ΓΕΙΑ ΣΑΣ!

Με τι ασχολείστε, άλλα hobbies ....
Απάντηση

nancy
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: ΓΕΙΑ ΣΑΣ!

Δημοσίευση από nancy »

Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Σπύρο καλώς όρισες! Τα acer ταλαιπωρούνται λίγο στο κλίμα της Αττικής, αλλά με λίγη προσοχή τα καταφέρνουν!

Όσον αφορά το θέμα των φυτωρίων, δεν είναι εύκολο να προτείνει κανείς. Πρώτον γιατί εκεί που βρίσκεις εσύ έναν "θησαυρό" κάποιος άλλος μπορεί να μη βρει τίποτα αξιόλογο, αλλά κυρίως επειδή όλοι εδώ είμαστε αυστηρά ερασιτέχνες και δε θα θέλαμε να παρεξηγηθούμε ότι έχουμε οποιοδήποτε όφελος προτείνοντας δημοσίως το Α ή το Β φυτώριο. Εκτός φόρουμ (με προσωπικό μήνυμα) βέβαια μπορεί ο καθένας να προτείνει όποιον θέλει.

Έλα αν μπορέσεις στη συνάντηση αύριο, να γνωρισεις κάποιους πιο έμπειρους και να συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει για εκείνο τον κόκκινο πλάτανο που έλεγες!

υγ Άνοιξε αν θέλεις ένα θέμα να δούμε αυτή την ελιά δυο ημερών που αναφέρεις και να σου πούμε τη γνώμη μας.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 176 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλώς ήρθες Σπύρο. Εαν είναι ο δρόμος σου αύριο στην συνα΄ντηση θα χαρούμε να τα πούμε και απο κοντά.

[img]http://giffiles.alphacoders.com/209/2095.gif[/img]
[img]http://redhillmosque.com/media/18082/we ... ed)....gif[/img]
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

καλως τον..καλωσορισες κ απο μενα σ αυτην την μεγαλη παρεα,που απο οτι βλεπω μεγαλωνει καθημερινα..αληθεια ποσα ενεργα μελη στολιζουν τουτη την συντροφια?
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Γεια σου και απο μενα Σπυρο,καλως ηρθες και καλες δημιουργιες!
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

mariaoz
Omono
Omono
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Re: geia sas!

Δημοσίευση από mariaoz »

Καλώς ήρθες Σπύρο!!! Έχω αγοράσει τέτοια acer απο 2 φυτώρια στην Αττική.... Αλλα φέτος δεν έφεραν. Αύριο μπορεί να περάσω ξανά και εαν έχει θα στο γράψω.
[img]http://bonsaiforum.gr/richedit/smileys/ ... lower_.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Νέος λοιπόν ο Σπύρος!! Μόλις 2 εβδομάδων!!
Ο κόκκινος πλάτανος που αναφέρεις είναι η συνήθης ονομασία που δίνουν οι ανθοπώλες ή φυτωριούχοι σε ένα είδος σφενδάμου (acer buergerianum) ο οποίος την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, όπως όλοι οι σφένδαμοι, κοκκινίζει τα φύλλα του!
Για την Αττική δεν συνιστάται το είδος αυτό γιατί υποφέρει πολύ από την ζέστη του καλοκαιριού και παρουσιάζει ξήρανση των φύλλων.

Πόσο μακρυά μένεις από το φυτώριο που θα γίνει η συνάντηση της Κυριακής; Μήπως μπορεί κάποιος-α να σε εξυπηρετήσει...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Topic author
spiros12462
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από spiros12462 »

συγγνωμη για τα greeklish!! δεν διαβασα τους κανονισμους..... με το χομπυ αυτο ασχολουμε λιγο καιρο(περιπου 2 βδομαδες) και κατα βαση σε θεωρητικο επιπεδο ψαχνωντας πληροφοριες στο διαδυκτιο.ψαχνοντας εκτος απο τροπους για το πως να φτιαξω το δικο μου μπονσαι βρηκα και αρκετες φωτογραφειες ετοιμων...ο κοκκινος πλατανος μου εκανε πραγματικα μεγαλη εντυπωση και ψαχνω να δω αν μπορω να φτιαξω και εγω κατι τετοιο, αν το αντεχει το κλιμα κτλ κτλ.παρολα αυτα εκανα μια αποπειρα με μια ελια! ειναι 2 ημερον.....! οσον αφορα την κυριακη θα προσπαθησω να ερθω...ειναι βεβαια λιγο δυσκολο για μενα επειδη μενω στην αλλη ακρη της αθηνας!! και μην ξεχασω ενα μεγαλο μπραβο για το φορουμ και τα παιδια που το συντονιζουν! εκτοσ του οτι ειναι ακρος κατατοπιστικο η αμμεση απαντηση στο μηνυμα μου, μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση. συγχαρητηρια
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Καλωσόρισες Σπύρο στο forum.

(Να με συγχωρείς που επενέβηκα στην δημοσίευσή σου αλλά τα greeklish δεν επιτρέπονται...για καλύτερη ενημέρωσή σου με τους κανόνες και λειτουργία του συγκεκριμένου forum διάβασε εδώ http://www.bonsaiforum.gr/viewtopic.php?f=41&t=4 )

Γράψε μας λίγα λόγια αν θέλεις για σένα, πότε ξεκίνησε να σε ενδιαφέρει το χόμπυ, αν έχεις κάνει ή προσπαθήσει να κάνεις κάτι απο μόνος σου...

Αν έχεις χρόνο θα χαρούμε να σε δούμε απο κοντά στην συνάντησή μας την Κυριακή και ίσως έτσι λυθούν πολλές απο τις αρχικές σου απορίες...Μην διστάσεις για το ότι είσαι νέο μέλος...η ατμόσφαιρα είναι πολύ φιλική και για τους νέους θιασώτες ακόμα φιλικώτερη.

[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... elcome.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Topic author
spiros12462
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!

Δημοσίευση από spiros12462 »

Είμαι νέος στον χώρο θα ήθελα να δημιουργήσω ένα ή και περισσότερα μπονσάι. Μου αρέσει πολύ ο κόκκινος πλάτανος!! Θα ήθελα να μου δώσετε μερικές συμβουλές για το πώς να ξεκινήσω και τι πρέπει να κάνω! Επίσης αν έχετε να μου προτείνετε κάποια φυτώρια στην Αττική γιατί, όπου έχω πάει δεν βρήκα κάτι αξιόλογο!
Απάντηση