Ελια απο τον Θειο μου
-
antonisxania
- Shohin

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
-
Hfestion
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Re: Ελια απο τον Θειο μου
Σε πρωτη φάση θέλω να δημιουργησω κορυφή. Οτι κλαδια βλέπεις εγιναν μέσα σε ενα χρόνο.Petros έγραψε:Δεν καταλαβαίνω το σχήμα που θες να φτιάξεις...
Σιγα σιγα θα καταλήξω και στο στιλ.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 05 Μαρ 2014, 21:43 --
Ωραια η ιδέα σου, την επεξεργαζομαι....karesansui έγραψε:Καλησπέρα Δώρη!
Η ομορφιά αυτής της ελιάς όπως την βλέπω είναι ο κορμός και το νεμπάρι της και δευτερευόντως τα κλαδιά της.
Επομένως το κύριο βάρος στην διαμόρφωσή της θα το ρίξεις σε κορμό, ρίζες.
Το ευθύ χοντρό κλαδί δεν σου χρειάζεται και κατά την άποψή μου πρέπει να το κόψεις κοντά ή/και σύριζα στον κορμό που βγαίνει αφήνοντας μόνο αυτό που πάει προς τα πάνω.
Έχει την δύναμη να πετάξει πολλά ακόμα...
Μια ακόμα τολμηρή/δραστική πρόταση θα ήταν να κόψεις την μεγάλη ρίζα που είναι πιό ψηλά απο τις άλλες δύο και έχεις σε επιπλέον γλάστρα μέσα στην υπάρχουσα και να αναπτύξεις το ριζικό σύστημα απο τις άλλες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο μεταξύ τους.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 04 Μαρ 2014, 21:48 --
Μια ερασιτεχνική προσέγγιση στα γραφόμενά μου...
[ Εικόνα ]
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 05 Μαρ 2014, 21:48 --
Ολα μου τα δέντρα μεγαλώνουν με σεβασμό και πολυ αγάπη. Το εννοείς ''οικολογική καταστροφη''?filitsa έγραψε:Οικολογική καταστροφή εχεις κανει!!!
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 05 Μαρ 2014, 21:54 --
RiaDr έγραψε:Πολύ καλά εξελίσσεται, μόνο που για να φτάσουν τα κλαδιά να παχύνουν συμμετρικά προς τον κορμό θα πάρει ακόμα πολύ καιρό... Ακολούθησε τις συμβουλές του Παναγιώτη, έχουν βάση όπως πάντα. [ Εικόνα ]
Θα παχυνουν στον καιρο τους, για τα επόμενα χρόνια τα θελω ελαστικα μεχρι να καταλήξω στο στιλ που θα επιλεξω
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Πολύ καλά εξελίσσεται, μόνο που για να φτάσουν τα κλαδιά να παχύνουν συμμετρικά προς τον κορμό θα πάρει ακόμα πολύ καιρό... Ακολούθησε τις συμβουλές του Παναγιώτη, έχουν βάση όπως πάντα. [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλησπέρα Δώρη!
Η ομορφιά αυτής της ελιάς όπως την βλέπω είναι ο κορμός και το νεμπάρι της και δευτερευόντως τα κλαδιά της.
Το ευθύ χοντρό κλαδί δεν σου χρειάζεται και κατά την άποψή μου πρέπει να το κόψεις κοντά ή/και σύριζα στον κορμό που βγαίνει αφήνοντας μόνο αυτό που πάει προς τα πάνω.
Μια ακόμα τολμηρή/δραστική πρόταση θα ήταν να κόψεις την μεγάλη ρίζα που είναι πιό ψηλά απο τις άλλες δύο και έχεις σε επιπλέον γλάστρα μέσα στην υπάρχουσα και να αναπτύξεις το ριζικό σύστημα απο τις άλλες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο μεταξύ τους.
[img]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/20/4cyx.jpg[/img]
[img]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/20/4cyx.jpg[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Hfestion

Σε ευχαριστω πολυ!!mix.dny έγραψε:Πολυ ωραια ελια!Καλη συνεχεια!
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 04 Μαρ 2014, 00:04 --
ένα update.....
Εγινε αυστηρο κλαδεμα (ανοιξη '13) και δημιουργηθηκαν κλαδια απο το μηδεν. Νορις το φθινιπωρο μεταφερθηκε σε πυλινο training pot και ξεκηνισα να βαζω συρματα. Σημερα Αντικατεστησα με νεα συρματα και εκανα ένα κλαδεματακι ώστε να δημιουργησω κωνικοτητα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Hfestion

