pinus mugo mughus

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι πώς θα μπορούσε το φυτό μας να διαμορφωθεί και πώς θα μπορεί να είναι έπειτα από μερικά χρόνια. (Jean-Zac)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Alex777
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: pinus mugo mughus

Δημοσίευση από Alex777 »

Περιμένεις την συνάντηση; :)
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Δημοσίευση από Petros »

pinusmugo έγραψε:Γεια σου φιλε Γιωργο....

Μια προταση δικια μου ειναι να κρατησεις εναν απο τους 2 κορμους-κλαδια και να κανεις κατι με αυτον,οποιον επιλεξεις να κρατησεις ο αλλος μπορει να γινει ενα ομορφο συνεχομενο shari μεχρι τον κορμο του κατω και να το αναδειξει.Δηλαδη εαν αφησουμε το δεξι κλαδι μπορουμε να κανουμε το αριστερο ολο shari μαζι με τον κορμο και φυσικα το αντιστροφο...

Μια καλλιτεχνικη ανυσηχια και απο εμενα παρακατω,λιγο extreme αλλα γουστα ειναι αυτα και μια παραπανω ιδεα για το μελλον του...

Να το χαιρεσαι και να το αγαπας ...

ΑΑ και φυσικα τα οσα λεει ο φιλος Μανος παραπανω ειναι πολυ σημαντικα.....
90 μοίρες κορμός; Δεν το έχω δει πουθενά!

Topic author
fisiodifis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από fisiodifis »

pinusmugo έγραψε:Γεια σου φιλε Γιωργο....

Μια προταση δικια μου ειναι να κρατησεις εναν απο τους 2 κορμους-κλαδια και να κανεις κατι με αυτον,οποιον επιλεξεις να κρατησεις ο αλλος μπορει να γινει ενα ομορφο συνεχομενο shari μεχρι τον κορμο του κατω και να το αναδειξει.Δηλαδη εαν αφησουμε το δεξι κλαδι μπορουμε να κανουμε το αριστερο ολο shari μαζι με τον κορμο και φυσικα το αντιστροφο...

Μια καλλιτεχνικη ανυσηχια και απο εμενα παρακατω,λιγο extreme αλλα γουστα ειναι αυτα και μια παραπανω ιδεα για το μελλον του...

Καλημερα φιλε γιωργο σε ευχαριστω για την προταση σου και για τον χρονο σου!!
ειναι πολυ ενδιαφερουσα!!
Γιώργος

Topic author
fisiodifis
Shohin
Shohin

Καλημερα φιλε Μανο!
φυσικα και καταλαβαινω τον τροπο που μιλας και τις προθεσεις σου!
Οποτε μην εχεις προβλημα να λες αυτα που νομιζεις εξαλλου η εμπειρια σου μου ειναι πολυτιμη!
δεν σου κρυβω οτι στο παρελθον στα πρωτα μου βηματα προσπαθησα με δυο πευκακια αλλα το αποτελεσμα δεν ηταν καλο.
Σκεφτηκα λοιπον μετα απο καποια χρονια να προσπαθησω ξανα γνωριζω τις δυσκολιες του ειδους αλλα ειναι κατι που θελω να κανω.
ο χρονος θα δειξε αν θα τα καταφερω θα σας κραταω ενημερους.
σε καθε περιπτωση παντως σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου!
Γιώργος

manos_papadakis40
Omono
Omono

Δημοσίευση από manos_papadakis40 »

Ισως να παρεξηγηθει η αποψη μου αυτη αλλα πιστευω ο Γιωργος να καταλαβαινει πως τα ειπα .Προφανως οχι για να τον μειωσω αλλα να τον βοηθησω να εχει στο νου του και αλλα πραγματα οταν μπει στον πειρασμο να παρει πευκο.Και κατι πιο σημαντικο το κλαδεμα ξεκιναει απο εξω προς τα μεσα δλδ πρωτα οι κορυφες που εξεχουν και μετα το καθαρισμα η κλαδεμα περιττων κλαδιων γιατι ενα λαθος κλαδεμα του σημαινει και υπομονη να πεταξει νεα βλασταρια μετα απο καιρο.
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Γεια σου φιλε Γιωργο....

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»

