Προληπτικοί Ψεκασμοί
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Re: Προληπτικοί Ψεκασμοί
Για πιό εμπεριστατωμένες πληροφορίες διάβασε εδώ:Sim62 έγραψε:Ευχαριστώ για την διευκρίνηση και κάτι επιπλέον επειδή δεν είχα τον χρόνο να το ψάξω. Συγχωρείστε την άγνοιά μου αλλά τι ακριβώς είναι ο θερινός πολτός ?karesansui έγραψε:Ναι, σε όλα τα φυτά! Η δραστική ουσία πρέπει να παραμείνει στο φύλλωμα για ένα 12ωρο τουλάχιστον.
http://www.farmachem.gr/Userfiles/image ... 98.5EC.pdf
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
filitsa
- Imperial

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 4 times
Είναι απαίσιο φυτοφάρμακο μυρίζει απαίσια και ψεκάζεις με αυτό πριν τον Μάρτιο & Οκτώβριο (;) για να μην έρθουν ή για να μην εκκολαφτούν έντομα στα φυτά σου.Sim62 έγραψε:Ευχαριστώ για την διευκρίνηση και κάτι επιπλέον επειδή δεν είχα τον χρόνο να το ψάξω. Συγχωρείστε την άγνοιά μου αλλά τι ακριβώς είναι ο θερινός πολτός ?karesansui έγραψε:Ναι, σε όλα τα φυτά! Η δραστική ουσία πρέπει να παραμείνει στο φύλλωμα για ένα 12ωρο τουλάχιστον.
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση και κάτι επιπλέον επειδή δεν είχα τον χρόνο να το ψάξω. Συγχωρείστε την άγνοιά μου αλλά τι ακριβώς είναι ο θερινός πολτός ?karesansui έγραψε:Ναι, σε όλα τα φυτά! Η δραστική ουσία πρέπει να παραμείνει στο φύλλωμα για ένα 12ωρο τουλάχιστον.
-
karesansui
- Συντονιστής

Ναι, σε όλα τα φυτά! Η δραστική ουσία πρέπει να παραμείνει στο φύλλωμα για ένα 12ωρο τουλάχιστον.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Εχω κάποιες ερωτήσεις.1) Προληπτικός ψεκασμός με μυκητοκτόνο (Aliette) μπορεί και πρέπει εκτός από τα κωνοφόρα να γίνει και σε φυλλοβόλα π.χ Acer, φτελιές ? 2) Πόσες ημέρες μετά τον ψεκασμό επιστρέφουμε στον τακτικό ψεκασμό του φυλλώματος με νερό ?
-
CaptainAmerica
- Omono

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 8 times
-
karesansui
- Συντονιστής

