ficus microcarpa ginseng
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 194 times
- Επικοινωνία:
Re: ficus microcarpa ginseng
Τελικά τι βρηκες και αγόρασες;angelica έγραψε:Μαριε [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... er-ag1.gif[/img]!!! Και ποτε αρχιζω την λιπανση?? Χρειαζομαι οδηγιες...
-
angelica
Topic author - Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Μαριε [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... er-ag1.gif[/img]!!! Και ποτε αρχιζω την λιπανση?? Χρειαζομαι οδηγιες...
angelica έγραψε:ΚαλησπεραΜαριε μενω στον Βολο!!! Προτεινε μου ενα συγκεκριμενο αν γινεται για να αγορασω...
Πήγαινε σε ενα οποιοδήποτε μαγαζί που πουλάει λιπάσματα εκει στον βόλο και ζήτα να σου δώσει ενα λίπασμα βιολογικό δες το NPK του να ειναι χαμηλό δηλαδη 7-8-9 ή 8-8-8 ή 5-5-5 ή 4-7-9 όχι 18-20-20
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
Καλημερα Αγγελικη...
Η λιπανση ειναι ενα σημαντικο κομματι στα μπονσαι.Σε γενικες γραμμες η λιπανση αρχιζει με την ανοδο της θερμοκρασιας και τον ερχομο της ανοιξης,αναλογως την θερμοκρασια συνεχιζεται μεχρι το φθινοπωρο.Ποτε δεν λιπαινουμε ενα φυτο εαν δεν ειναι πρωτα υγιες ή αν εχουν γινει εργασιες μεταφυτευσης περιμενουμε λιγο το πρωτο διαστημα και επειτα λιπαινουμε....
Ισως να ακουσεις και τον ορο <επιθετικη λιπανση> που εχει να κανει με την συχνοτητα λιπανσης,το ποσοστο δοσης της αλλα ειναι και αμεσα συνδεδεμενη με το υποστρωμα και το ποτισμα.Συνηθως η επιθετικη λιπανση συναδει με δεντρα που βρισκονται σε μεγαλο ποσοστο ανοργανου υλικου οπως 90 ή 100%.
Η συχνοτητα σε μια κανονικη λιπανση μπορει να ειναι μια φορα ανα 15ημερο ενω μια επιθετικη λιπανση μια φορα καθε 10 μερες.
υγ την επιθετικη λιπανση την αναφερω γενικα για να εχεις μια ιδεα περιπου....
Η λιπανση ειναι ενα σημαντικο κομματι στα μπονσαι.Σε γενικες γραμμες η λιπανση αρχιζει με την ανοδο της θερμοκρασιας και τον ερχομο της ανοιξης,αναλογως την θερμοκρασια συνεχιζεται μεχρι το φθινοπωρο.Ποτε δεν λιπαινουμε ενα φυτο εαν δεν ειναι πρωτα υγιες ή αν εχουν γινει εργασιες μεταφυτευσης περιμενουμε λιγο το πρωτο διαστημα και επειτα λιπαινουμε....
Ισως να ακουσεις και τον ορο <επιθετικη λιπανση> που εχει να κανει με την συχνοτητα λιπανσης,το ποσοστο δοσης της αλλα ειναι και αμεσα συνδεδεμενη με το υποστρωμα και το ποτισμα.Συνηθως η επιθετικη λιπανση συναδει με δεντρα που βρισκονται σε μεγαλο ποσοστο ανοργανου υλικου οπως 90 ή 100%.
Η συχνοτητα σε μια κανονικη λιπανση μπορει να ειναι μια φορα ανα 15ημερο ενω μια επιθετικη λιπανση μια φορα καθε 10 μερες.
υγ την επιθετικη λιπανση την αναφερω γενικα για να εχεις μια ιδεα περιπου....
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
angelica
Topic author - Mame

Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε λιπασμα στα φυτα μου γιατι δεν ξερω ποτε χρειαζονται λιπανση...παρολα αυτα εχω αγορασει το florian iron 2 in 1
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Petros
- Imperial

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 19 times
Χρόνια πολλά,angelica έγραψε:Χριστος Ανεστη και χρονια πολλα σε ολους και φυσικα στους εορταζοντες της ημερας!!! Μολις μου χαρισαν ενα δεντρακι!! Εψαξα να βρω το ονομα του κ βρηκα οτι ειναι ficus microcarpa /ginseng. Μπορει καποιος να μου δωσει πληροφοριες για την φροντιδα του?? Ευχαριστω
βάλε μια φωτογραφία του να το δούμε
[img]http://www.bonsaitreeanswers.com/wp-con ... onsai1.jpg[/img]
-
angelica
Topic author - Mame

ficus microcarpa ginseng
Χριστος Ανεστη και χρονια πολλα σε ολους και φυσικα στους εορταζοντες της ημερας!!! Μολις μου χαρισαν ενα δεντρακι!! Εψαξα να βρω το ονομα του κ βρηκα οτι ειναι ficus microcarpa /ginseng. Μπορει καποιος να μου δωσει πληροφοριες για την φροντιδα του?? Ευχαριστω