Νεοσύλλεκτος με ficus microcarpa ginseng

Με τι ασχολείστε, άλλα hobbies ....
Απάντηση

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 421 times
Been thanked: 359 times

Re: Νεοσύλλεκτος με ficus microcarpa ginseng

Δημοσίευση από Hfestion »

Καλή συνέχεια από μένα!
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

DimosA
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από DimosA »

Πολύ όμορφος .... Και η πέτρες έδεσαν μια χαρά...
Θα προτιμούσα να ήταν λίγο μέσα στο χώμα και να μισό βγαίνουν...
Άβαταρ μέλους

Topic author
sinaf
Omono
Omono
Has thanked: 24 times
Been thanked: 55 times

Δημοσίευση από sinaf »

Καλησπέρα,

Πριν λίγες μέρες έκανα μεταφύτευση και σας παρουσιάζω το φίκο φρεσκοξυρισμένο και με τα καλά του.

Έχω προσθέσει και 2 πετρούλες για να ομορφύνει.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

filitsa
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Δημοσίευση από filitsa »

Καλησπέρα, παρατηρούσα το δέντρο σου και έχω μια απορία. Τρύπα έχει για να φεύγει το νερό το γλαστρακι στο δέντρο σου;
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

[img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/te ... mewave.gif[/img] φανη και καλη αρχη!!

μην την ψαχνεις και τοσο με το μειγμα,τουλαχιστον για το φικακι σου..
για το κλαδεμα,κορφολογησε τον,μην τον φοβασαι,θα ''πεταξει'' πιο χαμηλα..
ουτε και κανενα ιδιαιτερο ψαλιδι χρειαζεσαι..
οσο για τον χωρο που θα ζησει ο φικος σου -ασχετα με το τι θες εσυ- θα περναει καλυτερα εξω στο μπαλκονι σου..θα αναπνεει καλυτερα..
αυτα απο μενα προς το παρον,οτι θες εδω ειμαστε..!
..και παλι καλως ηρθες στην παρεα μας!!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Topic author
sinaf
Omono
Omono

Δημοσίευση από sinaf »

Καλησπέρα,

Συνημμένα και φώτο για τις συστάσεις. Έχω αρχίσει αναζήτηση για ποτ και κατάλληλο χώμα, αν και είδα ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, ωστόσο θεωρώ βασικό να ξεκινήσω με το κατάλληλο μίγμα χώματος για καλό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου.

Το κλαδεματάκι το θέλει αλλά το ψάχνω λίγο για να δω πως θα φέρω το φύλλωμα πιο κοντά στη βάση, γιατί μου φαίνεται ότι έχει φύγει ψηλά. Μέχρι να πάρω το ψαλίδι που απαιτείται, πιστεύω θα έχω καταλήξει στην εικόνα που θα ήθελα.

Πολύ χρήσιμη η Βιβλιοθήκη, αν και περιορισμένη για την ώρα η πρόσβαση, ωστόσο οι συμβουλές σας είναι ευπρόσδεκτες για χώμα, πηγές προμήθειας και κλάδεμα.

Τέλος, σίγουρα μέσα στις επόμενες ημέρες θα πάρω και την ελίτσα που θέλω, αφού διαβάσω και το σχετικό άρθρο.

Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα.

ΥΓ: Συμφωνώ ότι πρέπει να το αφήσω έξω και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες να το μετακινώ σε κατάλληλη θέση.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Καλώς ήρθες στην παρέα μας! Με την πρώτη ευκαιρία βγάλε μια φωτογραφία να μας "συστήσεις" τον φίκο σου!

Κι επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο, προτείνω να αγοράσεις σύντομα μια ελίτσα από φυτώριο (ρίξε μια ματιά στα χαρακτηριστικά που προσέχουμε όταν αγοράζουμε δεντράκια προ-μπονσάι στο σχετικό άρθρο της Βιβλιοθήκης μας), για να αρχίσεις την πιο ενεργή ενασχόληση.

ΥΓ Ειδικά στη Γλυφάδα δε νομίζω πως χρειάζεται να τον έχεις σε εσωτερικό χώρο, ούτε καν τον χειμώνα-να ήσουν στο Νευροκόπι, να το συζητούσαμε.. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... e_wink.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

alexcorfu
Imperial
Imperial
Been thanked: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alexcorfu »

Καλώς ήρθες Φάνη! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... mewave.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Καλημέρα Φάνη, καλωσήλθες στο φόρουμ και καλορίζικο το νέο σου δεντράκι.
Νομίζω είναι ο καιρός κατάλληλος να έχεις έξω τον φίκο σου συνέχεια πλέον αν θέλεις. Όπωσδήποτε να κάνεις μεταφύτευση γιατί το χώμα που θα έχει δεν θα είναι και ότι καλύτερο.
Όσο για την ελιά που θέλεις θα είναι μια πολύ καλή επιλογή για την συνέχεια γιατί είναι δέντρο που είναι απόλυτα συμβατό για τη χώρα μας, είναι σχετικά εύκολο στην συντήρηση του και κυρίως συγχωρεί λάθη.
Άβαταρ μέλους

Livstaras
Omono
Omono
Has thanked: 19 times
Been thanked: 16 times

Δημοσίευση από Livstaras »

"Trees are poems the earth writes upon the sky."
Kahlil Gibran
Άβαταρ μέλους

Topic author
sinaf
Omono
Omono

Νεοσύλλεκτος με ficus microcarpa ginseng

Δημοσίευση από sinaf »

Καλημέρα σας,

Φάνης από γλυφάδα. Όπως μαρτυρά και ο τίτλος, ξεκίνησα τα πρώτα βήματα στην τέχνη του μπονσάι με ένα φίκο που τσίμπισα σε ανύποπτη στιγμή από εμπορικό κατάστημα. Το δεντράκι μου το έχω μερικούς μήνες (2-3) και πάει πάρα πολύ καλά. Όπως καταλαβαίνω είναι μία καλή επιλογή για αρχή αν και θα ήθελα πολύ να έχω και μία γλαστρούλα με ελιά την οποία αγαπώ σαν δέντρο.

Πρωτομαγιά το έβγαλα έξω στο μπαλκόνι για πρώτη φορά να το γιορτάσει αλλά μιας και κάναμε την αρχή θα το βγάζω τις πρωινές ώρες για να δροσίζεται. Μέσα το έχω τοποθετήσει σε παράθυρο που βλέπει νοτιοδυτικά. Έχω αρχίσει να ψάχνω στο διαδίκτυο για γλαστρούλα και κατάλληλο χώμα για να το μεταφυτέψω τέλος του μήνα όπως προτείνετε για τα εξωτικά φυτά, διότι το έχω ακόμη φυτεμένο στο πλαστικό γλαστράκι και τοποθετημένο μέσα στο αρχικό πήλινο γλαστράκι το οποίο θα ήθελα να αλλάξω.

Αυτά για αρχή και ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεται μέσα από το φόρουμ να αναζητήσω και ανακαλύψω την τέχνη αυτή.
Απάντηση