Λέω κι εγώ...!! Με ληγμένο "Νεοτοψίν"R τα ψέκασα την περασμένη Κυριακή; [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/dance.gif[/img]Harris έγραψε:Λοιπόν ανακεφαλαίωση. Νεοτοψιν & Aliette είναι παρόμοια μυκητοκτόνα (διαφορετικές δραστικές ουσίες). Δεν έχει καταργηθεί κανένα μόνο το omite, ρώτησα εχτές.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Λοιπόν ανακεφαλαίωση. Νεοτοψιν & Aliette είναι παρόμοια μυκητοκτόνα (διαφορετικές δραστικές ουσίες). Δεν έχει καταργηθεί κανένα μόνο το omite, ρώτησα εχτές. 
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 420 times
- Been thanked: 359 times
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]karesansui έγραψε:Προσωπικά, κάνω προληπτικούς ψεκασμούς με θερινό πολτό+ εντομοκτόνο( πχ confidor) και μετά απο μία εβδομάδα με μυκητοκτόνο( πχ Νεοτοψίν) Αυτό κάθε 6 εβδομάδες όλο τον χρόνο! Για τετράνυχο ή άλλη νόσο είμαι σε επιφυλακή! Αν αντιληφθώ προσβολή την αντιμετωπίζω με το κατάλληλο ακαρεοκτόνο, όποιο μου συστήσει ο γεωπόνος! Δεν την ...ξαναπατάω κι εγώ!!!
Κι εγώ ψεκαζω προληπτικά με θερινό πολτό με αναλογία 2/3 από την κανονική δώση. Πέρσι έχασα κάποια σημαντικα μου δέντρα κι έμαθα.
Ευτυχώς φέτος (να είναι καλά η κυρία από τη φυτοκαλυψη ) γλύτωσαν οι γιουνιπεροι μου.
Υ.γ: γενικά οι διαφημίσεις στο φόρουμ δεν επιτρέπονται, η φυτοκαλυψη όμως είναι μια κατηγορία από μόνη της, μας έχει βοηθήσει παρά πολύ οπότε που και που αξίζει μια μικρή αναφορά. Κάθε βοήθεια πάντα δεκτή!!!
-
Georg
Topic author - Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Harris έγραψε:Απο εμπειρία και με αποτελεσματικότητα 100% (σε μένα)
Για τετράνυχο Omite (αν και εχει καταργηθεί υπάρχουν αντίστοιχα, εγω εχω ακόμα σε σακουλακι) μια φορα κάθε 9 μέρες 3 φορές (27 μερες σύνολο)
Για αφίδες. Ξεχάστε τα σαπουνόνερα και τα βιολογικά δεν κάνουν τίποτα το φάρμακο είναι: dursban (να ειναι καλα οι Γεωπόνοι της φυτοκάλυψης) Είχα τεραστιο προβλημα και δεν εβρισκα λύση. (9 μέρες 3 φορες σύνολο 27 μέρες)
.
Επισης αυτο που αναφέρει ο Karesansui σαν μυκητοκτόνο εχω την εντύπωση οτι δεν υπάρχει πια. Είχα αγοράσει πριν 5-6 χρόνια και την επομένη έμαθα οτι το κατάργησαν. Aliette νομίζω οτι υπάρχει ακόμα και είναι πιο 'ειδικό' για κωνοφόρα. (ψεκαζω προληπτικά τον Μαϊο)
Θερινός πολτός απο Φεβρουάριο.
Μάρτιο με Dursban εάν χρειάζεται και μια φορά προληπτικά τον Μαϊο.
Καλό είναι βέβαια ολα αυτά ΠΡΩΤΑ να ρωτάτε τον γεωπόνο σας!
Ναι, και εγώ στην αρχή προσπάθησα να καθαρίσω τις αφίδες με τα χέρια σε συνδυασμό με σαπουνόνερο/ξύδι αλλά μετά από λίγο επανέρχονταν μέχρι που κατέφυγα σε εντομοκτόνο (Confidor) και ησύχασα.
Για τον τετράνυχο ο γεωπόνος μου έδωσε Amectin (πρώτη φορά το είδα, για να είμαι ειλικρινής για Omite πήγαινα και εγώ). Θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει σύντομα.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 14 Μάιος 2014, 18:31 --
Και με την ευκαιρία, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μάλλον προσανατολίζομαι να αρχίσω τακτικούς ψεκασμούς με θερινό πολτό + ακαρεοκτόνο και εγώ και βλέπουμε
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 14 Μάιος 2014, 18:33 --
*ακαρεοκτόνο/εντομοκτόνο
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
παιδια απο ολα αυτα τα φαρμακα και τις ασθενειες εχω ΜΑΥΡΑ μεσανυχτα!!
ειμαι τυχερος ή ειναι θεμα χρονου να παρουσιασουν κατι τα δεντρα μου??[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/character/count.gif[/img]
ειμαι τυχερος ή ειναι θεμα χρονου να παρουσιασουν κατι τα δεντρα μου??[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/character/count.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Απο εμπειρία και με αποτελεσματικότητα 100% (σε μένα)Georg έγραψε:Επειδή φέτος αντιμετωπίζω ένα σωρό προβλήματα με τα δέντρα μου, θα ήθελα να ανοίξω αυτή την συζήτηση για να ακούσω και τις απόψεις σας πάνω στο θέμα των προληπτικών ψεκασμών.
Ποιά είναι η γνώμη σας για το θέμα αυτό;
Εφαρμόζεται κάποιο συγκεκριμμένο πρόγραμμα ψεκασμών στα δέντρα σας;
Χρησιμοποιείται χημικά ή άλλου είδους ενναλακτικά σκευάσματα;
Τι αποτελέσματα έχετε;
Εγώ αποφάσισα να μην ψεκάσω προληπτικά φέτος με το σκεπτικό ότι μπορώ να ελέγχω τα δέντρα καθημερινά και να επέμβω άμεσα σε τυχόν προβλήματα αλλά τώρα δεν μου φαίνεται και πολύ σωστή κίνηση.
Μέχρι τώρα είχα αφίδες σε αυτό το δέντρο:
http://bonsaiforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=7183
καθώς και σε ακόμα ένα, ενώ τώρα έχω τετράνυχο σε αυτό το δέντρο:
http://bonsaiforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=7030
το οποίο δυστυχώς είναι σε κρίσημη κατάσταση.
Για τετράνυχο Omite (αν και εχει καταργηθεί υπάρχουν αντίστοιχα, εγω εχω ακόμα σε σακουλακι) μια φορα κάθε 9 μέρες 3 φορές (27 μερες σύνολο)
Για αφίδες. Ξεχάστε τα σαπουνόνερα και τα βιολογικά δεν κάνουν τίποτα το φάρμακο είναι: dursban (να ειναι καλα οι Γεωπόνοι της φυτοκάλυψης) Είχα τεραστιο προβλημα και δεν εβρισκα λύση. (9 μέρες 3 φορες σύνολο 27 μέρες)
.
Επισης αυτο που αναφέρει ο Karesansui σαν μυκητοκτόνο εχω την εντύπωση οτι δεν υπάρχει πια. Είχα αγοράσει πριν 5-6 χρόνια και την επομένη έμαθα οτι το κατάργησαν. Aliette νομίζω οτι υπάρχει ακόμα. (ψεκαζω προληπτικά τον Μαϊο)
Θερινός πολτός απο Φεβρουάριο.
Μάρτιο με Dursban εάν χρειάζεται και μια φορά προληπτικά τον Μαϊο.
Καλό είναι βέβαια ολα αυτά αλλά ΠΡΩΤΑ να ρωτάτε τον γεωπόνο σας!
Καλά κάνεις Παναγιώτη, μάλλον θα ακολουθήσω την τακτική σου, γιατί ως τώρα μόνο όταν πάθαινα κάτι έκανα ψεκασμούς. Αυτή τη στιγμή έχω εδώ και 5-6 μέρες άρρωστο το ένα ορθόκλαδο κυπαρισσάκι μου, "ξεθώριασε" το χρώμα του χωρίς λόγο και τώρα εδέησα να πάρω Αλιέτ. Έλα όμως που φυσάει του σκοτωμού και δεν μπορώ να ψεκάσω. Ελπίζω να το σώσω, αλλιώς... ας πρόσεχα. Γενικά τα κωνοφόρα είναι περίεργα και από εκεί που δεν το περιμένεις βγάζουν ασθένειες.Και σίγουρα παιδιά, μα σίγουρα, αν και δεν σώζει πάντα μια και το κάνω σχεδόν πάντα αλλά στο κυπαρίσσι δεν έπιασε, γαλαζόπετρα κάθε άνοιξη και φθινόπωρο.
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
-
karesansui
- Συντονιστής

