Πρόβλημα με Ligustrum (ξανά)
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Re: Πρόβλημα με Ligustrum (ξανά)
Καλησπέρα μπορείς να 'σπασεις' τα άλατα εαν ρίξεις 1 κουταλι της σουπας ξύδι σε 1 1/2 λίτρο νερό και ποτίσεις με αυτό. (Μέχρι να αδειάσει το μπουκάλι) Όχι δηλαδη συνέχεια να ποτίζεις με ξύδι-νερο.
Καλη επιτυχία.
Καλη επιτυχία.
-
stefanos_papav
Topic author - Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Το εύχομαι και εγώ!
Θα δω πως θα πάει και θα σας στείλω νέες φωτογραφίες αν επανέλθει...
(χρησιμοποιώ το "ευχαριστώ" για τα post, αλλά το γράφω και εδώ, γιατί με βοηθάτε πολύ! Ευχαριστώ!)
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 04 Αύγ 2015, 21:25 --
Συγνώμη που επανέρχομαι με το θέμα με το χώμα και τα άσπρα σωματίδια.
Επισυνάπτω μια φωτογραφία ακόμα. Πραγματικά μοιάζει με αλάτι. Θα μπορούσε να φταίει το νερό που ποτίζω; Από αυτό πίνουμε και εμείς...
Είναι πολύ περίεργο, αλλά όταν σκάβω με το δάχτυλο είναι παντού σε όλο το χώμα. Νομίζω ότι αυτό φταίει... Βασικά τι άλλο θα μπορούσε να είναι. Σκέφτομαι να του αλλάξω το χώμα, γιατί αυτό που έχω δε νομίζω ότι πλέον το βοηθάει. Γενικά ξέρω ότι αν είναι αδύναμο δεν πρέπει να το μεταφυτεύσω αλλά εγώ λέω απλά για αλλαγή χώματος. Όχι κόψιμο ρίζας κλπ.
Για το mix σκέφτομαι akadama, κανονικό χώμα και ότι άλλο ανόργανο (πετραδάκια) μπορέσω να βρω. Ποια η γνώμη σας για αυτό;
Θα δω πως θα πάει και θα σας στείλω νέες φωτογραφίες αν επανέλθει...
(χρησιμοποιώ το "ευχαριστώ" για τα post, αλλά το γράφω και εδώ, γιατί με βοηθάτε πολύ! Ευχαριστώ!)
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 04 Αύγ 2015, 21:25 --
Συγνώμη που επανέρχομαι με το θέμα με το χώμα και τα άσπρα σωματίδια.
Επισυνάπτω μια φωτογραφία ακόμα. Πραγματικά μοιάζει με αλάτι. Θα μπορούσε να φταίει το νερό που ποτίζω; Από αυτό πίνουμε και εμείς...
Είναι πολύ περίεργο, αλλά όταν σκάβω με το δάχτυλο είναι παντού σε όλο το χώμα. Νομίζω ότι αυτό φταίει... Βασικά τι άλλο θα μπορούσε να είναι. Σκέφτομαι να του αλλάξω το χώμα, γιατί αυτό που έχω δε νομίζω ότι πλέον το βοηθάει. Γενικά ξέρω ότι αν είναι αδύναμο δεν πρέπει να το μεταφυτεύσω αλλά εγώ λέω απλά για αλλαγή χώματος. Όχι κόψιμο ρίζας κλπ.
Για το mix σκέφτομαι akadama, κανονικό χώμα και ότι άλλο ανόργανο (πετραδάκια) μπορέσω να βρω. Ποια η γνώμη σας για αυτό;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
εφ'οσον οπως γραφεις τα κλαδια ειναι ζωντανα,μικρο το κακο!!
ευχομαι το καλυτερο για το δεντρακι σου,περιμενουμε νεα!![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
ευχομαι το καλυτερο για το δεντρακι σου,περιμενουμε νεα!![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
Γιώργος
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
stefanos_papav έγραψε:
Κάτι ακόμα που ήθελα να ρωτήσω.
Θεωρείτε καλό να του δίνω και λίγο λίπασμα σε υγρή μορφή; Θα το βοηθήσει;
Σκέφτομαι επίσης να αρχίσω το καθάρισμα από τα ξεραμένα φύλλα. Τα κλαδιά (και τα μικρά) δείχνουν πράσινα, αλλά σχεδόν όλα τα φύλλα ξεράθηκαν...
Ποτέ δεν λιπαίνουμε στρεσαρισμενα δέντρα!
Άφησέ το να πετάξει αν όντως υπάρξει τέτοια δυνατότητα και έχεις καιρό για λίπανση!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
stefanos_papav
Topic author - Σπορόφυτο

