Acer Palmatum Atropurpureum
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Re: Acer Palmatum Atropurpureum
Γειά σου Σάββα!
Τα φυλλοβόλα τα κλαδεύουμε συνήθως τον Χειμώνα γιατι αιμορραγούν το καλοκαίρι!
Τώρα, να κοντύνεις μερικά κλαριά που είναι πολύ μακρυά μπορείς στο ατσεράκι σου!
Να κόψεις σε ένα τέτοιο σημείο που να είναι λίγο πάνω απο ένα ζευγάρι φύλλα ούτως ώστε, να πετάξει τις επόμενες μέρες απο τα μάτια που είναι στην μασχάλη των φύλλων νέα βλαστάρια! Στο κλαδί να αφήσεις 2-3 ζεύγη φύλλων!!
Τα φυλλοβόλα τα κλαδεύουμε συνήθως τον Χειμώνα γιατι αιμορραγούν το καλοκαίρι!
Τώρα, να κοντύνεις μερικά κλαριά που είναι πολύ μακρυά μπορείς στο ατσεράκι σου!
Να κόψεις σε ένα τέτοιο σημείο που να είναι λίγο πάνω απο ένα ζευγάρι φύλλα ούτως ώστε, να πετάξει τις επόμενες μέρες απο τα μάτια που είναι στην μασχάλη των φύλλων νέα βλαστάρια! Στο κλαδί να αφήσεις 2-3 ζεύγη φύλλων!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Daywalker20
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Ειχα ενα πρόβλημα και δεν μπορουσα να μπω...η γλαστρα που ειναι τωρα εχει τρυπες...στης αλλες πρεπει να κανω..ισως το κανω του χρονου,ποτε μπορω να αφερεσω καποια κλαδακια;;
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Αν ήσουν στα πάτρια εδάφη θα σου έλεγα ότι μάλλον είναι αργά για μεταφύτευση (30αρια χτυπάει αυτές τις μέρες), εκει όμως ίσως να είναι ακόμα αρκετά δροσερά. Όπως και να 'χει πάντως σίγουρα θα χρειαστούν τρύπες αποστράγγισης, γιατί αλλιώς θα έχεις θέμα ό,τι μειγμα και να βάλεις!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
PanosBonsai
- Omono

- Been thanked: 2 times
Καλησπέρα δεν είναι ποτ είναι γλάστρα μια χαρά κάνει. Ίσα ίσα είναι και πολύ μεγάλη, θα πρέπει να έχει τρύπες για να φεύγει το νερό!Daywalker20 έγραψε:Ευχαριστώ πολυ filitsa να σε καλα..! Καλησπερα Παναγιώτη Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου..!Αφτη ι γλαστρα φτανει ι να παρω πιο μεγαλη?? το βαθος ειναι 15 εκ και περιμετρικα 18.5 εκ..
Καλή Ανάσταση φιλε μου..!Καλή Ανασταση σε ολλους!!!
Καλό είναι να μην βάλεις το δέντρο σου ακριβώς στο κέντρο.
Ακολούθα τις συμβουλές πιο πάνω!
-
Daywalker20
Topic author - Σπορόφυτο

Ευχαριστώ πολυ filitsa να σε καλα..! Καλησπερα Παναγιώτη Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου..!Αφτη ι γλαστρα φτανει ι να παρω πιο μεγαλη?? το βαθος ειναι 15 εκ και περιμετρικα 18.5 εκ..
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλησπέρα σου!
(οδηγίες για το ατσεράκι σου περιμένοντας την Ανάσταση)
Η άνοιξη εκεί που είσαι είναι στο μέσον της οπότε μπορείς να κάνεις μεταφύτευση χωρίς να πειράξεις το ριζικό σύστημα!
Απο χώμα χρησιμοποίησε, 25% floraton-3, 25% λάβα ή ελφρόπετρα(bimskies) 1-4mm και το υπόλοιπο maxit clay AS-104 ( το χρησιμοποιούνε στην Γερμανία για μονώση δαπέδων) ή akadama.
ατο δοχείο να είναι κανονική γλάστρα για να παχύνει ο κορμός όπως σου επεσήμαναν ήδη τα παιδιά!
Καλή Ανάσταση!!
(οδηγίες για το ατσεράκι σου περιμένοντας την Ανάσταση)
Η άνοιξη εκεί που είσαι είναι στο μέσον της οπότε μπορείς να κάνεις μεταφύτευση χωρίς να πειράξεις το ριζικό σύστημα!
Απο χώμα χρησιμοποίησε, 25% floraton-3, 25% λάβα ή ελφρόπετρα(bimskies) 1-4mm και το υπόλοιπο maxit clay AS-104 ( το χρησιμοποιούνε στην Γερμανία για μονώση δαπέδων) ή akadama.
ατο δοχείο να είναι κανονική γλάστρα για να παχύνει ο κορμός όπως σου επεσήμαναν ήδη τα παιδιά!
Καλή Ανάσταση!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
Daywalker20 έγραψε:Πριν καν το αγοράσω αυτό το δεντράκι.. βρήκα μια φωτό στο google και m άρεσε και είπα κάτσε να περιμένω 1 χρόνο ακόμα το λιγότερο...γιατί ήδη ήταν αργά για να το κάνω κάτι φέτος..(το γλατρακι που ειναι το σφενδαμι εχει βαθος 15 εκ και διαμετρω 18.5 εκ(εσείς ξέρεται πιο καλα αν μπορω να κανω κατι) ίσως μέχρι τότε να αλλάξω γνώμη σχετικά με το πως θα φαίνεται το "σφενδαμακι" μου. "γιαυτο" είπα να μπω εδώ,γιατί είμαι λίγο μπερδεμένος.. αγόρασα κάποια πράγματα extra γιατί τα είχαν σε ευκαιρία σχετικά με μύγματα χώματος(πετρούλες λάβας 5-7 εκ. τύρφη και κομματάκια απο κορμο πευκου..)Αν χρειαζομαι κατι αλλο ας μου πει καπιος παρακαλω..
Οι πέτρες λαβας 5-7 εκ είναι αρκετά μεγάλες εαν θες να το βάλεις σε γλαστράκι... Τα acer που ξέρω μερικά πράγματα θέλουν αρκετό νερό. Βάλε στο κάτω μέρος πετρουλες λαβας και κανε ενα μείγμα με τύρφη και φλοιό πεύκου (σε μικρά κομμάτια) και κάνε μεταφύτευση χωρίς να κόψεις ρίζες.
-
Daywalker20
Topic author - Σπορόφυτο

