του Γιάννη, ως συνήθως και θα περιμένουμε μελλοντικά τις ενέργειες σου που είναι προσεκτικές .. Καλή επιτυχία..
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από Paulos »

Είσαστε ΟΛΟΙ υπέροχοι!!! Μπράβο!!!
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Philip έγραψε:Ωραια δουλεια ........αλλα έχει καποια σημαντικα λαθη . Σε σχεση με την φορμα του την ισσοροπια κ την αναλογια.
pinusmugo έγραψε:Στην αρχή το είχα σκέτο αλλά έλειπε κάτι και πρόσθεσα και την πέτρα...
Ο Philip σού έγραψε γιά ισσοροπία και αναλογία. !!!!
.
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial

Jean-Zac έγραψε:.
Γειά σου φίλε J-Z...νομίζω ότι σε οδηγεί από μόνο του σε κάτι τέτοιο η εικόνα.Σου παραθέτω πως το σκεφτόμουν και μάλλον έτσι θα γίνει...Στην αρχή το είχα σκέτο αλλά έλειπε κάτι και πρόσθεσα και την πέτρα...
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial

Philip έγραψε:Ιδια μαρκα καπνιζουμε [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Other/11.gif[/img]......καιρος να το κοβουμε.

Γιατί να το κόψουμε(λόγω τιμής εννοείς?)

Ωραια δουλεια ........αλλα έχει καποια σημαντικα λαθη . Σε σχεση με την φορμα του την ισσοροπια κ την αναλογια. Πιστευω με τον χρονο να τα αντιμετωπισεις..

Κοίτα τι βλέπω στο μέλλον του(πολύ μικρές αλλαγές)και πές μου την γνώμη σου...

Καλη συνεχεια στο πευκακι[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Happy/2.gif[/img]
Σε ευχαριστώ πολύ....
Άβαταρ μέλους

Topic author
pinusmugo
Imperial
Imperial

Μια ερώτηση έχω μόνο. Τα jin με τι τα έχεις περάσει?
Γειά σου φίλε geogeo...

100 γραμμάρια ασβέστη

150 γραμμάρια θείο

αμελητέα ποσότητα λευκής σινικής μελάνης
Άβαταρ μέλους

geogeo
Shohin
Shohin
Been thanked: 0

Δημοσίευση από geogeo »

Ωραίο δεντράκι, αν και είναι αρχή ακόμα.

Το σχέδιο του "Jean-Zac" είναι πολύ καλή επιλογή.

Μια ερώτηση έχω μόνο. Τα jin με τι τα έχεις περάσει?

GEO_TH bonsai pots
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

.
Απάντηση