καινούριο δεντρο (Σχίνος)
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 189 times
- Επικοινωνία:
Re: καινούριο δεντρο
Και εγω αυτο σκεφτομουν απο την πρωτη στιγμη οτι το δέντρο σου είναι αρκετά μεγάλο για να μπορέσει η ριζα υποστηρίξει τόσα κλαδιά.vasilis sivvas έγραψε:γιαυτο και το ανέβασα γιατι δεν ξέρω απο που να αρχίσω να κόβω και που να τελιώσω . καμια βοήθεια πάνω σ'αυτό ?thalassolikos έγραψε:Αν θες να τα καταφέρει κόψε αρκετό κλαδί και φύλλα.
Η σκέψη μου ηταν να γίνει όπως στην φωτογραφια. Με το καιρό θα μεγαλώσει το φύλλωμμα πρός τα δεξιά.
[img][/img]
-
vasilis sivvas
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
γιαυτο και το ανέβασα γιατι δεν ξέρω απο που να αρχίσω να κόβω και που να τελιώσω . καμια βοήθεια πάνω σ'αυτό ?thalassolikos έγραψε:Αν θες να τα καταφέρει κόψε αρκετό κλαδί και φύλλα.
-
thalassolikos
- Mame

-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 425 times
- Been thanked: 363 times
Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα οτι δεν ειναι υπέροχο, νομιζω όμως οτι ακόμα διατρέχει κίνδυνο επιβίωσης. Οι ρίζες που έβγαλες είναι ελάχιστες με σχέση το φύλλωμα και μολις ανέβει λιγο η θερμοκρασία και θα διατρέχει μεγάλο κίνδυνο.
Μακάρι να τα καταφέρει
Μακάρι να τα καταφέρει
-
Alexandra Rizopoulou
- Shohin

-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Όμορφη σκέψη ν' αναπληρώσεις το κενό που άφησε το δέντρο που πήρες, μακάρι να το έκαναν αυτό ολοι όσοι βγάζουν δέντρα απ' τη φύση, ειδικά αυτοί που το κάνουν άκριτα.
Έχει πολλές δυνατότητες το δέντρο, περιμένουμε εξελίξεις!
Έχει πολλές δυνατότητες το δέντρο, περιμένουμε εξελίξεις!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
vasilis sivvas
Topic author - Imperial

Ναι η περιοχη είναι πευκόδασος βασικα, αυτο μάλλον είναι σχίνος αν και τα φύλλα του δεν μυρίζουν. Ακτιβοζίνη? δεν την είχα καθόλου υπ' όψην μου.. εγώ βάζω ορμώνη ριζοβολίας πάντα σε δέντρα που βγάζω είναι καλύτερη αυτή η ουσία?? Αρχικά μου ήρθε στο μυαλο μου ένα cascade αλλα όσο το κοιτάω σκεύτομαι διάφοραHarris έγραψε:Μπράβο σου που πάντα βάζεις στην θέση του ένα άλλο δέντρο! [ Εικόνα ] Στην περιοχή έχει πεύκα και εαν έχει έχει του ιδίου είδους που φύτεψες;vasilis sivvas έγραψε:πάντα αναπληρώνω με ένα καινούριο απο φυτώριο, σχεδόν πάντα για να είμαστε ακριβείςΣ' αυτό έβαλα ένα πέυκο
Εαν είναι σχίνος λογικά θα έχει πεύκα αφού είναι σύνηθες όπου υπάρχουν πεύκα εύκολα μπορούν να συνυρπάξουν και οι σχίνοι.
Να αγοράσεις ενα κουτάκι ακτιβοζίνη για μεταφυτεύσεις και να ανακατέψεις με το χώμα που έβαλες το νεο σου δέντρο για πιο σίγουρα αποτελέσματα.
Γιατί σου έκανε 'κλικ' αυτο το δέντρο; Έχεις κάποιο σχήμα στο μυαλό σου; (Κάτι έχω σκεφτεί) απλά να δω και το τι σου εκανε κλικ!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλησπέρα!
Ωραίος θάμνος, με πολλές επιλογές διαμόρφωσης όπως επεσήμανες, προέχει όμως η επιβίωσή του τούς επόμενους μήνες!
Εν τω μεταξύ θα έχεις χρόνο να το σκεφτείς πως θα διαμορφωθεί [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... egreen.gif[/img]
Ωραίος θάμνος, με πολλές επιλογές διαμόρφωσης όπως επεσήμανες, προέχει όμως η επιβίωσή του τούς επόμενους μήνες!
Εν τω μεταξύ θα έχεις χρόνο να το σκεφτείς πως θα διαμορφωθεί [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... egreen.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 189 times
- Επικοινωνία:
Μπράβο σου που πάντα βάζεις στην θέση του ένα άλλο δέντρο! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img] Στην περιοχή έχει πεύκα και εαν έχει έχει του ιδίου είδους που φύτεψες;vasilis sivvas έγραψε:πάντα αναπληρώνω με ένα καινούριο απο φυτώριο, σχεδόν πάντα για να είμαστε ακριβείςΣ' αυτό έβαλα ένα πέυκο
Εαν είναι σχίνος λογικά θα έχει πεύκα αφού είναι σύνηθες όπου υπάρχουν πεύκα εύκολα μπορούν να συνυρπάξουν και οι σχίνοι.
Να αγοράσεις ενα κουτάκι ακτιβοζίνη για μεταφυτεύσεις και να ανακατέψεις με το χώμα που έβαλες το νεο σου δέντρο για πιο σίγουρα αποτελέσματα.
Γιατί σου έκανε 'κλικ' αυτο το δέντρο; Έχεις κάποιο σχήμα στο μυαλό σου; (Κάτι έχω σκεφτεί
-
vasilis sivvas
Topic author - Imperial

πάντα αναπληρώνω με ένα καινούριο απο φυτώριο, σχεδόν πάντα για να είμαστε ακριβείς
Σ' αυτό έβαλα ένα πέυκο
-
thalassolikos
- Mame

Πήγες να δεις κανενα δεντράκι αλλα με τα εργαλεία σου.Να προσέχεις μην σε παρει κανένα μάτι και έχεις τρεχάματα την άλλη φορά,
-
vasilis sivvas
Topic author - Imperial

καινούριο δεντρο (Σχίνος)
Πήγα λοιπόν πριν 2 μέρες βουνό με τον σκύλο για να δώ για κανένα δεντράκι και έπεσα πάνω σε ένα εξαιρετικό -κατα την γνώμη μου- αλλα με τόσες πολλές επιλογές διαμόρφωσης που φοβάμαι πως θα το καταστρέψω αν αρχίσω να πετσοκόβω απο εδω κι απο εκει. η γνώμη των ειδημόνων πάντα μετράει για να μην πώ πως είναι απαραίτητη. Έκανα οτι μπορούσα να το φωτογραφίσω στην μικρή αυλή που διαθέτω και πάω να βρώ κανένα πευκάκι απο το φυτώριο της γειτονιάς για να φυτέψω στη θέση του.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.