Καλώς σας βρήκα και μιας και είμαι εδώ ας κάνω και καμιά ερώτηση
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 176 times
- Επικοινωνία:
Re: Καλώς σας βρήκα και μιας και είμαι εδώ ας κάνω και καμιά ερώτηση
[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img]Paradox έγραψε:Μμμ βασικά μου ακούγεται κομματάκι δύσκολο να κόψω τι γλάστρα αλλά θα δώ τι θα κάνω. Πρώτο πράγμα αύριο το πρωί θα κάτσω να το κάνω για να postaro τις εικόνες. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας παιδιά ;D!
-
Paradox
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Μμμ βασικά μου ακούγεται κομματάκι δύσκολο να κόψω τι γλάστρα αλλά θα δώ τι θα κάνω. Πρώτο πράγμα αύριο το πρωί θα κάτσω να το κάνω για να postaro τις εικόνες. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας παιδιά ;D!

RiaDr έγραψε:Και για να βγουν οι φωτογραφίες όπως προτείνει ο Μάριος, καλό θα ήταν να κόψεις τη γλάστρα απ την κορυφή της μέχρι το επίπεδο του χώματος, ώστε να φανεί από οριζόντια θέση ο κορμός. Βγάλε φωτογραφίες από διάφορες πλευρές, για να αποφασίσεις και ποια είναι η "καλή" πλευρά του δέντρου!marios έγραψε:Γιουνίπερος είναι αλλά η φωτογραφία δεν βοηθάει. Πρέπει να το βγάλεις περιμετρικά και καλό είναι να ανοίξεις νέο θέμα με το δέντρο σου. Το πίσω μέρος των φωτογραφιών θα μπορούσε να είναι ένας λευκός τοίχος και το ύψος των φωτογραφιών απο την κάμερα να είναι στο ύψός της επιφάνειας του χώματος.
τότε θα μπορέσουμε να σου πούμε σαφέστερα τη γνώμη μας.
+1
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Και για να βγουν οι φωτογραφίες όπως προτείνει ο Μάριος, καλό θα ήταν να κόψεις τη γλάστρα απ την κορυφή της μέχρι το επίπεδο του χώματος, ώστε να φανεί από οριζόντια θέση ο κορμός. Βγάλε φωτογραφίες από διάφορες πλευρές, για να αποφασίσεις και ποια είναι η "καλή" πλευρά του δέντρου!marios έγραψε:Γιουνίπερος είναι αλλά η φωτογραφία δεν βοηθάει. Πρέπει να το βγάλεις περιμετρικά και καλό είναι να ανοίξεις νέο θέμα με το δέντρο σου. Το πίσω μέρος των φωτογραφιών θα μπορούσε να είναι ένας λευκός τοίχος και το ύψος των φωτογραφιών απο την κάμερα να είναι στο ύψός της επιφάνειας του χώματος.
τότε θα μπορέσουμε να σου πούμε σαφέστερα τη γνώμη μας.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
marios
- Imperial

- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 29 times
Γιουνίπερος είναι αλλά η φωτογραφία δεν βοηθάει. Πρέπει να το βγάλεις περιμετρικά και καλό είναι να ανοίξεις νέο θέμα με το δέντρο σου. Το πίσω μέρος των φωτογραφιών θα μπορούσε να είναι ένας λευκός τοίχος και το ύψος των φωτογραφιών απο την κάμερα να είναι στο ύψός της επιφάνειας του χώματος.
-
Paradox
Topic author - Σπορόφυτο

Ευχαριστώ και πάλι για το καλωσόρισμα! Ορίστε το πρώτο μου δέντρο. Βασικά μου το δώσανε οπότε δεν έχω να παραπονεθώ για κάτι αλλά ήθελα τι γνώμη σας !
[img][/img]
[img][/img]

