Άγνωστο δετρακι και φικός.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 194 times
- Επικοινωνία:
Re: Άγνωστο δετρακι και φικός.
Καλορίζικα και απο μένα. Είναι carmona fukien tea το πρωτο όπως γράφει ο g1908 αλλα το 2ο πρέπει να είναι ficus Retusa. Δεν εχει διαφορα με το ginseng απο την άποψη περιποίησης.
Η μεταφύτευση δείχνει μια χαρά. Προσοχή με το πολύ πότισμα δεν του αρέσει του φίκου το πολύ νερό.
Για την carmona προσοχή με το πολύ πότισμα αλλά να μην μείνει και χωρίς νερό. Πρέπει να το μεταφυτεύσεις σε μια πιο μεγάλη γλάστρα γιατι το χώμα του είναι και κακό αλλα και λίγο...
Η μεταφύτευση δείχνει μια χαρά. Προσοχή με το πολύ πότισμα δεν του αρέσει του φίκου το πολύ νερό.
Για την carmona προσοχή με το πολύ πότισμα αλλά να μην μείνει και χωρίς νερό. Πρέπει να το μεταφυτεύσεις σε μια πιο μεγάλη γλάστρα γιατι το χώμα του είναι και κακό αλλα και λίγο...
-
DimosA
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Άγνωστο δετρακι και φικός.
Λουκία εδώ....
Σημερα ήρθε ο Δήμος από την δουλειά λέγοντας μου από τον δρόμο το εξής :
"Τι του φέρνω? Τι του φέρνω?"
Εεε δεν ήθελε και πολύ σκέψη...
Μου έφερε το κάτω δετρακι.
Δεν ξέρουμε τι είναι και έχει και ανθος πάνω...
[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/06/06 ... 0256ce.jpg[/img][img]//images.tapatalk-cdn.com/15/06/06 ... 75297a.jpg[/img][img]//images.tapatalk-cdn.com/15/06/06 ... 9ff04d.jpg[/img]
Συζητώντας λοιπόν για το πως το πήρε ανεφερε ότι από εκει που το πήρε είδε έναν φικο μεγάλο παρόμοιο με έναν που μου είχε αρέσει αλλά λόγο τιμής δεν τον πήρα.
Κόστιζε γύρω στα 200 ευρώ.
Εε μου είπε ότι αυτός που είδε είναι λίγο πιο μικρός αλλά σχεδόν ίδιος και κοστίζει 40 ευρώ...
Δεν άντεξα ούτε εγώ και του είπα να πάμε να τον παρουμε!
Το σκέφτηκα για 10 δευτερόλεπτα και τελικά τον πήραμε .
Καναμε μεταφύτευση σε μεγάλο ποτ γιατί ήταν μέσα σε γλάστρα εμπορίου.
Το βάλαμε λίγο πιο ψηλά στο ποτ με αποτέλεσμα να φαίνονται κάποιες μικρές ρίζες. Ελπίζω να μην είναι πρόβλημα. Δεν κόψαμε ρίζες. Μόνο καθαρίσαμε το χώμα από αυτές.
Προτείνεται κάτι να κάνω?
'Η επειδή έγινε τώρα η μεταφύτευση να κάνω υπομονή?
[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/06/06 ... 76b303.jpg[/img][img]//images.tapatalk-cdn.com/15/06/06 ... 1e0912.jpg[/img]
Σημερα ήρθε ο Δήμος από την δουλειά λέγοντας μου από τον δρόμο το εξής :
"Τι του φέρνω? Τι του φέρνω?"
Εεε δεν ήθελε και πολύ σκέψη...
Μου έφερε το κάτω δετρακι.
Δεν ξέρουμε τι είναι και έχει και ανθος πάνω...
[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/06/06 ... 0256ce.jpg[/img][img]//images.tapatalk-cdn.com/15/06/06 ... 75297a.jpg[/img][img]//images.tapatalk-cdn.com/15/06/06 ... 9ff04d.jpg[/img]
Συζητώντας λοιπόν για το πως το πήρε ανεφερε ότι από εκει που το πήρε είδε έναν φικο μεγάλο παρόμοιο με έναν που μου είχε αρέσει αλλά λόγο τιμής δεν τον πήρα.
Κόστιζε γύρω στα 200 ευρώ.
Εε μου είπε ότι αυτός που είδε είναι λίγο πιο μικρός αλλά σχεδόν ίδιος και κοστίζει 40 ευρώ...
Δεν άντεξα ούτε εγώ και του είπα να πάμε να τον παρουμε!
Το σκέφτηκα για 10 δευτερόλεπτα και τελικά τον πήραμε .
Καναμε μεταφύτευση σε μεγάλο ποτ γιατί ήταν μέσα σε γλάστρα εμπορίου.
Το βάλαμε λίγο πιο ψηλά στο ποτ με αποτέλεσμα να φαίνονται κάποιες μικρές ρίζες. Ελπίζω να μην είναι πρόβλημα. Δεν κόψαμε ρίζες. Μόνο καθαρίσαμε το χώμα από αυτές.
Προτείνεται κάτι να κάνω?
'Η επειδή έγινε τώρα η μεταφύτευση να κάνω υπομονή?
[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/06/06 ... 76b303.jpg[/img][img]//images.tapatalk-cdn.com/15/06/06 ... 1e0912.jpg[/img]