Πριν καν το αγοράσω αυτό το δεντράκι.. βρήκα μια φωτό στο google και m άρεσε και είπα κάτσε να περιμένω 1 χρόνο ακόμα το λιγότερο...γιατί ήδη ήταν αργά για να το κάνω κάτι φέτος..(το γλατρακι που ειναι το σφενδαμι εχει βαθος 15 εκ και διαμετρω 18.5 εκ(εσείς ξέρεται πιο καλα αν μπορω να κανω κατι) ίσως μέχρι τότε να αλλάξω γνώμη σχετικά με το πως θα φαίνεται το "σφενδαμακι" μου. "γιαυτο" είπα να μπω εδώ,γιατί είμαι λίγο μπερδεμένος.. αγόρασα κάποια πράγματα extra γιατί τα είχαν σε ευκαιρία σχετικά με μύγματα χώματος(πετρούλες λάβας 5-7 εκ. τύρφη και κομματάκια απο κορμο πευκου..)Αν χρειαζομαι κατι αλλο ας μου πει καπιος παρακαλω..
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
Καλημερα φιλε Σαββα και καλως ηρθες....
Μπορω να καταλαβω τον ενθουσιασμο σου και βεβαιως να τον κατανοησω,εξαλλου κατι μου θυμιζει και μενα προσωπικα.Το καλυτερο που εχεις να κανεις τωρα σε αυτην την φαση ειναι να μετατρεψεις τον ενθουσιασμο σε μελετη και διαβασμα αρκετο και να σαι σιγουρος οτι θα βγεις κερδισμενος στο επακρον.
Καθε αλλη ενεργεια σου στον ομορφο αυτο σφενδαμο πολυ φοβαμαι οτι θα οδηγησει σε ασχημα αποτελεσματα καθως οι εποχες για εργασιες εχουν περασει τωρα ειδικα στα φυλλοβολα.
Μπορω να καταλαβω τον ενθουσιασμο σου και βεβαιως να τον κατανοησω,εξαλλου κατι μου θυμιζει και μενα προσωπικα.Το καλυτερο που εχεις να κανεις τωρα σε αυτην την φαση ειναι να μετατρεψεις τον ενθουσιασμο σε μελετη και διαβασμα αρκετο και να σαι σιγουρος οτι θα βγεις κερδισμενος στο επακρον.
Καθε αλλη ενεργεια σου στον ομορφο αυτο σφενδαμο πολυ φοβαμαι οτι θα οδηγησει σε ασχημα αποτελεσματα καθως οι εποχες για εργασιες εχουν περασει τωρα ειδικα στα φυλλοβολα.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 194 times
- Επικοινωνία:
Εσυ τι θες να κανεις με το δεντρο σου αυτη την εποχη να δουμε εαν μπορεις και να σου πουμε τι πρεπει να προμηθευτεις!
-
Daywalker20
Topic author - Σπορόφυτο

Φίλε μου βασίλη..μπορω να περιμένω εχω ανεξάντλητη υπομόνη οπωσ λεει και ο νίκολας παρακάτω...Το θέμα ειναι οτι εχω αμφιβολείες για να το αλλάξω γλαστρα,γιατί ειναι η πιο μεγάλει που εχω..και το αλλο θεμα ειναι οτι δεν ξερω σε τι μείγμα να το βαλω και ποτε να την κανω..!:)
-
Nikolas6997
- Imperial

