Συκιά στο μπαλκόνι

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

DimitriS
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Συκιά στο μπαλκόνι

Δημοσίευση από DimitriS »

Jean Zac ! Φοβερό το σχέδιο!!!Ετσι να το κανείς

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Είναι πολύ ενδιαφέρον η συκιά, θέλει όμως υπομονή γιατί έχει πολύ μεγάλα φύλλα. Η δικιά μου δεν τα κατάφερε και ξεραθηκε. Καλή συνέχεια φίλε!
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

mariaoz
Omono
Omono
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από mariaoz »

Ποτέ δεν είχα φανταστεί συκιά ως μπονσαι εκτός απο τότε που διάβασα εδω.

nancy
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από nancy »

Θα αγοράσω απο το φυτώριο στις 24/2 !!! :)
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Δημοσίευση από Petros »

Ζήλεψα! Θέλω και εγώ συκια ! :)
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Παρακαλω Χαρη σβησε το διπλο και το παρων σχολιο!Σε ευχαριστω!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Για το δεσιμο παντως που αναφερετε,νομιζω (ας με διορθωσετε) δεν ειναι απαραιτητο!Αν τοποθετησουμε την πετρα στην βαση του φυτου (καταλληλα) οι ριζες με τον καιρο μονες τους αγκαλιαζουν την πετρα.Σε ενα λιγουστρο που εχω ετσι το εκανα και ειχα το επιθυμητο αποτελεσμα!Εν πασι περιπτωσει στις 24 φιλε μου θα γινει η οποια εργασια χρειαζεται στο φυτο σου!Καλη συνεχεια!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Για το δεσιμο παντως που αναφερετε,νομιζω (ας με διορθωσετε) δεν ειναι απαραιτητο!Αν τοποθετησουμε την πετρα στην βαση του φυτου (καταλληλα) οι ριζες με τον καιρο μονες τους αγκαλιαζουν την πετρα.Σε ενα λιγουστρο που εχω ετσι το εκανα και ειχα το επιθυμητο αποτελεσμα!Εν πασι περιπτωσει στις 24 φιλε μου θα γινει η οποια εργασια χρειαζεται στο φυτο σου!Καλη συνεχεια!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι
Άβαταρ μέλους

Topic author
Thanasis76
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Thanasis76 »

M4r0k1nos έγραψε:
karanasios29 έγραψε:Συμφωνώ ότι το σχέδιο του Jean-Zac είναι τέλειο αισθητικά, αλλά μετά από όσα διαβάζω μάλλον λίγο δύσκολο να τα καταφέρω να τα κάνω όλα μόνος μου...Ξέρω ότι στις 24 θα ασχοληθούμε με το δασάκι, αυτό και αν μου κεντρίζει το ενδιαφέρον, αλλά λέω να φέρω και τη συκιά και αν προλάβουμε της ρίχνουμε μια ματιά..θα σας τη φέρω ήδη κλαδεμένη σύμφωνα με τις υποδείξεις του φίλου pinusmugo..
Φίλε Riad αυτό έλειπε, να μην ήμουν ανοικτός σε προτάσεις...αφού το λέει και το avatar....σπορόφυτο...
αφού έχεις σκοπό να την φέρεις καλύτερα απλά κλάδεψέ την τόσο όσο χρειάζεται για να μπει στο αμάξι και στην συνάντηση με τις γνώμες τις συμβουλές και την βοήθεια όλων κάνεις το κλάδεμα διαμόρφωσης. [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]
οκ ακόμα καλύτερα...νομίζω ότι χωράει και έτσι όπως είναι...οπότε θα πάνε όλα τέλεια...και πάλι ευχαριστώ όλους σας
Άβαταρ μέλους

M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από M4r0k1nos »

karanasios29 έγραψε:Συμφωνώ ότι το σχέδιο του Jean-Zac είναι τέλειο αισθητικά, αλλά μετά από όσα διαβάζω μάλλον λίγο δύσκολο να τα καταφέρω να τα κάνω όλα μόνος μου...Ξέρω ότι στις 24 θα ασχοληθούμε με το δασάκι, αυτό και αν μου κεντρίζει το ενδιαφέρον, αλλά λέω να φέρω και τη συκιά και αν προλάβουμε της ρίχνουμε μια ματιά..θα σας τη φέρω ήδη κλαδεμένη σύμφωνα με τις υποδείξεις του φίλου pinusmugo..
Φίλε Riad αυτό έλειπε, να μην ήμουν ανοικτός σε προτάσεις...αφού το λέει και το avatar....σπορόφυτο...
αφού έχεις σκοπό να την φέρεις καλύτερα απλά κλάδεψέ την τόσο όσο χρειάζεται για να μπει στο αμάξι και στην συνάντηση με τις γνώμες τις συμβουλές και την βοήθεια όλων κάνεις το κλάδεμα διαμόρφωσης. [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άβαταρ μέλους

