Συκιά στο μπαλκόνι

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
Thanasis76
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Συκιά στο μπαλκόνι

Δημοσίευση από Thanasis76 »

Φίλε Jean-Zac πολύ έξυπνη η ιδέα της πέτρας...και ομολογώ ότι μου αρέσει πολύ, αλλά δεν την είχα σκεφτεί...μένει να βρω την κατάλληλη τώρα....λέτε να την βάλω από τώρα σε ρηχό ποτ μαζί με την πέτρα ή να βάλω την πέτρα στην ίδια γλάστρα;

Φίλε pinusmugo όντως η ιδέα του σπάγγου φαντάζει λιγότερο τραυματική από το σύρμα και θα την προτιμήσω...μετά το κόψιμο των κλαδιών να χρησιμοποιήσω λίπασμα ή είναι πολύ νωρίς ακόμα; Σας ευχαριστώ πολύ....
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Καλησπερα φιλε και απο μενα....καλα κανεις και δοκιμαζεις...

Επειδη οντως ειναι πολυ ευθραυστα τα κλαδια της μπορεις αν θελεις να χρησιμοποιησεις λιγο σχοινι αφου ανοιξεις μια τρυπα στην ακρη της γλαστρας και να τους αλλαξεις καποια κατευθυνση,μπορεις να αποφυγεις το χαζο σε ολους μας "κρακ" σε αυτη την φαση του δεντρου....

Σου βαζω και ενα σχεδιακι για μια ιδεα κλαδεματος(κοκκινα σημεια)για να εχεις περισσοτερες επιλογες...

Καλη σου συνεχεια...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Εφ' όσον βλέπω ότι υπάρχουν αρκετά κλαδιά χαμηλά θα τολμούσα κάτι
σάν το σχέδιο πού σου παραθέτω. Ευκαιρία να τήν τοποθετήσεις από τώρα
πάνω σε μία καλή πέτρα ώστε τα επόμενα χρόνια να τήν αγκαλιάσει με τίς
ρίζες τής. Μία καλή μέθοδος γιά τήν απόκτηση νέων βλαστών-κλαδιών είνα
να σπάζεις-αφαιρείς τα μάτια στό τέλος του κλαδιού. Ετσι αναγκάζεις το κλαδί
να ενεργοποιήσει τα προηγούμενα μάτια. Εάν το είχες κάνει αυτό δέν θα είχες
τόσο μακρυά κλαδιά.

P.S. Το μέγεθος του yorkshire είναι pocket !!!
Τελικά δέν φτιάχνω τίποτα τυχαίο [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Thanasis76
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Been thanked: 0

Συκιά στο μπαλκόνι

Δημοσίευση από Thanasis76 »

Καλησπέρα σε όλους. Μετά από αρκετό καιρό είπα να σας "ξαναενοχλήσω" πάλι. Ξέρω, διαβάζοντας στο φόρουμ, ότι αυτό για το οποίο θα σας ζητήσω να με βοηθήσετε απαιτεί ανθρώπους με πολύ περισσότερη εμπειρία και γνώση από εμένα, αλλά στην τελική δε θα είμαι μόνος..θα έχω και εσάς στο πλάι μου. Για να μην σας κουράζω άλλο μπαίνω στο θέμα.. πριν από τρία χρόνια φύτρωσε ξαφνικά μια συκιά σε μια γλάστρα που είχα στο μπαλκόνι με απλό χώμα φυτωρίου...είπα ότι θα την κράταγα με σκοπό μετά από καιρό να την φύτευα στο εξοχικό, αλλά τελικά οι περιπέτειες όλων των φίλων του φόρουμ, με τα δικά τους φυτά, με έκαναν να θέλω και γω πολύ να δοκιμάσω να φτιάξω το δικό μου μπονσάι από την αρχή... απ' ότι κατάλαβα δεν χρειάζεται να μπει σε μικρότερο γλαστράκι γιατί θέλουμε να χοντρύνει ο κορμός της...εκτός και αν μου πείτε να τη βάλω σε ακόμα μεγαλύτερο...μια και σε λίγο ξεκινάει η εποχή του κλαδέματος και της διαμόρφωσης, θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας ποια κλαδιά να κόψω και πόσο ώστε να τη βοηθήσω να χοντρύνει τον κορμό της...και ποιο κλαδί να διαλέξω για κύριο κορμό...το ψηλό;;; επίσης αν θα πρέπει να το συρματώσω τώρα που δεν έχουν χοντρύνει πάρα πολύ τα κλαδιά της, μια και της συκιάς είναι εύθραυστα..σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων και αν έχω ξεχάσει κάτι, πυροβολήστε με συμβουλές...είμαι όλος αυτιά...
securedownload.jpg
securedownload1.jpg
securedownload2.jpg
Απάντηση