Απότιστο το αποκλείω να έμεινε γιατί ο φίλος μου το πότιζε.
Πράγματι σε εσωτερικό χώρο βρίσκεται, αλλά είναι σε τέτοια θέση που δεν το χτυπάει ήλιος.
Βέβαια αν και Ολλανδία πριν από 3 βδομάδες υπήρξαν και κάτι τρελές ζέστες. Ίσως να επηρεάστηκε από αυτό.
Πραγματικά δε ξέρω...
Πάντως από τον κορμό βλέπω ότι είναι πράσινος, απλά τα φύλλα δείχνουν πράγματι σα να έχει πρόβλημα.
Και αυτά τα άσπρα σωματίδια δε ξέρω πως προέκυψαν...
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 03 Αύγ 2015, 23:24 --
Σκέφτομαι επίσης να αρχίσω το καθάρισμα από τα ξεραμένα φύλλα. Τα κλαδιά (και τα μικρά) δείχνουν πράσινα, αλλά σχεδόν όλα τα φύλλα ξεράθηκαν...
Πράγματι σε εσωτερικό χώρο βρίσκεται, αλλά είναι σε τέτοια θέση που δεν το χτυπάει ήλιος.
Βέβαια αν και Ολλανδία πριν από 3 βδομάδες υπήρξαν και κάτι τρελές ζέστες. Ίσως να επηρεάστηκε από αυτό.
Πραγματικά δε ξέρω...
Πάντως από τον κορμό βλέπω ότι είναι πράσινος, απλά τα φύλλα δείχνουν πράγματι σα να έχει πρόβλημα.
Και αυτά τα άσπρα σωματίδια δε ξέρω πως προέκυψαν...
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 03 Αύγ 2015, 23:24 --
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
το γεγονος να εμεινε αποτιστο ''παιζει''?
αυτα τα φυλλα-σαν-ριγανη κατι τετοιο μου θυμιζουν..!
και κατι ακομη,σε εσωτερικο χωρο ειναι το λιγουστρακι? το χτυπαει ηλιος μεσημεριανος?
αυτα τα φυλλα-σαν-ριγανη κατι τετοιο μου θυμιζουν..!
και κατι ακομη,σε εσωτερικο χωρο ειναι το λιγουστρακι? το χτυπαει ηλιος μεσημεριανος?
..When The Night Is Overcome
Γιώργος
Γιώργος
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
-
stefanos_papav
Topic author - Σπορόφυτο

Ok. Θα το προσπαθήσω λοιπόν. Και βλέπουμε...
Σε ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντηση.
Σε ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντηση.
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 420 times
- Been thanked: 359 times
Αν ήταν πρόβλημα από πολύ νερό θα έπεφταν τα φύλλα του και θα είχαν κίτρινο χρώμα. Αυτό είναι (Ίσως και απ ότι μπορώ να καταλάβω) ή έμεινε αποτιστο η από πολύ δυνατό ήλιο -ζέστη ή όλα μαζί ή κάτι τέτοιο. Το ιδανικό θα ήταν να ποτιζεις 1 φορά την ημέρα και βράδυ και με ποτιστιρι και μέχρι να ανακάμψει 3, 4 φορές ψεκασμα. Αν θέλει περισσότερη υγρασία βαλε πιατακι από κάτω και καλύτερα βράδυ ποτισμα.
Υ.γ: αν χειροτερεψει πιγενε σε γεωπόνο,
Υ.γ: αν χειροτερεψει πιγενε σε γεωπόνο,
-
stefanos_papav
Topic author - Σπορόφυτο

