Ασθένεια σε πλάτανο

Προβλήματα, παράσιτα...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Μενέλαος
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Ασθένεια σε πλάτανο

Δημοσίευση από Μενέλαος »

Είσαι Πελοπόννησο ή Ήπειρο; Γιατί αν ναι, τότε μάλλον μιλάς για αυτό το καταραμένο μεταχρωματικό έλκος των πλατάνων, ασθένεια δυστυχώς ακόμη ανίατη που τα σκοτώνει... Διαβάστε κι αυτό όσοι δεν γνωρίζετε το θέμα:http://wwww.minagric.gr/greek/agro_pol/ ... atanos.htm
Είναι πολύ κρίμα που τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο "ζόρικες" ασθένειες εμφανίζονται από το πουθενά σχεδόν και κατατρώνε τα δέντρα. Θυμηθείτε τι έχει γίνει και με τους φοίνικες, είχα και γω 5 τεράστιους στο χωράφι που τους "έφαγε" μια κι έξω το σκουλήκι, ή σκαθάρι όπως το λένε άλλοι, τώρα κάτι έχει πάρει το αυτί μου και για τις ελιές... Σημεία των καιρών ίσως...

http://wwww.minagric.gr/greek/agro_pol/ ... atanos.htm
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
Άβαταρ μέλους

filitsa
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Δημοσίευση από filitsa »

Τελικά τα καταφερε:; Στο χωριό έχουμε πρόβλημα με τα πλατάνια με εναν μύκητα.
Άβαταρ μέλους

Μενέλαος
Omono
Omono

Δε νομίζω το Αλιέτ να κάνει τίποτε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Διάβασε κι αυτό αν θες, έψαξα και βρήκα τις ασθένειες του πλατάνου:
http://www.epirusblog.gr/2012/07/blog-post_7171.html

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 08 Αύγ 2014, 13:08 --

Δεν είμαι και σίγουρος βέβαια για το Αλιέτ, μια και όπως είπα και πριν δεν έχω βάλει ποτέ φάρμακο σε πλατάνι...
Άβαταρ μέλους

Topic author
Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Σκέφτομαι να κάνω μία εφαρμογή με Aliette και να δώ αν θα υπάρξει βελτίωση.
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Καλησπέρα και πάλι!
Το έψαξα περαιτέρω το θέμα σου στο διαδύκτιο και βρήκα αυτό: (αν τα αγγλικά σου σε βοηθούνε είναι πολύ χρήσιμο)
https://www.apsnet.org/publications/aps ... corch.aspx

Η μορφή των φύλλων απο προσβολή ωιδίου είναι κάπως διαφορετική απο αυτή που εικονίζεται στις φωτογραφίες που παρέθεσες:

[img]http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/538/jevzdn.jpg[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Μενέλαος
Omono
Omono

Ψέκασε και προληπτικά -το λέω σε σένα να το ακούσω κι εγώ που δεν το έχω κάνει!-, με κάποιο σκεύασμα που θα πάρεις από τον γεωπόνο για ωίδιο. Είναι πολύ κοινή ασθένεια του πλατάνου στην Ελλάδα και έχει τέτοια συμπτώματα και το δικό μου και τα δικά σου... Ευκαιρία να το κάνουμε κιόλας!
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Πιθανόν πρόκειται για ξήρανση των άκρων των φύλλων λόγω της υψηλής θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών! Από ότι φαίνεται το εμφανίζουν και τα νέα φυλλαράκια χαμηλότερα στο κλαδί/κλαδιά.
Λογικά, δεν είναι ανησυχητικό!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Μενέλαος
Omono
Omono

Καλησπέρα! Είναι η εποχή που αρχίζουν και μαραζώνουν τα παλιά φυλλαράκια πια στον πλάτανο. Κι εμένα πια στον πλάτανό μου συμβαίνει, μην ανησυχείς. Θα πρέπει όμως να μας γράψεις αν αυτό συμβαίνει σε όλα τα φύλλα, οπότε είναι πρόβλημα, ή μόνο στα παλιά, που συνήθως βρίσκονται και μέσα μέσα και χαλάνε. Από την φωτό δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα. Πάντως αν συνεχίζουν τα δέντρα σου και βγάζουν καινούρια φύλλα και διατηρούν και πολλά παλαιότερα καλά, μην ανησυχείς καθόλου! Δες κιόλας αν έχεις και κίτρινα φύλλα, πέραν των καφέ. Αν ναι, τότε υποφέρει από έλλειψη νερού. Κάθε πότε τα ποτίζεις; Μήπως και στις ρίζες έχει πιάσει (το μόνιμο πρόβλημα) και λευκή σκληρή μούχλα σαν τσίχλα; Είναι κι αυτό της εποχής από τα πολλά ποτίσματα και τους νοτιάδες...
Άβαταρ μέλους

Topic author
Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Ασθένεια σε πλάτανο

Δημοσίευση από Sim62 »

Σε κάποια μικρά πλατανάκια που μεγαλώνω παρουσιάστηκε ένας μαρασμός των φύλλων τους όπως παρουσιάζεται στην παρακάτω φωτογραφία. Απο μιά πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο δεν κατάφερα να προσδιορίσω το ακριβές αίτιο. Παρακαλείται αν κάποιος φίλος γνωρίζει κάτι σχετικά να με διαφωτίσει.
DSC01635.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση