Η αγριελιά μου
-
Nikolas6997
- Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Η αγριελιά μου
Έχεις δίκαιο Παναγιώτη, αλλά αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα των νεαρών αγριελιών.. Μπορεί ο κορμός να γίνει και μέχρι 2μ ύψος και να έχει το ίδιο πάχος από κάτω μέχρι την οροφή με λίγα χιλιοστά διαφορά, και λόγο προοπτικής σου δίνει την εντύπωση του αντιθέτου..[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/105.gif[/img]karesansui έγραψε:Μάνο, πολύ διαφωτιστικές οι φωτογραφίες της αγριελιάς!
Πρέπει όμως να επιλέξεις κάποιο άλλο δέντρο! Το συγκεκριμένο παρουσιάζει αντίστροφη κωνικότητα, είναι δηλαδή παχύτερο στην κορυφή του κορμού και λεπτότερο στην βάση του που το καθιστά ακατάλληλο για διαμόρφωση με τις τεχνικές του μπονσάι!
Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη.
Τελευταία φορά σημειώθηκε ως νέο από το μέλος manosp την 10 Ιούλ 2013, 12:07.
Nikolas6997
Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Μάνο, πολύ διαφωτιστικές οι φωτογραφίες της αγριελιάς!
Πρέπει όμως να επιλέξεις κάποιο άλλο δέντρο! Το συγκεκριμένο παρουσιάζει αντίστροφη κωνικότητα, είναι δηλαδή παχύτερο στην κορυφή του κορμού και λεπτότερο στην βάση του που το καθιστά ακατάλληλο για διαμόρφωση με τις τεχνικές του μπονσάι!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Nikolas6997
- Imperial

Μάνο βασιζόμενος στα λεγόμενα σου, θα συμφωνήσω μαζί σου.. Η ελίτσα είναι καταπληκτική αλλά πρώτα απ όλα κλάδεψε όσο μπορείς τα κλαδιά όχι όλα απαραίτητα κοντά στον κορμό, εκτός από 2-3 που θα θες να σου κάνουν το σχέδιο που έχεις κατά νουν.. Έχε υπόψη σου ότι θα χρειαστεί 2 χρόνια περίπου δια να συνηθίσει την νέα της κατοικία. Θα της βάλεις φυτόχωμα έτοιμο μαύρο δια να έχουν εύκολη πρόσβαση οι ρίζες δια ενδυνάμωση. Όταν πετάξει κλαδιά μην τα κόβεις δια να έχει την δύναμη να δυναμώσει τες ρίζες της.. Διότι μέχρι που αισθάνεται πολλά κλαδιά επάνω της τόσο πιο πολλές ρίζες πετάει και πιο χοντρός γίνεται ο κορμός της.. Ναι, θα χρειαστείς μεγάλη γλάστρα η ξύλινο κασόνι.. Μετά που θα πετάξει κλαδιά στα επόμενα 2 χρόνια, τότε θα μπορέσεις να κάνεις την πρώτη σου διαμόρφωση, κλάδεμα και συρμάτωση.. Θα την αφήσεις στην μεγάλη γλάστρα δια ακόμη 5 χρόνια περίπου και κάθε 6 μήνες θα επεμβαίνεις δια νέα διαμόρφωση, δηλ. άνοιξη και φθινόπωρο.. Όταν ικανοποιηθείς από το αποτέλεσμα να την μεταφέρεις σε pot.. Κράτα ημερολόγιο με την κάθε λεπτομέρεια και ημερομηνίες, εξαγωγής από το χωράφι κ.τ.λ
Καλή επιτυχία, και μην μας ξεχάσεις να μας ενημερώνεις με φώτο κατά την εξέλιξη της.. [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
Καλή επιτυχία, και μην μας ξεχάσεις να μας ενημερώνεις με φώτο κατά την εξέλιξη της.. [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
Nikolas6997

-
manosp
Topic author - Σπορόφυτο

Καλημέρα και καλό μηνά !!!
Έβγαλα μερικές φωτογραφίες να την δούμε από όλες της πλευρές
Έβγαλα μερικές φωτογραφίες να την δούμε από όλες της πλευρές
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
manosp
Topic author - Σπορόφυτο