-
Zografos ziZanio
- Mame

Θα έλεγα να αγόραζες ενα ELM (φτελιά). Δυνατό δέντρο με όμορφο κορμό!
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 176 times
- Επικοινωνία:
+1pinusmugo έγραψε:Γεια σου και απο μενα φιλε και καλως ηρθες!
Προ-μπονσαι χαρακτηριζεται ενα δεντρο το οποιο βρισκεται σε "εκπαιδευση" ωστε καποια στιγμη να μεταβει σε ποτ(ρηχο δοχειο)και να χαρακτηριστει μπονσαι.
Καλα το σκεφτηκες με τον γιουνιπερο,προσπαθησε να τον κλαδεψεις πρωτα και να του δωσεις ενα σχημα επειδη η μεταφυτευση απαιτει διαβασμα για να την κανεις.Ειναι γερο δεντρο γενικα και κατα την αποψη μου ειναι το καλυτερο σχολειο για να μαθει και να ξεκινησει καποιος με το αθλημα.
Οτι αποριες τυχον σου δημιουργηθουν εδω ειμαστε να σου απαντησουμε ""αν ξερουμε βεβαια".
[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... /image.gif[/img]
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
Γεια σου και απο μενα φιλε και καλως ηρθες!
Προ-μπονσαι χαρακτηριζεται ενα δεντρο το οποιο βρισκεται σε "εκπαιδευση" ωστε καποια στιγμη να μεταβει σε ποτ(ρηχο δοχειο)και να χαρακτηριστει μπονσαι.
Καλα το σκεφτηκες με τον γιουνιπερο,προσπαθησε να τον κλαδεψεις πρωτα και να του δωσεις ενα σχημα επειδη η μεταφυτευση απαιτει διαβασμα για να την κανεις.Ειναι γερο δεντρο γενικα και κατα την αποψη μου ειναι το καλυτερο σχολειο για να μαθει και να ξεκινησει καποιος με το αθλημα.
Οτι αποριες τυχον σου δημιουργηθουν εδω ειμαστε να σου απαντησουμε ""αν ξερουμε βεβαια".
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
Paradox
Topic author - Σπορόφυτο

Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα!
Ificratis δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς όταν λες να φτιάξω δικό μου. Αυτό που σκεφτόμουν να κάνω ήταν π.χ. να αγοράσω ένα πολύ μικρό γιουνίπερο, να το μεταφυτεύσω και μετά από εκεί να ξεκινήσω την “εκπαίδευση” του (αυτό δεν είναι και το προ μπονσαι που ανέφερε ο RiaDr;).
Ificratis δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς όταν λες να φτιάξω δικό μου. Αυτό που σκεφτόμουν να κάνω ήταν π.χ. να αγοράσω ένα πολύ μικρό γιουνίπερο, να το μεταφυτεύσω και μετά από εκεί να ξεκινήσω την “εκπαίδευση” του (αυτό δεν είναι και το προ μπονσαι που ανέφερε ο RiaDr;).

Καλώς ήρθες. Μια ερώτηση μονο γιατι να αγορασεις έτοιμο και να μην φτιάξεις ένα δικο σου;
Η ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης της αμαθείας
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Καλησπέρα Paradox, καλώς ήρθες! Το ότι δεν έχεις γενικά γνώσεις κηπουρικής δε θα σταθεί απαραίτητα εμπόδιο στη μελλοντική σου ενασχόληση με τα μπονσάι, πολλοί εδώ μέσα ξεκίνησαν όπως κι εσύ απ' το μηδέν. Με λίγη μελέτη και την κατάλληλη "παρέα" όλα θα γίνουν.
Όσον αφορά τώρα το θέμα των δέντρων, αν ρίξεις μια ματιά και σε άλλα αντίστοιχα θέματα θα διαπιστώσεις πως οι περισσότεροι προτείνουν την αγορά προ-μπονσάι, δηλαδή δέντρων από φυτώρια που με την κατάλληλη φροντίδα θα εξελιχθούν με τα χρόνια σε μπονσάι, παρά έτοιμων μπονσάι μαζικής παραγωγής. Αυτά είναι που πολλές φορές είναι ακριβά, αν και δεν αποτελεί κι αυτό κανόνα. Κάνε μια έρευνα αγοράς και διάβασε λίγο στο ιντερνετ σχετικά με τα δέντρα που ευδοκιμούν στην περιοχή όπου κατοικείς.
Η κερασιά sakura πχ είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί και ίσως και να επιβιώσει στα μέρη μας, ενώ οι γιουνίπεροι αφθονούν - αν και πρέπει να σε ενημερώσω πως "yamadori" σημαίνει "δέντρο που συλλέχθηκε απ' τη φύση", πρακτική που είναι αμφιλεγόμενη και σίγουρα δεν απευθύνεται σε αρχάριους.
Αυτά για αρχή, σιγά σιγά θα τις λύσουμε όλες τις απορίες. Καλώς μας ήρθες και πάλι.
Όσον αφορά τώρα το θέμα των δέντρων, αν ρίξεις μια ματιά και σε άλλα αντίστοιχα θέματα θα διαπιστώσεις πως οι περισσότεροι προτείνουν την αγορά προ-μπονσάι, δηλαδή δέντρων από φυτώρια που με την κατάλληλη φροντίδα θα εξελιχθούν με τα χρόνια σε μπονσάι, παρά έτοιμων μπονσάι μαζικής παραγωγής. Αυτά είναι που πολλές φορές είναι ακριβά, αν και δεν αποτελεί κι αυτό κανόνα. Κάνε μια έρευνα αγοράς και διάβασε λίγο στο ιντερνετ σχετικά με τα δέντρα που ευδοκιμούν στην περιοχή όπου κατοικείς.
Η κερασιά sakura πχ είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί και ίσως και να επιβιώσει στα μέρη μας, ενώ οι γιουνίπεροι αφθονούν - αν και πρέπει να σε ενημερώσω πως "yamadori" σημαίνει "δέντρο που συλλέχθηκε απ' τη φύση", πρακτική που είναι αμφιλεγόμενη και σίγουρα δεν απευθύνεται σε αρχάριους.
Αυτά για αρχή, σιγά σιγά θα τις λύσουμε όλες τις απορίες. Καλώς μας ήρθες και πάλι.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Paradox
Topic author - Σπορόφυτο