Προσωπικά, κάνω προληπτικούς ψεκασμούς με θερινό πολτό+ εντομοκτόνο( πχ confidor) και μετά απο μία εβδομάδα με μυκητοκτόνο( πχ Νεοτοψίν) Αυτό κάθε 6 εβδομάδες όλο τον χρόνο! Για τετράνυχο ή άλλη νόσο είμαι σε επιφυλακή! Αν αντιληφθώ προσβολή την αντιμετωπίζω με το κατάλληλο ακαρεοκτόνο, όποιο μου συστήσει ο γεωπόνος! Δεν την ...ξαναπατάω κι εγώ!!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Georg
Topic author - Mame

- Been thanked: 0
Προληπτικοί Ψεκασμοί
Επειδή φέτος αντιμετωπίζω ένα σωρό προβλήματα με τα δέντρα μου, θα ήθελα να ανοίξω αυτή την συζήτηση για να ακούσω και τις απόψεις σας πάνω στο θέμα των προληπτικών ψεκασμών.
Τι αποτελέσματα έχετε;
Εγώ αποφάσισα να μην ψεκάσω προληπτικά φέτος με το σκεπτικό ότι μπορώ να ελέγχω τα δέντρα καθημερινά και να επέμβω άμεσα σε τυχόν προβλήματα αλλά τώρα δεν μου φαίνεται και πολύ σωστή κίνηση.
Τι αποτελέσματα έχετε;