ΑΤΥΧΙΕΣ

Με τι ασχολείστε, άλλα hobbies ....
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

DimitriS
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: ΑΤΥΧΙΕΣ

Δημοσίευση από DimitriS »

Μην στεναχωριέσαι και εγω έχασα φέτος 2 δέντρα που τα είχα 2-3 χρόνια. Προσοχή στις νέες επιλογές να είναι για το κλίμα μας!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Πάρης
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Πάρης »

Anna έγραψε:Είσαι τρελλομπαμπακας το πότισμα θα σκέφτεσαι; Θα αγορασεις καλύτερα δέντρα τωρα με προσοχη!
Φυσικά... Ως προς αυτό καμία αντίρηση...
Αλλά αν σπαταλάς χρόνο σε κάτι σε χαλάει αν πάει στραβά....
Άβαταρ μέλους

Anna
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Anna »

Είσαι τρελλομπαμπακας το πότισμα θα σκέφτεσαι; Θα αγορασεις καλύτερα δέντρα τωρα με προσοχη!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Πάρης
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Πάρης »

Dimitris7 έγραψε:Το ίδιο έπαθα και εγω και με γκαρντενα μηχανάκι τωρα πίσω στο μηδέν.... Αλλα δεν θα το βάλουμε κάτω εντάξει;
εννοείτε φίλε μου!!!
Άβαταρ μέλους

Dimitris7
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Dimitris7 »

Το ίδιο έπαθα και εγω και με γκαρντενα μηχανάκι τωρα πίσω στο μηδέν.... Αλλα δεν θα το βάλουμε κάτω εντάξει;
Άβαταρ μέλους

gate1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time

Δημοσίευση από gate1908 »

pinusmugo έγραψε:Να σου ζησει το δευτερο παιδακι σου,μπροστα σε τετοια χαρουμενα γεγονοτα τα φυτα ειναι τελειως μηδαμινα εως ανυπαρκτα,θα παρεις αλλα!

Bravo πολύ σωστά λόγια!!!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 176 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Πάρης έγραψε:
RiaDr έγραψε:Πωπω.. πόνεσε η καρδιά μου με τις φωτογραφίες. Αυτό ήταν κι εμάς το μόνιμο άγχος μας με τα ποτιστικά, ένα σε κάθε μπαλκόνι.. Κι εμείς έτσι και παθαίναμε κάτι αντίστοιχο θα είχαμε καρδιακά επεισόδια απ' τη στενοχώρια - πολλά δέντρα, πολλά χρόνια, πολλή φροντίδα..

Όπως και να 'χει όμως, τα σημαντικά της ζωής είναι τα "άλλα" που μας γράφεις, οπότε το ξεπερνάμε με αισιοδοξία. Ώσπου να φτάσει και το δεύτερο πιτσιρίκι να μαδάει φύλλα θα έχεις ξαναοργανώσει τα δέντρα σου, μην ανησυχείς!
Το αρχικό σοκ ήταν μεγάλο Ρία. Άστα!!!
Εννοείτε, θα επανέλθω με νέες αγορές....
Αλλά ο Πυράκανθος μου έμεινε αποθημένο...
Στο γυναικοχώρι έχει έναν δρόμο γεμάτο τέτοιους...
Σε κανένα μήνα, που θα δροσίσει καιθα αρχίσουν οι βροχές σιγά-σιγά, σκέφτομαι να πάω να ρίξω μια καταβολάδα ελπίζωντας ότι θα πεταξεί ρίζες μέχρι την άνοιξη. Και τον θέλω kengai πάλι ε?
Τέλος πάντων.