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.
Λοιπον ο κορμός είναι πράσινος ακόμα όπως και όλα τα κλαδιά. Το κόλπο αυτό το ξέρω.
Γενικά όταν επέστρεψα του έκανα ένα καλό πότισμα. Όταν το ποτίζω το ποτίζω πάντα σε κορμό, φύλλωμα και στο χώμα με ψεκαστήρι.
Το χώμα του ξέρω ότι πρέπει να είναι νωπό, όχι λίμνη. Αυτό κάνω γενικά και το ποτίζω συνήθως όταν βλέπω το χώμα να αλλάζει χρώμα, συνήθως 1 το πρωί και 1 το βράδυ.
Από χώμα έχω κάνει μίγμα με κανονικό χώμα, Akadama και κάτι έξτρα. Δε θυμάμαι από που το διάβασα και το έκανα, τώρα με γρήγορο search βρήκα αυτό:
http://www.bonsaiempire.com/basics/bons ... onsai-soil
Κάτι τέτοιο λοιπόν έχω και εγώ.
Το χώμα είναι ακόμα αφράτο και με πόρους γιατί όταν του έκανα το καλό πότισμα με αρκετό νερό, η απορροή του ήταν καλή.
Με ανησυχει μήπως είναι κάποιος λόγος λόγω υπερβολικού ποτίσματατος, αλλά βλέπω δεν το ανέφερες καθόλου. Θεωρείς ότι δε μπορείς να είναι;
Αν είναι λόγω ποτίσματος τότε οκ, πιστεύω θα το καταφέρω. Αρρώστιες και λοιπά δε γνωρίζω καθόλου...
Επίσης γενικά το έχω σε συγκεκριμένη θέση που πέρνει ήλιο αλλά όχι απευθείας. Για τις φωτό το έβαλα πιο κοντά στο παράθυρο.
Λοιπον ο κορμός είναι πράσινος ακόμα όπως και όλα τα κλαδιά. Το κόλπο αυτό το ξέρω.
Γενικά όταν επέστρεψα του έκανα ένα καλό πότισμα. Όταν το ποτίζω το ποτίζω πάντα σε κορμό, φύλλωμα και στο χώμα με ψεκαστήρι.
Το χώμα του ξέρω ότι πρέπει να είναι νωπό, όχι λίμνη. Αυτό κάνω γενικά και το ποτίζω συνήθως όταν βλέπω το χώμα να αλλάζει χρώμα, συνήθως 1 το πρωί και 1 το βράδυ.
Από χώμα έχω κάνει μίγμα με κανονικό χώμα, Akadama και κάτι έξτρα. Δε θυμάμαι από που το διάβασα και το έκανα, τώρα με γρήγορο search βρήκα αυτό:
http://www.bonsaiempire.com/basics/bons ... onsai-soil
Κάτι τέτοιο λοιπόν έχω και εγώ.
Το χώμα είναι ακόμα αφράτο και με πόρους γιατί όταν του έκανα το καλό πότισμα με αρκετό νερό, η απορροή του ήταν καλή.
Με ανησυχει μήπως είναι κάποιος λόγος λόγω υπερβολικού ποτίσματατος, αλλά βλέπω δεν το ανέφερες καθόλου. Θεωρείς ότι δε μπορείς να είναι;
Αν είναι λόγω ποτίσματος τότε οκ, πιστεύω θα το καταφέρω. Αρρώστιες και λοιπά δε γνωρίζω καθόλου...
Επίσης γενικά το έχω σε συγκεκριμένη θέση που πέρνει ήλιο αλλά όχι απευθείας. Για τις φωτό το έβαλα πιο κοντά στο παράθυρο.
-
Hfestion
- Συντονιστής

Τέλος θέλει προσοχή πολύ στο ποτισμα. Δηλαδή χωρίς να ξέρω σε τι χώμα το έχεις πρέπει το χώμα να είναι διαρκος νωπό και όχι βρεγμένο (επειδή δεν έχει φύλλα δεν έχει και απαιτήσεις σε νερό) αλλά θέλει ψεκασματα σε φύλλα και κορμο γιατί εκεί έχει ανάγκη (αν είναι ακόμα έστω και λίγο ζωντανο)
Τώρα αν θες να είσαι 200% σίγουρος πήγαινε το σε γεωπόνο γιατί εγώ δεν είμαι. Οτι ξέρω είναι εντελώς πρακτικο
Τώρα αν θες να είσαι 200% σίγουρος πήγαινε το σε γεωπόνο γιατί εγώ δεν είμαι. Οτι ξέρω είναι εντελώς πρακτικο
-
Hfestion
- Συντονιστής

