Συκομουριά - Ficus Sycomorus
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
-
Hfestion
- Συντονιστής

Re: Απ: Συκομουριά - Ficus Sycomorus
Μόνο που κρατάς μόνος σου ενα φόρουμ χωρίς λειτουργικα πρόβλημα, φτάνειΚαραγιωργος Α έγραψε:Harris έγραψε:Εαν δεν το κάνατε αυτό τοτε δεν έχετε την τρέλλα,το μικρόβιο... Αρα σε καλό δρόμο είσαστε!
Νομίζω οτι εσυ εχεις μεγαλύτερη τρέλα ....
...και αυτό φαίνεται απο την [HIGHLIGHT=#NaNffff] Χείρα Βοηθείας[/HIGHLIGHT] σου που προσφέρεις σε όλους μας!!![ Εικόνα ]
Ps Του χρόνου δηλαδή θα φάμε Μουρα ???
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 194 times
- Επικοινωνία:
Re: Συκομουριά - Ficus Sycomorus
Καραγιωργος Α έγραψε:Harris έγραψε:Εαν δεν το κάνατε αυτό τοτε δεν έχετε την τρέλλα,το μικρόβιο... Αρα σε καλό δρόμο είσαστε!
...και αυτό φαίνεται απο την [HIGHLIGHT=#NaNffff] Χείρα Βοηθείας[/HIGHLIGHT] σου που προσφέρεις σε όλους μας!!![ Εικόνα ]
Όλοι μαζί προσπαθούμε να έχουμε μια όμορφη παρέα να περνάμε καλά! Ο καθένας όπως μπορεί βοηθάει και αυτό ειναι που μετράει!
Είμαστε μια ωραία παρέα πάνω απ'όλα! [img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/ro ... ouphug.gif[/img]
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Αφού σε κοιτάζουν περίεργα μόνο οι φίλοι ακόμα, καλά πας, όταν θ' αρχίσουν να σε κοιτάζουν και οι περαστικοί είναι πρόβλημα... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... olling.gif[/img]
Μούρα λογικά θα φάμε και φέτος - αν θυμάμαι καλά το συγκεκριμένο δέντρο έβγαζε καρπούς μες τον χειμώνα και είχαμε τρελαθεί!
Μούρα λογικά θα φάμε και φέτος - αν θυμάμαι καλά το συγκεκριμένο δέντρο έβγαζε καρπούς μες τον χειμώνα και είχαμε τρελαθεί!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Καραγιωργος Α
- Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Harris έγραψε:Εαν δεν το κάνατε αυτό τοτε δεν έχετε την τρέλλα,το μικρόβιο... Αρα σε καλό δρόμο είσαστε!
...και αυτό φαίνεται απο την [HIGHLIGHT=#NaNffff] Χείρα Βοηθείας[/HIGHLIGHT] σου που προσφέρεις σε όλους μας!!![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... e_wink.gif[/img]
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Εαν δεν το κάνατε αυτό τοτε δεν έχετε την τρέλλα,το μικρόβιο... Αρα σε καλό δρόμο είσαστε!
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
Sim62 έγραψε:
Χάρη με το χόμπυ των bonsai που διαλέξαμε, μας βλέπω να κοιτάμε φύλλα και άνθη όλη τη μέρα στο διαδίκτυο. Και έχουμε και δουλειές... Ήδη στη γειτονιά με κοιτάνε περίεργα γιατί μπαίνω στις αυλές (φίλοι είναι) και κοιτάω τα φύλλα από τα δέντρα που έχουν.
[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img] και γω στην ιδια φαση βρισκομαι φιλε μπαμπη-sim!!
..και οχι μονο σε αυλες φιλων..οπου δω δεντρο..!!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
-
Sim62
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Harris έγραψε:Καλησπέρα,
φταίω που οταν με ρώτησε ο Μπάμπης τι δέντρο είναι του ειπα συκομουριά. Αλλα μετα την ανάλυση του δέντρου προβληματίστηκα με την φράση οτι μοιάζουν με μικρά σύκα...
Περιμένω εξέλιξη.
Χάρη με το χόμπυ των bonsai που διαλέξαμε, μας βλέπω να κοιτάμε φύλλα και άνθη όλη τη μέρα στο διαδίκτυο. Και έχουμε και δουλειές... Ήδη στη γειτονιά με κοιτάνε περίεργα γιατί μπαίνω στις αυλές (φίλοι είναι) και κοιτάω τα φύλλα από τα δέντρα που έχουν.
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Καλησπέρα,
φταίω που οταν με ρώτησε ο Μπάμπης τι δέντρο είναι του ειπα συκομουριά. Αλλα μετα την ανάλυση του δέντρου προβληματίστηκα με την φράση οτι μοιάζουν με μικρά σύκα...
Περιμένω εξέλιξη.
Περιμένω εξέλιξη.
-
Sim62
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα στοιχεία που μας παρέθεσε ο Χάρης, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την ταυτοποίηση του δέντρου. Πρόκειται λοιπόν πιθανότατα για ένα είδος βατομουριάς (Rubus). Και από μιά έρευνα που έκανα 2 είναι οι πιθανοί υποψήφιοι. Είτε πρόκειται για αυτό που αναφέρει ο Χάρης το Rubus fruticosus, είτε για μια άλλη ποικιλία με το όνομα Rubus procera. Αυτών των δύο τα φύλλα είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα φύλλα του μικρού δέντρου που έχω στην παρουσίαση. Περισσότερα όταν βγάλει άνθη και καρπούς, οπότε θα έχω πιό πολλά στοιχεία για σύγκριση.
-
Dim Papadopoulos
- Shohin