ΝΑ είμαστε όλοι καλά, κ όλα γίνονται....
Bravo! μην το βάζεις κάτω. Βεβαια τι μεγαλυτερη χαρα απο τα παιδάκια σου; ;)

Πάμε δυνατά!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Πάρης
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Πάρης »

Zografos ziZanio έγραψε:
pinusmugo έγραψε:Να σου ζησει το δευτερο παιδακι σου,μπροστα σε τετοια χαρουμενα γεγονοτα τα φυτα ειναι τελειως μηδαμινα εως ανυπαρκτα,θα παρεις αλλα!
+100000000
ευχαριστώωωω....
Άβαταρ μέλους

Topic author
Πάρης
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Πάρης »

RiaDr έγραψε:Πωπω.. πόνεσε η καρδιά μου με τις φωτογραφίες. Αυτό ήταν κι εμάς το μόνιμο άγχος μας με τα ποτιστικά, ένα σε κάθε μπαλκόνι.. Κι εμείς έτσι και παθαίναμε κάτι αντίστοιχο θα είχαμε καρδιακά επεισόδια απ' τη στενοχώρια - πολλά δέντρα, πολλά χρόνια, πολλή φροντίδα..

Όπως και να 'χει όμως, τα σημαντικά της ζωής είναι τα "άλλα" που μας γράφεις, οπότε το ξεπερνάμε με αισιοδοξία. Ώσπου να φτάσει και το δεύτερο πιτσιρίκι να μαδάει φύλλα θα έχεις ξαναοργανώσει τα δέντρα σου, μην ανησυχείς!
Το αρχικό σοκ ήταν μεγάλο Ρία. Άστα!!!
Εννοείτε, θα επανέλθω με νέες αγορές....
Αλλά ο Πυράκανθος μου έμεινε αποθημένο...
Στο γυναικοχώρι έχει έναν δρόμο γεμάτο τέτοιους...
Σε κανένα μήνα, που θα δροσίσει καιθα αρχίσουν οι βροχές σιγά-σιγά, σκέφτομαι να πάω να ρίξω μια καταβολάδα ελπίζωντας ότι θα πεταξεί ρίζες μέχρι την άνοιξη. Και τον θέλω kengai πάλι ε?
Τέλος πάντων.

ΝΑ είμαστε όλοι καλά, κ όλα γίνονται....
Άβαταρ μέλους

Topic author
Πάρης
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Πάρης »

Ευχαριστώ πολύ...
Σαφώς φίλε...
πρώτα είναι η οικογένεια και μετά όλα τα άλλα....
Άβαταρ μέλους

Topic author
Πάρης
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Πάρης »

stathis έγραψε:Σχεδόν και εγω έτσι φέτος... Δεν τα βάζω κάτω όμως! Πανε για αλλα καλύτερα!!!
γεια σου ομοϊδεάτη....
φυσικά και θα φτιάξουμε καλύτερα bonsai στο μέλλον. ...
Άβαταρ μέλους

Topic author
Πάρης
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Πάρης »

stelios έγραψε:Με Gardena φίλε μου την έχω πατήσει 2 χρονιές σαν να τελείωνε η μπαταρία ενώ ηταν καινούργια!!!
Μην στεναχώριεται άλλη χάνουν δέντρα χρόνων ή αγοραστές πολλών ευρω!
Υπομονη και θα βρεις καλύτερα δέντρα για προ και στα επόμενα να γίνουν Μπονσαι!!!

Να είσαι εσυ πάντα καλα!!!

Εννοείτε φίλε Στέλιο.
και εσύ νασαι καλά...
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Πωπω.. πόνεσε η καρδιά μου με τις φωτογραφίες. Αυτό ήταν κι εμάς το μόνιμο άγχος μας με τα ποτιστικά, ένα σε κάθε μπαλκόνι.. Κι εμείς έτσι και παθαίναμε κάτι αντίστοιχο θα είχαμε καρδιακά επεισόδια απ' τη στενοχώρια - πολλά δέντρα, πολλά χρόνια, πολλή φροντίδα..

"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Zografos ziZanio
Mame
Mame

Δημοσίευση από Zografos ziZanio »

+100000000
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Να σου ζησει το δευτερο παιδακι σου,μπροστα σε τετοια χαρουμενα γεγονοτα τα φυτα ειναι τελειως μηδαμινα εως ανυπαρκτα,θα παρεις αλλα!
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

stathis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από stathis »

Σχεδόν και εγω έτσι φέτος... Δεν τα βάζω κάτω όμως! Πανε για αλλα καλύτερα!!!
Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από stelios »

Με Gardena φίλε μου την έχω πατήσει 2 χρονιές σαν να τελείωνε η μπαταρία ενώ ηταν καινούργια!!!
Μην στεναχώριεται άλλη χάνουν δέντρα χρόνων ή αγοραστές πολλών ευρω!
Υπομονη και θα βρεις καλύτερα δέντρα για προ και στα επόμενα να γίνουν Μπονσαι!!!

