Πως από υφιστάμενα υπάρχοντα φυτά να δημιουργήσουμε bonsai

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι πώς θα μπορούσε το φυτό μας να διαμορφωθεί και πώς θα μπορεί να είναι έπειτα από μερικά χρόνια. (Jean-Zac)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

katerina
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Πως από υφιστάμενα υπάρχοντα φυτά να δημιουργήσουμε bons

Δημοσίευση από katerina »

Έχει η μητέρα μου έναν τέτοιο φίκο... Μηπως να αρχίζω να το σκέφτομαι;
Άβαταρ μέλους

Topic author
Nikolas6997
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Κάντε λίγο υπομονή διότι τα μετέφερα σπίτι, περίπου 30m υψομετρική διαφορά από την παλιά τους θέση, περιμένω να εγκλιματιστούν στο νέο περιβάλλον τους και θα τα μεταφυτεύσω ξανά δια αλλαγή του χώματος.. Εντός του μηνός θα ανεβάσω φώτο..[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/39.gif[/img]
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Harris έγραψε:Μόνο το δέντρο την ζαρτινιέρα την αφήνουμε ετσι και αλλιως το καημένο το δεντρο δεν το ηθελαν αφου δεν το ποτιζαν και πεθανε!!!
Ε, τι να κάνουμε Χάρη! "όπου φτωχός κι η μοίρα του" που λέει ο λαός [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/4.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 189 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

RiaDr έγραψε:
Harris έγραψε:Ειναι ωραια δεντρα ειδα ενα σε μια ζαρτινιερα ετοιμο να πεθάνει και ηθελα να το βγαλω αλλα καποια δεν με αφησε... (τωρα σιγουρα εχει πεθανει το δεντρο αυτο....) Χωρις νερο μερες....

Νικολα αληθεια πως ειναι τα δεντρα σου σημερα; ;)
Ε τι να κανουμε.. το σενάριο "ερχόμαστε νύχτα και βουτάμε ολόκληρη την (ξένη) ζαρντινιέρα" κάπως δε μ' άρεσε!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img]

Μόνο το δέντρο την ζαρτινιέρα την αφήνουμε ετσι και αλλιως το καημένο το δεντρο δεν το ηθελαν αφου δεν το ποτιζαν και πεθανε!!!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Harris έγραψε:Ειναι ωραια δεντρα ειδα ενα σε μια ζαρτινιερα ετοιμο να πεθάνει και ηθελα να το βγαλω αλλα καποια δεν με αφησε... (τωρα σιγουρα εχει πεθανει το δεντρο αυτο....) Χωρις νερο μερες....

Ε τι να κανουμε.. το σενάριο "ερχόμαστε νύχτα και βουτάμε ολόκληρη την (ξένη) ζαρντινιέρα" κάπως δε μ' άρεσε!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 189 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Ειναι ωραια δεντρα ειδα ενα σε μια ζαρτινιερα ετοιμο να πεθάνει και ηθελα να το βγαλω αλλα καποια δεν με αφησε... (τωρα σιγουρα εχει πεθανει το δεντρο αυτο....) Χωρις νερο μερες....

Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

konstantinos132
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από konstantinos132 »

ωραιοι οι φικοι γενικως...και ευκολα για αναπαραγωγη...τα δκα σου θα ειναι αστερια σε λιγακι...μπραβο...

υ.γ
εχω σταμπαρει ενα φικο βενιαμιν που ειναι σε ζαρτινιερα πολλα χρονια και εχει ενα νεμπαρι...??????το πιο ομορφο που εχω δει....πιστευω πως αν παρω ενα μετρο και μετρησω την αποστασηστο αχτινωτω νεμπαρι η καθε ριζα θα ειναι ιση αποσταση με την επομενη και παει λεγοντας..τον εχω παρακαλεσει να μου το δωσει και να του δωσω 2-3 αλλα και δεν...ακομα επειδη ειναι τοσο ωραιο του ζητησα να πηγαινω να το περιποιουμαι να το κανουμε μπονσαι και παλι δεν θελει....το λεω αυτο γιατι μεχει εντυπωσιασει το νεμπαρι του...χοντρο και κωνικο κορμο...μονο το φυλλωμα θελει...ωραιοι οι βενιαμιν.....

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Ομορφο δεντράκι !!! Θα ήταν καλή ιδέα μια νέα φωτογραφία του!

ΑΙΜΙΛΙΑ
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΑΙΜΙΛΙΑ »

Καλησπέρα! Υπάρχει κάτι νεότερο απο τα δεντρακια;
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Η έννοια της "υπομονής" είναι χαρακτηριστική αξία της τέχνης των μπονσάι - απόδειξη το κείμενό σου ότι κάποτε η υπομονή ξεκινάει πολύ νωρίτερα απ' ό,τι νομίζαμε. Το αποτέλεσμα πάντως ελπίζω να σε δικαιώσει!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Topic author
Nikolas6997
Imperial
Imperial

Πως από υφιστάμενα υπάρχοντα φυτά να δημιουργήσουμε bonsai

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Σας παραθέτω εδώ, πως από υφιστάμενα φυτά σε 10-12 χρόνια δημιουργούμε bonsai.. Στην πρώτη φώτο βλέπουμε ένα Μπεντζαμίνο ο οποίος σήμερα είναι 12 χρονών. Τον φύτευσα πριν 12 χρόνια από ένα κλαράκι 4-5 εκ. Έμεινε σε μεγάλη γλάστρα για 9 χρόνια και μετά δεν τον ήθελε η γυναίκα μου και τα πήρα, διότι μεγάλωσαν αρκετά. Δεν ήταν ένα φυτό αλλά 5 που ήταν . Τα έχω τα 3 έκτων 5 διότι τα δύο είχαν σμίξει μεταξύ τους και οι κορμοί και οι ρίζες.. Έτσι έβγαλα 3 δένδρα τελικά τα οποία διατηρώ μέχρι σήμερα..
Έχουν πολύ δουλειά ακόμη γύρο στα 2-3 χρόνια δια να γίνουν πραγματικά bonsai. Έχει ύψος γύρο στα 65 εκ.

Στην άλλη φώτο βλέπετε τις ρίζες τις οποίες άφησα να φαίνονται, διότι από τις ρίζες φαίνεται και η ωραιότητα του. Έχω ακόνη 3 μαζί σε μια γλάστρα στο σπίτι το οποίο έχει ρίζες χοντρές και απίθανες, αλλά δεν ξέρω πότε θα τον βαρεθεί, δια να του βάλω χέρι....

Στην τρίτη φώτο είναι από καταβολάδα, είναι 2 χρονών τώρα από τον ίδιο Μπεντζαμίνο που ανάφερα.. Αυτόν τον ετοιμάζω δια την ερχόμενη άνοιξη δια τοποθέτηση πάνω σε πέτρα.. Έχει ύψος 30 εκ. περίπου..

Θέλουνε υπομονή και θέληση.. Τίποτε δεν αγόρασα, όλα είναι από καταβολάδες η' από σπόρια η΄ από κλαδάκια..

[img]http://i1050.photobucket.com/albums/s41 ... ="P6080357[/img]

[img]http://i1050.photobucket.com/albums/s41 ... 20P6080356[/img]

[img]http://i1050.photobucket.com/albums/s41 ... ="P5080360[/img]
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
Απάντηση