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 23 times
Βατσινιά είναι στην φωτογραφία. Πολύ γερό δέντρο αντέχει και στα κρύα.
Το δέντρο είναι ζωή!
-
alexcorfu
- Imperial

- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Πολύ όμορφο!! Δεν το είχα ξαναδεί ποτέ ως bonsai! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_cool.gif[/img]
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Χαίρομαι που βρήκε ήδη αποδοχή και ενδιαφέρον στο νέο της σπίτι! Καλή ... πρόοδο στο εξής εύχομαι, για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
[img][/img]
Καλησπέρα ωραίο το βιρτουάλ μου αρέσει πολύ.
Είμαι σίγουρος οτι στα χέρια σου το δεντράκι θα τα πάει περίφημα!
Δεν είμαι 1000 % σίγουρος οτι είναι συκομουριά... Γιατί οι καρποί που βγάζει δεν μοιάζουν με σύκα αλλά με μούρα όπως στην φωτο που ανέβασα... Τα φύλλα του όμως μοιάζουν με της μουριάς. Ψάξτε την σαν Βατσινιά...Rubus Fruticosus
H καλύτερη εποχή του είναι τέλος του χειμώνα που έχει θα έχει βγάλει νεα φύλλα αλλά και καρπούς. Αυτη την εποχή αρχίζει να ρίχνει τα φύλλα του... Τον Μάρτιο θα είναι πανέμορφο το δέντράκι.
Καλησπέρα ωραίο το βιρτουάλ μου αρέσει πολύ.
Είμαι σίγουρος οτι στα χέρια σου το δεντράκι θα τα πάει περίφημα!
Δεν είμαι 1000 % σίγουρος οτι είναι συκομουριά... Γιατί οι καρποί που βγάζει δεν μοιάζουν με σύκα αλλά με μούρα όπως στην φωτο που ανέβασα... Τα φύλλα του όμως μοιάζουν με της μουριάς. Ψάξτε την σαν Βατσινιά...Rubus Fruticosus
H καλύτερη εποχή του είναι τέλος του χειμώνα που έχει θα έχει βγάλει νεα φύλλα αλλά και καρπούς. Αυτη την εποχή αρχίζει να ρίχνει τα φύλλα του... Τον Μάρτιο θα είναι πανέμορφο το δέντράκι.
-
Hfestion
- Συντονιστής

Μπράβο! Πολυ όμορφη μουρια την εχω δει και απο κοντα.
Καλη συνέχεια!
Καλη συνέχεια!