Σε ευχαριστω πολυ φιλε Μανο για τα λογια σου!! Ισως την φερω του χρονου σε καποια συναντηση μας για να με βοηθησεις στην διαμορφωση της. Οσο για αυτο με τη σακουλα δεν το ηξερα. Καλη η πληροφορια σου!! , θα το δοκιμασω και θα σου πω αποτελεσματα.manos_papadakis40 έγραψε:Φιλε μου η ελια ειναι τουμπανο να την χαιρεσαι οπως επιθυμεις.
Μια απορια εχω μονο γιατι εβαλες την επιπλεον γλαστρα με χωμα αφου οι ριζες ειναι ηδη προστατευμενες?
Ισως μια σακουλα διαφανη μεγαλη να σε καλυπτε πληρως γιατι προφανως το κρυο δεν εχει τελειωσει και θα λειτουργουσε ως θερμοκηπιο κατα καποιο τροπο ωστε να πεταξει πιο γρηγορα.Γιατι η επιπλεον γλαστρα δημιουργει επιπλεον ριζες πραγμα που καθυστερει την αναπτυξη ενω δεν εχει ριζωσει καλα καλα.Ευχομαι καλη συνεχεια φιλε μου.
-
Hfestion

Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια! Αμα ερθεις στην Αθηνα ολο και κατι θα βρουμε....pinusmugo έγραψε:Ωραιο κομματι φιλε Hfestion,εχει καμμια ακομα ο Θειος σου εκει στο χωριο ??[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]
Μου αρεσε παρα πολυ η ¨"κουρμπα"που κανει σε ενα σημειο στον κορμο της,η διπλα-ζαρα-ζαρωμα απο τα χρονια....
Πολυ καλα εκανες και εβαλες τον δακτυλιο για να προστατεψεις την ριζα του,βεβαια τωρα θα σου κλεψω ενα ρητο σου ,θα πρεπει να αφησεις τον χρονο να δουλεψει πανω στο δεντρο σου...ειμαι βεβαιος οτι ειναι σε καλα χερια το δεντρο...
Καλη αναρρωση και καλη συνεχεια φιλε μου
-
manos_papadakis40
- Omono

- Been thanked: 0
Φιλε μου η ελια ειναι τουμπανο να την χαιρεσαι οπως επιθυμεις.
Μια απορια εχω μονο γιατι εβαλες την επιπλεον γλαστρα με χωμα αφου οι ριζες ειναι ηδη προστατευμενες?
Ισως μια σακουλα διαφανη μεγαλη να σε καλυπτε πληρως γιατι προφανως το κρυο δεν εχει τελειωσει και θα λειτουργουσε ως θερμοκηπιο κατα καποιο τροπο ωστε να πεταξει πιο γρηγορα.Γιατι η επιπλεον γλαστρα δημιουργει επιπλεον ριζες πραγμα που καθυστερει την αναπτυξη ενω δεν εχει ριζωσει καλα καλα.Ευχομαι καλη συνεχεια φιλε μου.
-
pinusmugo
- Imperial

- Been thanked: 1 time
Ωραιο κομματι φιλε Hfestion,εχει καμμια ακομα ο Θειος σου εκει στο χωριο ??[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]
Μου αρεσε παρα πολυ η ¨"κουρμπα"που κανει σε ενα σημειο στον κορμο της,η διπλα-ζαρα-ζαρωμα απο τα χρονια....
Πολυ καλα εκανες και εβαλες τον δακτυλιο για να προστατεψεις την ριζα του,βεβαια τωρα θα σου κλεψω ενα ρητο σου ,θα πρεπει να αφησεις τον χρονο να δουλεψει πανω στο δεντρο σου...ειμαι βεβαιος οτι ειναι σε καλα χερια το δεντρο...
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
Hfestion

τελος τοποθετηθηκε δακλυλιος για να προστατεψω την ριζα
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Hfestion

Ελια απο τον Θειο μου
Σήμερα με αφορμή της ημέρας πήγαμε στο εξωτικό του θείου μου έξω από την Χαλκίδα. Εκεί μαζί με τον χαρταετό και το νηστίσιμο τραπέζι με περίμενε και μια από τις ελιές του θείου μου που μου την είχε τάξει εδώ και πολύ καιρό. (από το χωράφι του)
Μετά από το πέταγμα σου χαρταετού ακολούθησαν η εργασίες της ελιάς.Προσπάθησα να βγάλω όσο ποιο πολύ ρίζα μπορούσα και νομίζω ότι δεν τα πηγα και ασχημα
Η μεταφύτευση ολοκληρώθηκε στο σπίτι μου στην Αθήνα. Τώρα θα αφήσω την ελίτσα μου να προσαρμοστεί και ίσως αφαιρέσω ότι δεν θα χρειαστώ τα επόμενα χρόνια
Μετά από το πέταγμα σου χαρταετού ακολούθησαν η εργασίες της ελιάς.Προσπάθησα να βγάλω όσο ποιο πολύ ρίζα μπορούσα και νομίζω ότι δεν τα πηγα και ασχημα
Η μεταφύτευση ολοκληρώθηκε στο σπίτι μου στην Αθήνα. Τώρα θα αφήσω την ελίτσα μου να προσαρμοστεί και ίσως αφαιρέσω ότι δεν θα χρειαστώ τα επόμενα χρόνια