Ψεκασε καλά τον κορμο, προσπάθησε να καταλάβεις αν ο κορμός μετα πρασινίζει ελαφρος. Βγάλε και καμιά φωτογραφία κοντινή τον κορμο-φύλλα-κλαδια
-
Hfestion
- Συντονιστής

Μμμμ,,
Καταρχας βαλτο σε σκιά και σε εξωτερικό χώρο, ποτισε το και φεκασε φύλλα και κορμο. Μη αφαιρέσεις ακόμα κανένα φύλλα. Αν και φαίνονται ξερά ίσως να έχουν ελάχιστο χλωρο σημείο που είναι απαραίτητο σε αυτή τη φάση για να κάνει φωτοσύνθεση.
ξυσε χαμηλά το κορμο. Αν είναι πράσινος είσαι τυχερός. Σε τι χώμα το έχεις?
Καταρχας βαλτο σε σκιά και σε εξωτερικό χώρο, ποτισε το και φεκασε φύλλα και κορμο. Μη αφαιρέσεις ακόμα κανένα φύλλα. Αν και φαίνονται ξερά ίσως να έχουν ελάχιστο χλωρο σημείο που είναι απαραίτητο σε αυτή τη φάση για να κάνει φωτοσύνθεση.
ξυσε χαμηλά το κορμο. Αν είναι πράσινος είσαι τυχερός. Σε τι χώμα το έχεις?
-
stefanos_papav
Topic author - Σπορόφυτο

Πρόβλημα με Ligustrum (ξανά)
Καλησπέρα σας!
Επέστρεψα από τις διακοπές και το bonsai μου δεν τα πάει καλά.
Για την ιστορία να πω ότι το bonsai έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις τελευταία. Καταρχάς το Μάιο η συγκάτοικός μου απλά ξέχασε να το ποτίσει για 4 ημέρες και κατάφερα να το επαναφέρω.
Για το καλοκαίρι ρώτησα τον άλλο συγκάτοικο να το περιποιηθεί (3 βδομάδες) και είμαι σίγουρος ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Το θέμα είναι το bonsai άρχισε να "πέφτει". Δε γνωρίζω το λόγο, αλλά απλά τα φύλλα φαίνονται να ξεραίνονται, και στο χώμα του βλέπω άσπρα σωματίδια (σαν αλάτι ή ζάχαρη).
Ο συγκάτοικος μου φοβάται ότι το παραπότισε. Δε ξέρω. Του είχα εξηγήσει, αλλά δεν ήμουν εδώ.
Παρακάτω δείτε φωτογραφίες. Παρακαλώ όλες οι ιδέες είναι ευπρόσδεκτες.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια βοήθεια.
Υ.Γ. το έχω μεταφυτεύσει εδώ και καιρό και έδειχνε να τα πάει μια χαρά!
Επέστρεψα από τις διακοπές και το bonsai μου δεν τα πάει καλά.
Για την ιστορία να πω ότι το bonsai έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις τελευταία. Καταρχάς το Μάιο η συγκάτοικός μου απλά ξέχασε να το ποτίσει για 4 ημέρες και κατάφερα να το επαναφέρω.
Για το καλοκαίρι ρώτησα τον άλλο συγκάτοικο να το περιποιηθεί (3 βδομάδες) και είμαι σίγουρος ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Το θέμα είναι το bonsai άρχισε να "πέφτει". Δε γνωρίζω το λόγο, αλλά απλά τα φύλλα φαίνονται να ξεραίνονται, και στο χώμα του βλέπω άσπρα σωματίδια (σαν αλάτι ή ζάχαρη).
Ο συγκάτοικος μου φοβάται ότι το παραπότισε. Δε ξέρω. Του είχα εξηγήσει, αλλά δεν ήμουν εδώ.
Παρακάτω δείτε φωτογραφίες. Παρακαλώ όλες οι ιδέες είναι ευπρόσδεκτες.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια βοήθεια.
Υ.Γ. το έχω μεταφυτεύσει εδώ και καιρό και έδειχνε να τα πάει μια χαρά!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.