Καλώς σας βρήκα και μιας και είμαι εδώ ας κάνω και καμιά ερώτηση
Καταρχάς θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας πως είμαι τελείως άσχετος με την κηπουρική γενικότερα αλλά πάντα με τράβαγε ο γοητευτικός και καλλιτεχνικός τομέας του Bonsai. Έτσι είπα να αρχίσω να ασχοληθώ μαζεύοντας πληροφορίες από εδώ και εκεί αλλά έχω μερικές απορίες.
Καταρχάς το πρώτο δέντρο που είχα σκεφτεί να πάρω σαν Bonsai ήταν το cherry blossom (Sakura) καθώς και το yamadori juniper. Δεν ξέρω αν κάπιο απο ταδύο είναι δύσκολο να συντηρήσεις αλλά και τα δύο μου αρέσουν πάρα πολύ και αναρωτιόμουνπιο από τα δύο θα προτείνατε για αρχάριο.
Το άλλο πράγμα που με απασχολεί είναι οι τιμές. Μήπως θα μπορούσατε να με κατατοπίσετε πάνωκάτω γατί τιμές μιλάμε όταν αγοράζεις ένα δέντρο για Bonsai? Προφανώς καταλαβαίνωότι οι τιμές διαφέρουν με το μέγεθος και λογικά ανά φυτώριο απλά αναρωτιόμουναν μπορούσατε να με κατατοπίσετε.
Οπιαδήποτε άλλη συμβουλή για αρχάριο αν έχετε σχετικά με την αγορά πρώτου δέντρου είναι ευπρόσδεκτη.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-Paradox
Καταρχάς το πρώτο δέντρο που είχα σκεφτεί να πάρω σαν Bonsai ήταν το cherry blossom (Sakura) καθώς και το yamadori juniper. Δεν ξέρω αν κάπιο απο ταδύο είναι δύσκολο να συντηρήσεις αλλά και τα δύο μου αρέσουν πάρα πολύ και αναρωτιόμουνπιο από τα δύο θα προτείνατε για αρχάριο.
Το άλλο πράγμα που με απασχολεί είναι οι τιμές. Μήπως θα μπορούσατε να με κατατοπίσετε πάνωκάτω γατί τιμές μιλάμε όταν αγοράζεις ένα δέντρο για Bonsai? Προφανώς καταλαβαίνωότι οι τιμές διαφέρουν με το μέγεθος και λογικά ανά φυτώριο απλά αναρωτιόμουναν μπορούσατε να με κατατοπίσετε.
Οπιαδήποτε άλλη συμβουλή για αρχάριο αν έχετε σχετικά με την αγορά πρώτου δέντρου είναι ευπρόσδεκτη.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-Paradox