Topic author
Thanasis76
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Συμφωνώ ότι το σχέδιο του Jean-Zac είναι τέλειο αισθητικά, αλλά μετά από όσα διαβάζω μάλλον λίγο δύσκολο να τα καταφέρω να τα κάνω όλα μόνος μου...Ξέρω ότι στις 24 θα ασχοληθούμε με το δασάκι, αυτό και αν μου κεντρίζει το ενδιαφέρον, αλλά λέω να φέρω και τη συκιά και αν προλάβουμε της ρίχνουμε μια ματιά..θα σας τη φέρω ήδη κλαδεμένη σύμφωνα με τις υποδείξεις του φίλου pinusmugo..

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

Bravo Jean-Zac... πολύ καλό το σχέδιο σου! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... tive/6.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 194 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Απο τα καλύτερα σχέδια για την συκιά σου νομίζω δόθηκαν! Από την μεριά σου είναι να τις ακολουθήσεις και να μας βάζεις φωτογραφίες με την πρόοδο του! (δεν μας ενοχλεις αυτο θέλουμε να βοηθάμε και να παίρνουμε ιδέες)

:)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Oταν δεις νεα σημεια βλαστησης(τα πρωτα φυλλαρακια)μπορεις να αρχισεις και την διαδικασια λιπανσης στην συκια σου...

Θα προτεινα το εξης....το καλυτερο "υλικο" που μπορεις να παρεις σε μια συναντηση φιλων των μπον-σαι ειναι το μυαλο σου...
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

Topic author
Thanasis76
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Τέλεια....αν και οι οδηγίες του Jean-Zac φαίνονται "απλές", επειδή δεν το έχω ξανακάνει, μάλλον θα περιμένω μέχρι τις 24 που θα γίνει η συνάντηση για να γίνουν όλα πιο σωστά, αλλά και να σας γνωρίσω παράλληλα...ένα κλαδεματάκι βέβαια μπορώ να του κάνω και θα ανεβάσω φωτογραφίες...από υλικά τι μου προτείνετε να φέρω, όχι μόνο για τη συκιά αλλά γενικά για τη συνάντηση;καλημέρα σε όλους
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

RiaD έγραψε:
karanasios29 έγραψε:Επίσης να σας ρωτήσω και κάτι ακόμα.....να δέσω τις ρίζες γύρω από το βράχο και αν είναι αρκετά μακρυές να βάλω ότι απομένει στο χώμα ή να φτιάξω ένα smart pot και να το αφήσω για 2 χρόνια και μετά να το βάλω σε μικρό pot...
[justify]Πρώτα απ' όλα να πω ότι μ' αρέσει που είσαι ανοιχτός σε προτάσεις. Από εκεί και πέρα βέβαια πρέπει να σου πω ότι το "δέσιμο" σε βράχο είναι ως διαδικασία δύσκολη - όχι στο ίδιο το δέσιμο, όσο στο να γίνει σωστά και να ζήσει το δέντρο, χώρια το σωστό αισθητικό αποτέλεσμα. Θέλω, δηλαδή, να καταλήξω στο ότι πρέπει να γίνει με βοήθεια/καθοδήγηση αν δεν το έχεις ξανακάνει, ούτως ώστε να έχει περισσότερες ελπίδες το δέντρο σου.[/justify][justify]Δεν είναι επίσης καλή ιδέα να κάνεις τόσες αλλαγές μαζί - και πέτρα και μεταφύτευση σε ρηχό pot - καλύτερα να δοκιμάσεις το πρώτο και να το βάλεις, όπως λες κι εσύ, για μερικά χρόνια σε training pot.[/justify][justify]Καλή επιτυχία πάντως σου εύχομαι, ό,τι κι αν επιχειρήσεις![/justify]
Δεν μπορω απλως να μην συμφωνησω απολυτα με τα παραπανω,με προλαβε η Ρια...στην θεση σου θα τα σκεφτομουν πολυ σοβαρα...
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από Vasilhs »

Μπορείς να την φέρεις στην συνάντηση που θα γίνει 24/2 θα είναι λογικά και ο Jean-Zac και άλλοι που το έχουν κανει να σε βοηθήσουν!