ευχαριστώ όλους σας για το καλωσόρισμα και που ασχοληθήκατε με την αγριελιτσα μου!
ξέρω ότι έκανα λάθος με το συρματωμα βιαστικά λίγο..αλλα το έχω ήδη βγάλει. η ελιτσα βρίσκετε στο διπλανό χωράφι από τις δίκες μας ελιές που καλλιεργούμε και βγάζουμε το λαδάκι μας!! από αυτές τις ελιές έχω την εμπειρία στο κλάδεμακαι την καλλιέργεια τους που σίγουρα είναι εντελώς διαφορετική από τα μπονσαι ,εκεί μόνο από το ιντερνετ ότι έχω διαβάσει εκεί θέλω βοήθεια , τώρα ως προς την φύση η ελίτσα είχε την ατυχία να βγει σε ένα χωράφι που το οργώνουν κάθε 2 χρόνια όποτε δεν έχει μέλλον εκεί που βρίσκετε αυτό είναι και ένας λόγος που την διάλεξα μετά ότι μου άρεσε το κακό είναι ότι έχει και άλλες ελιτσες στο χωράφι, όπως βλέπετε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα …εγώ δηλαδή.. ελπίζω να τα καταφέρω ,να την βάλω σε μια μεγαλούτσικη γλάστρα για άρχει με πολύ χώμα και με όσες περισσότερες ρίζες μπορέσω να κρατήσω ? μόλις μπορέσω θα βγάλω καινούργια φωτογραφία για να την δείτε καλύτερα.
Και πάλι ευχαριστώ!!
ξέρω ότι έκανα λάθος με το συρματωμα βιαστικά λίγο..αλλα το έχω ήδη βγάλει. η ελιτσα βρίσκετε στο διπλανό χωράφι από τις δίκες μας ελιές που καλλιεργούμε και βγάζουμε το λαδάκι μας!! από αυτές τις ελιές έχω την εμπειρία στο κλάδεμακαι την καλλιέργεια τους που σίγουρα είναι εντελώς διαφορετική από τα μπονσαι ,εκεί μόνο από το ιντερνετ ότι έχω διαβάσει εκεί θέλω βοήθεια , τώρα ως προς την φύση η ελίτσα είχε την ατυχία να βγει σε ένα χωράφι που το οργώνουν κάθε 2 χρόνια όποτε δεν έχει μέλλον εκεί που βρίσκετε αυτό είναι και ένας λόγος που την διάλεξα μετά ότι μου άρεσε το κακό είναι ότι έχει και άλλες ελιτσες στο χωράφι, όπως βλέπετε μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα …εγώ δηλαδή.. ελπίζω να τα καταφέρω ,να την βάλω σε μια μεγαλούτσικη γλάστρα για άρχει με πολύ χώμα και με όσες περισσότερες ρίζες μπορέσω να κρατήσω ? μόλις μπορέσω θα βγάλω καινούργια φωτογραφία για να την δείτε καλύτερα.
Και πάλι ευχαριστώ!!
-
Nikolas6997
- Imperial

Μάνο καλώς όρισες στο φόρουμ μας... Διάβασε από το φόρουμ αρκετά άρθρα για τα Yamadori που γράψαμε, δια την επικινδυνότητα που προκαλούμε στην φύση και γιατί... Πρώτα απ όλα ξεκίνησες με λάθος να την συρματώσεις.. Θα ταλαιπωρηθεί πού θα την βγάλεις και από πάνω της δένεις τα χέρια!!! Διάβασε πρώτα και μετά σκέψου κατά πόσο θα πετύχει το επιχείρημα σου η θα αποτύχει και θα σου μείνει ένα δέντρο νεκρό ενώ θα μπορούσε να ζει.. Έχεις την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρεις !! Αν ναι τότε η απόφαση πρέπει να είναι μετρημένη..
Nikolas6997

-
Dim Papadopoulos
- Shohin

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 23 times
-
PanosBonsai
- Omono