manos_papadakis40
Omono
Omono

fisiodifis έγραψε:
pinus συνεχεια 003.JPG
pinus συνεχεια 006.JPG
pinus συνεχεια 008.JPG
pinus συνεχεια 010.JPG
pinus συνεχεια 011.JPG
pinus συνεχεια 014.JPG
pinus συνεχεια 016.JPG
Λιγο καλυτερα καθαρισμενο!
ελπιζω να βοηθησει!
πιστευω φιλε Γιωργο οτι γενικως στα πευκα θελει μια ιδιαιτερη φροντιδα οσον αφορα τον καθαρισμο και ποσο μαλλον την εξελιξη της διαμορφωσης τους.Το λεω αυτο γιατι η εμπειρια στα πευκα αποκτατε με την συνεχη τριβη μαζι τους.Για παραδειγμα στις κορυφες υπαρχουν απο 2 ωσ 3 ε ως και 4 κορυφες (κερια)και πρεπει να φευγουν τα ενδιαμεσα για να αναπτυσονται τα αλλα και να εχουν πιο πολυ φως.
Βλεπεις πρεπει να υπαρχει επαφη με αυτο το ειδος και μαλιστα συχνη ετσι ωστε η εμπειρια να ειναι εμφανη.Διαλεξες δυσκολο ειδος που θελει υπομονη κι σκεψη για διαμορφωση και οχι βιαστικα κλαδεματα.Συγνωμη για ολο αυτο τον προλογο και αυτη την ισως σκληρη επισημανση μου αλλα πιστευω πως για τα πευκα οταν διαλεγεις να κοιτας να ειναι μεγαλα σε ογκο ετσι ωστε να εχεις επιλογες.Για αρχη λοιπον δεν θα το πειραζα αλλο μια μεταφυτευση μονο και απο Σεπτεμβρη τα υπολοιπα.Και παλι συγνωμη για την κριτικη μου αλλα αυτο βλεπω και αυτα λεω συμφωνα με την εμπειρια μου.Καλη συνεχεια φιλε μου.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 425 times
Been thanked: 363 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Σε ευχαριστώ πολυ φιλαράκι για τα καλά σου λόγια!!!
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Hfestion έγραψε:
marios έγραψε:Hfestion εαν κοπεί στο πεύκο το κλαδί πως θα βγάλει νέα φύλλα; Ωραία και τα virtual αλλά να μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!
Ωραία τα σχέδια σου!
Μαριε τα virtual ειναι για να βοηθανε και οχι για να διχνουν την πραγματικη εξελιξη ενος δεντρου. Οταν ειδα τις φωτογραφιες μου ηρθε αυτη η εικονα στο μυαλο. '' η θεωρια απο την πραξη '' απεχει πολυ
Νομίζω οτι όταν ξεκίνησε να υπάρχει η έννοια του virtual δεν είχε σαν σκοπό να δημιουργήσει κάποιος μια εικόνα απλά... αλλά μια εικόνα για να δούμε πως θα μπορούσε να γίνει αυτό το δέντρο.
Πάντως μ' αρεσει πολύ όπως φτιάχνεις τα δέντρα σe virtual help! (και όχι μόνο)

Bravo!

Topic author
fisiodifis
Shohin
Shohin

pinus συνεχεια 003.JPG
pinus συνεχεια 006.JPG
pinus συνεχεια 008.JPG
pinus συνεχεια 010.JPG
pinus συνεχεια 011.JPG
pinus συνεχεια 014.JPG
pinus συνεχεια 016.JPG
Λιγο καλυτερα καθαρισμενο!
ελπιζω να βοηθησει!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Είπα να κάνω ένα αστείο και εγώ !!!!
.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

marios έγραψε:Hfestion εαν κοπεί στο πεύκο το κλαδί πως θα βγάλει νέα φύλλα; Ωραία και τα virtual αλλά να μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!
Ωραία τα σχέδια σου!
Μαριε τα virtual ειναι για να βοηθανε και οχι για να διχνουν την πραγματικη εξελιξη ενος δεντρου. Οταν ειδα τις φωτογραφιες μου ηρθε αυτη η εικονα στο μυαλο. '' η θεωρια απο την πραξη '' απεχει πολυ
"Πολεμιστής του κήπου,,

Topic author
fisiodifis
Shohin
Shohin

Σας ευχαριστω πολυ παιδια!
Γιώργος

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Hfestion εαν κοπεί στο πεύκο το κλαδί πως θα βγάλει νέα φύλλα; Ωραία και τα virtual αλλά να μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!
Ωραία τα σχέδια σου!

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

...
"Πολεμιστής του κήπου,,

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

bravo! ωραιο δεντρο, καλη επιλογη. Η γνωμη μου ειναι να μην βιαστεις να το διαμορφωσεις, Δωσε προσοχη σε σωστο ποτισμα και σωστη λυπανση (την καταλληλη περιοδο). θα εχεις πολυ χρονο στο μελλον για να το διαμορφωσεις.
"Πολεμιστής του κήπου,,

Topic author
fisiodifis
Shohin
Shohin

Σε ευχαριστω φιλε pinus mugo.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Ομορφο το πευκακι φιλε φισιοδιφη [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img] ....

Θα επελεγα σαν μπροστινη του μερια την φωτογραφια 1 που εχεις,του δινει και κινηση και χαρακτηρα...
Οπως λενε και παραπανω λιγο καθαρισματακι για να φανουν περισσοτερο οι διακλαδωσεις του θα ηταν οτι επρεπε για την παρουσα φαση και να διαχωριστουν και οι 2 κορμοι περισσοτερο εφοσον θελησεις να τους κρατησεις και τους 2...
Αν κανεις καποια εργασια καθαρισμου βαλε ακομα μια φωτο για καποιο πιθανο σχεδιο ισως,να το χαιρεσαι και καλη συνεχεια....
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»

Topic author
fisiodifis
Shohin
Shohin

manos_papadakis40 έγραψε:Μολις ξεκαθαρισεις με τις βελονες δωσε μερικες κλισεις στο φυτο σου δεξια αριστερα πανω η κατω μεχρι να παρεις την αποφαση που ικανοποιει εσενα πρωτα και οι υπολοιποι να εισπραξουν την αποφαση σου αυτη θετικα.
Παρε πρωτοβουλια μονος σου διοτι και ματι εχεις και γνωσεις να φτασεις στο αποτελεσμα που θες.
Καλη συνεχεια φιλε μου.
Σε ευχαριστω Μανο!
Γιώργος

manos_papadakis40
Omono
Omono

Μολις ξεκαθαρισεις με τις βελονες δωσε μερικες κλισεις στο φυτο σου δεξια αριστερα πανω η κατω μεχρι να παρεις την αποφαση που ικανοποιει εσενα πρωτα και οι υπολοιποι να εισπραξουν την αποφαση σου αυτη θετικα.
Παρε πρωτοβουλια μονος σου διοτι και ματι εχεις και γνωσεις να φτασεις στο αποτελεσμα που θες.
Καλη συνεχεια φιλε μου.
Απάντηση