Οδοιπόρε, είναι πολύ νωρίς δια τέτοια δοχεία και ακόμη δια διαμόρφωση. Βάλτο σε πιο μεγάλο δοχείο και με ψηλό κούρεμα την άνοιξη και το φθινόπωρο, θα πετύχεις σε 2-3 χρόνια καλύτερο και πιο χοντρό κορμό.. και μετά άρχισε την διαμόρφωση που θες.. Το καλύτερο όπλο ενός κυνηγού bonsai είναι η ανεξάντλητη υπομονή. Να σαι καλά..[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/18.gif[/img]
Nikolas6997
Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Εάν δεν πειραξεισ ρίζα μπορείς να το βάλεις στο νέο Γλαστρακι!
σχήμα αστο να πετάξει και τον φθινόπωρο θα σου φτιάξουμε στο virtual help σχέδιο μπορείς
Να περιμένεις για κατι τέτοιο;
Να περιμένεις για κατι τέτοιο;
-
Daywalker20
Topic author - Σπορόφυτο

[img]http://i1349.photobucket.com/albums/p74 ... 42226c.jpg[/img]
[img]http://i1349.photobucket.com/albums/p74 ... e1ae1f.jpg[/img]
Σίγουρα θα το βάλω σε μια απο αυτές τις δύο...!οποτε μπορείτε να προτείνετε
Καπιο style..εαν θελετε φυσικά..
[img]http://i1349.photobucket.com/albums/p74 ... e1ae1f.jpg[/img]
Σίγουρα θα το βάλω σε μια απο αυτές τις δύο...!οποτε μπορείτε να προτείνετε
Καπιο style..εαν θελετε φυσικά..
-
Daywalker20
Topic author - Σπορόφυτο

Δυστυχώς ria ήταν το πιο υγιέστατο δεντράκι από όλα τα αλλά αν θυμάμαι καλά.. δεν υπήρχε δεντράκι με μονό κορμό όλα έτσι ήταν απλά με 2 εκατοστά πιο πολυ μάκρος από το έδαφος αλλα είχε τα μισά φύλλα απο αυτο.Πάυλο για να περάσω συρμα δεν 8α πρεπει να ξερω λιγο πολυ το σχήμα που 8ελω να παρει?
-
Paulos
- Imperial

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Νομίζω ότι δεν
Μπορείς να κανεις
Πολλα αυτή την εποχή!
Να τι συρματωσεις όταν θα πέσουν τα φύλλα του!
Μπορείς να κανεις
Πολλα αυτή την εποχή!
Να τι συρματωσεις όταν θα πέσουν τα φύλλα του!
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
-
Daywalker20
Topic author - Σπορόφυτο

Ακόμα δεν έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο..ψάχνω εικόνες στο internet αν και βρήκα κάτι που το λάτρεψα..το συγκεκριμένο το πλήρωσα 13 euro...και σε άλλο μαγαζί που κοίταξα τα "ασερακια" τα είχε 30 euroήταν και πιο μικρά...
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Τώρα που λύσαμε τα πρακτικά ζητήματα, ας ασχοληθούμε και με τα δέντρα! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]
[justify]Το συγκεκριμένο acer ανήκει σε είδος που συμπαθώ ιδιαίτερα, είναι όμως δύσκολο να βρεις με παχύ κορμό (και να μην πληρώσεις μια περιουσία εννοείται). Το δέντρο σου δείχνει υγιές και περιποιημένο, μ' ενοχλεί όμως λίγο αισθητικά η "σφεντόνα" - η διχάλα που σχηματίζει ο κορμός. Κάνεις καλά, πάντως, που το έχεις αφήσει σε γλάστρα ακόμα, θα χρειαστεί χρόνο ώστε να παχύνει λίγο..[/justify][justify]Έχεις σκεφτεί πώς θα σ' άρεσε να εξελιχθεί στο μέλλον;[/justify]
[justify]Το συγκεκριμένο acer ανήκει σε είδος που συμπαθώ ιδιαίτερα, είναι όμως δύσκολο να βρεις με παχύ κορμό (και να μην πληρώσεις μια περιουσία εννοείται). Το δέντρο σου δείχνει υγιές και περιποιημένο, μ' ενοχλεί όμως λίγο αισθητικά η "σφεντόνα" - η διχάλα που σχηματίζει ο κορμός. Κάνεις καλά, πάντως, που το έχεις αφήσει σε γλάστρα ακόμα, θα χρειαστεί χρόνο ώστε να παχύνει λίγο..[/justify][justify]Έχεις σκεφτεί πώς θα σ' άρεσε να εξελιχθεί στο μέλλον;[/justify]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."