Να είσαι εσυ πάντα καλα!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Πάρης
Shohin
Shohin

ΑΤΥΧΙΕΣ

Δημοσίευση από Πάρης »

Γεια σας παιδιά...
Έχω πολύ καιρό να κάνω κάποιο post είτε λόγω δυσκολιών στη δουλεία, μετά γέννα του 2ου παιδιού μετά διακοπές κλπ.
Η μικρή ιστορία μου έχεις ως εξής.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έλειπα πολλές μέρες από το σπίτι στη Πάτρα και είχα βάλει ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος (gardena, σχετικά καλό) για να ποτίζονται τα 7 pro-bonsai που έχω στη κατοχή μου.
Τα έχω (ακόμα και τώρα) σε βορινό μπαλκόνι όπου τα πιάνει ήλιος κάποιες ώρες το πρωί. Τα περισσότερα από αυτά ήταν αγορές στην αρχή της ενασχόλησης με το άθλημα (πριν 3, χρόνια περίπου), τα οποία δεν ήταν και τόσο καλές αγορές, τα περισσότερα.
Με τη βοήθεια τη δικη σας όμως και του JZ με τα σχέδια του έχω καταφέρει να έχω 2-3 καλά, πιστεύω, pro-bonsai.
Είχα έρθει λοιπόν στο μεσοδιάστημα μετά από 10ρια μέρες αφού είχαν ξεκινήσει οι διακοπές μου και πήγαιναν όλα ρολόι με το αυτόματο.
Ξαναγύρισα μετά από άλλες 10 μέρες περίπου, αμέσως μετά τον 15αυγουστό, και αντίκρισα το χάος στο μπαλκόνι.
Όλα τα φυτά ήταν από ξεραμένα έως πολύ διψασμένα. Πανικός και στενοχώρια μεγάλη έτσι??? Το αυτόματο δεν είχε δουλέψει για κάποιες μέρες (ίσως και τις 10). Και ούτε φαινόταν ότι κάτι δεν είχε πάει καλά σε αυτόν. Η ώρα και ο προγραμματισμός ήταν ορθός.
Είχα κάτσει θυμάμαι μια μέρα λόγω κάποιων δουλειών στη Πάτρα και τα είχα ποτίσει τόσο πολύ όσο νερό χρειάζεται 1 στρέμα περιβόλι.
ΜΕτά από λόιγες μ'ερες που επέστρεψα για τα καλά μετρησα 3 απώλειες εκ των οποίων 1 μου έχει στοιχίσει αρκετά γιατί το είχα δουλέψει αρκετά. Και για τα άλλα 2 βέβαια είχα στενοχωρηθεί.
Παρακάτω οι φωτογραφίες τις "καταστροφής"!!!

Juniper. Τον είχα κατά νου για raft style. θα άρχιζαν οι εργασίες από τον ερχόμενο μήνα.
[img]http://i40.tinypic.com/2preooj.jpg[/img]

Rosemary. Όχι κάτι ιδιαίτερο για bonsai αλλά ήταν καλή συντροφιά η μυρωδιά του.
[img]http://i39.tinypic.com/2mreihd.jpg[/img]

Πυράκανθος. Από τα αγαπηνένα μου. Είχα δουλέψει και μάθει αρκετά πράγματα πάνω του. Προσπαθώντας να προσεγγίσω το extreme σχέδιο του JZ. Μου κόστισε αυτή η απώλεια.
[img]http://i44.tinypic.com/70w8yu.jpg[/img]

Αυτά τα λίγα για την ώρα. Απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Θα οργανωθώ σιγά-σιγά και θα τα λέμε συχνά πιστεύω.
Δεν υπάρχει κατηγορία με τις καταστροφές οπότε επέλεξα αυτήν....
Προσοχή στα αυτόματα συστήματα όσο και καλά να είναι. Παθαίνουν βλάβες και κολλήματα...
Να είστε όλοι καλά....
Απάντηση