- Been thanked: 2 times
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
Καλως μας ηρθες φιλε μου,κατευθειαν στα δυσκολα λοιπον,καλη επιτυχια αν ////.....
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Γειά σου Μάνο!Καλωσόρισες στο forum [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/6.gif[/img]
Γράψε μας λίγα λόγια για σένα. Ασχολείσαι καιρό με τα μπονσάι;
Τι σου έκανε κλίκ, όπως χαρακτηριστικά γράφεις, στην συγκεκριμένη αγριελιά;
Γράψε μας λίγα λόγια για σένα. Ασχολείσαι καιρό με τα μπονσάι;
Τι σου έκανε κλίκ, όπως χαρακτηριστικά γράφεις, στην συγκεκριμένη αγριελιά;
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Καλώς ήρθες Μάνο! Επειδή μιλάς για κλάδεμα και συρμάτωμα, να υποθέσω πως έχεις προηγούμενη εμπειρία με δέντρα;
Για τις πρακτικές λεπτομέρειες της συλλογής δέντρου απ' τη φύση υπάρχουν άλλοι πιο ... εξειδικευμένοι εδώ μέσα, εγώ θα σταθώ στο ηθικό κομμάτι: είσαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο δέντρο θα περάσει καλύτερα στη γλάστρα σου απ' ό,τι στο φυσικό του περιβάλλον; αν ναι (επειδή κινδυνεύει ούτως ή άλλως επί παραδείγματι να κοπεί/καταστραφεί εκεί που το βρήκες), τότε προχώρα με τα πρακτικά βήματα του εγχειρήματος. Αν όχι, τότε καλύτερα να ψάξεις σε ένα φυτώριο, να βρεις ένα δέντρο που θα σε εμπνέει και να προχωρήσεις από εκεί.
Τα yamadori (έτσι ονομάζονται όσα δέντρα συλλέγονται απ' τη φύση) έχουν αυξημένες ανάγκες που δύσκολα καλύπτει ένας αρχάριος, κάποτε δεν τα καταφέρνουν ούτε πιο έμπειροι.
Πολύ φιλικά τα παραπάνω και με κάθε καλή πρόθεση. Καλώς ήρθες και πάλι.
υγ ενδιαφέρον δέντρο. βγάλε μερικές φωτογραφίες "οριζόντια", κατεβαίνοντας στο ύψος της δλδ, όχι από ψηλά για να δούμε καλύτερα τον κορμό και τη διακλάδωση.
Για τις πρακτικές λεπτομέρειες της συλλογής δέντρου απ' τη φύση υπάρχουν άλλοι πιο ... εξειδικευμένοι εδώ μέσα, εγώ θα σταθώ στο ηθικό κομμάτι: είσαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο δέντρο θα περάσει καλύτερα στη γλάστρα σου απ' ό,τι στο φυσικό του περιβάλλον; αν ναι (επειδή κινδυνεύει ούτως ή άλλως επί παραδείγματι να κοπεί/καταστραφεί εκεί που το βρήκες), τότε προχώρα με τα πρακτικά βήματα του εγχειρήματος. Αν όχι, τότε καλύτερα να ψάξεις σε ένα φυτώριο, να βρεις ένα δέντρο που θα σε εμπνέει και να προχωρήσεις από εκεί.
Τα yamadori (έτσι ονομάζονται όσα δέντρα συλλέγονται απ' τη φύση) έχουν αυξημένες ανάγκες που δύσκολα καλύπτει ένας αρχάριος, κάποτε δεν τα καταφέρνουν ούτε πιο έμπειροι.
Πολύ φιλικά τα παραπάνω και με κάθε καλή πρόθεση. Καλώς ήρθες και πάλι.
υγ ενδιαφέρον δέντρο. βγάλε μερικές φωτογραφίες "οριζόντια", κατεβαίνοντας στο ύψος της δλδ, όχι από ψηλά για να δούμε καλύτερα τον κορμό και τη διακλάδωση.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
manosp
Topic author - Σπορόφυτο

Η αγριελιά μου
Γεια σε ολους !! μανοσ απο ηρακλειο κρητης
και εγω παντα τα θαυμαζα και ηθελα να εχω ομοσ οχι να το παρω ετοιμο οποτε αποφασισα να βγω εξω αν και αρχαριος και να βρω το δεντρακι που θα κανω το μπονσαι μου βρηκα μια αγριελια καπου στα 30εκατοστα και μου εκανε το κλικ
ειναι ακομα στο χωραφι που την βρηκα της κλαδεψα καποια κλαδακια που εφευγαν προς τα πανω και εκανα και ενα δοκιμαστικο συρματομα .απο δω και περα ομως τι κανω να την βαλω σε γλαστρα δεν θελω να την ξερανω ..
συμβουλες pls
ευχαριστω πολυ!
και εγω παντα τα θαυμαζα και ηθελα να εχω ομοσ οχι να το παρω ετοιμο οποτε αποφασισα να βγω εξω αν και αρχαριος και να βρω το δεντρακι που θα κανω το μπονσαι μου βρηκα μια αγριελια καπου στα 30εκατοστα και μου εκανε το κλικ
ειναι ακομα στο χωραφι που την βρηκα της κλαδεψα καποια κλαδακια που εφευγαν προς τα πανω και εκανα και ενα δοκιμαστικο συρματομα .απο δω και περα ομως τι κανω να την βαλω σε γλαστρα δεν θελω να την ξερανω ..
συμβουλες pls
ευχαριστω πολυ!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.