Όταν κλαδέψεις βγάλε νεες φωτογραφίες.
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

karanasios29 έγραψε:Επίσης να σας ρωτήσω και κάτι ακόμα.....να δέσω τις ρίζες γύρω από το βράχο και αν είναι αρκετά μακρυές να βάλω ότι απομένει στο χώμα ή να φτιάξω ένα smart pot και να το αφήσω για 2 χρόνια και μετά να το βάλω σε μικρό pot...
[justify]Πρώτα απ' όλα να πω ότι μ' αρέσει που είσαι ανοιχτός σε προτάσεις. Από εκεί και πέρα βέβαια πρέπει να σου πω ότι το "δέσιμο" σε βράχο είναι ως διαδικασία δύσκολη - όχι στο ίδιο το δέσιμο, όσο στο να γίνει σωστά και να ζήσει το δέντρο, χώρια το σωστό αισθητικό αποτέλεσμα. Θέλω, δηλαδή, να καταλήξω στο ότι πρέπει να γίνει με βοήθεια/καθοδήγηση αν δεν το έχεις ξανακάνει, ούτως ώστε να έχει περισσότερες ελπίδες το δέντρο σου.[/justify][justify]Δεν είναι επίσης καλή ιδέα να κάνεις τόσες αλλαγές μαζί - και πέτρα και μεταφύτευση σε ρηχό pot - καλύτερα να δοκιμάσεις το πρώτο και να το βάλεις, όπως λες κι εσύ, για μερικά χρόνια σε training pot.[/justify][justify]Καλή επιτυχία πάντως σου εύχομαι, ό,τι κι αν επιχειρήσεις![/justify]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

karanasios29 έγραψε:λέτε να την βάλω από τώρα σε ρηχό ποτ μαζί με την πέτρα ή να βάλω την πέτρα στην ίδια γλάστρα;
Ελπίζω ότι με αυτές ίς φωτογραφίες να λύσω τις απορίες σου. Όπως βλέπεις σκεπάζω με χώμα την πέτρα και τις ρίζες του φυτού μέχρι τη βάση του κορμού σε ανάλογη γλάστρα.. Για να αγκαλιάσουν-δέσουν-σφίξουν-μεγαλώσουν οι ρίζες πάνω στην πέτρα θα χρειαστούν περίπου 5 χρόνια καλλιέργειας. Ενδιάμεσα (κάθε 2 χρόνια) θα πρέπει να κάνεις και από μία μεταφύτευση-αλλαγή χώματος-έλεγχο της πορείας των ριζών πάνω στην πέτρα και να ‘’ξεσκεπάζεις'' σταδιακά τις ρίζες στην βάση του κορμού φέρνοντας τες σε κοινή θέα. Εάν για κάποια αιτία οι ρίζες και το νέμπαρι δεν είναι ικανοποιητικό τότε θα πρέπει να ξανασκεπάσεις τις ρίζες μέχρι την βάση του κορμού επάνω με χώμα και να ελπίζεις ότι θα βγάλει νέα ριζίδια και τα οποία θα εκμεταλλευτείς κατάλληλα. Σε κάθε μεταφύτευση θα διορθώνεις και την πορεία των ριζών πάνω στην πέτρα. Δεύτερος και παράλληλος στόχος με την τακτοποίηση-ανάπτυξη των ριζών είναι και η αύξηση –δημιουργία κλαδιών. Όπως σου είχα αναφέρει εάν αφαιρείς-σπάζεις τα μάτια από την άκρη του κλαδιού, τότε αναγκάζεις το κλαδί να ενεργοποιήσει τά προηγούμενα από αυτό μάτια. Είναι ένα είδος ‘’κλαδέματος’’ και αυτό. Με τον πολλαπλασιασμό των κλαδιών θα έχουμε σιγά-σιγά και ορατή την αύξηση του μεγέθους του κορμού. Προσοχή όμως στην αναλογία μεγέθους κορμού και κλαδιών. Αυτά θα πρέπει να συμβαδίζουν για να είναι η εικόνα πιστευτή.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Thanasis76
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Επίσης να σας ρωτήσω και κάτι ακόμα.....να δέσω τις ρίζες γύρω από το βράχο και αν είναι αρκετά μακρυές να βάλω ότι απομένει στο χώμα ή να φτιάξω ένα smart pot και να το αφήσω για 2 χρόνια και μετά να το βάλω σε μικρό pot...
Απάντηση