Bonsai Ginselg Πρόβλημα με Ρίζα/Κορμό

Προβλήματα, παράσιτα...
Απάντηση

Topic author
Δανάη
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Bonsai Ginselg Πρόβλημα με Ρίζα/Κορμό

Δημοσίευση από Δανάη »

Μακάρι!
Ευχαριστώ :-)
Άβαταρ μέλους

Kostas
Imperial
Imperial
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από Kostas »

Είναι σκληρά δέντρα τα ginseng. Εύχομαι καλή επιτυχία.
Εικόνα

Topic author
Δανάη
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Δανάη »

Harris έγραψε:Εαν θές γράψε μερικά λόγια για σένα εδω: http://www.bonsaiforum.gr/viewforum.php?f=42
Διάβασε πιο πάνω τι έγραψα... το ειχα γραψει βιαστικά την πρώτη φορα. :)
will do

το ξαναδιάβασα [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... humbup.gif[/img] και θα σας ενημερώσω για τη πορεία του
Ναι θα χρειαστεί και η τύχη εδώ, για να δούμε..
Άβαταρ μέλους

gate1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time

Δημοσίευση από gate1908 »

Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Εαν θές γράψε μερικά λόγια για σένα εδω: http://www.bonsaiforum.gr/viewforum.php?f=42
Διάβασε πιο πάνω τι έγραψα... το ειχα γραψει βιαστικά την πρώτη φορα. :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
Δανάη
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Δανάη »

Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

1. Εγχείρηση δεν μπορείς να του κάνεις οπότε μια προσευχή προς το παρόν είναι ότι πρέπει... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... /gluck.gif[/img]
2. Σε αυτή την περίπτωση το γοργόν και χάριν έχει, απλά όση ώρα κάνεις την μεταφύτευση και το φυτό δεν είναι στο χώμα ρίχνε νερό στις ρίζες (που θα είναι στον ίσκιο) να διατηρούνται υγρές και να μην ξεραθούν.
3. Ότι φύλλα έχουν απομείνει ( και δεν είναι και πολλά απ΄ότι βλέπω) το φυτό τα χρειάζεται για να δημιουργούν τροφή και θρεπτικές ουσίες που θα το βοηθήσουν να συνέλθει. Δεν θές να τα χάσεις και αυτά. Ξεχνάς το κλάδεμα μέχρι να το δείς να βγάζει νέα φύλλα στην επόμενη φάση ανάπτυξης του. Αυτό θα σημαίνει ότι πάει καλά και τότε θα το ξανασυζητήσουμε.

Topic author
Δανάη
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Δανάη »

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ειλικρινά. Θα πράξω όπως μου είπατε έχω όμως τρία επιπλέον ερωτήματα:

1) Όσον αφορά στο σημείο του κορμού όπου είναι μαλακό να μην κάνω κάτι; να το αφήσω ως έχει; (απλά φοβάμαι μη σαπίζει εσωτερικά και προσβάλλει και το υπόλοιπο)

2) να περιμένω λίγες μέρες να συνέλθει από το σοκ του οτι το έβγαλα από τη γλάστρα ή να προβώ άμεσα στον καθαρισμό της γλάστρας και τη μεταφύτευση;

και

3) Προφανώς χρειάζεται και γενναίο κλάδεμα να το κάνω μετά τη μεταφύτευση ή να περιμένω ακόμα;

και πάλι σας ευχαριστώ
:-)

υ.γ.: Καλώς σας βρήκα!!
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Συμφωνώ απόλυτα με τον Χάρη. Το υπόστρωμα αν κατάλαβα καλά είναι 100% ανόργανο και σιγά σιγά δημιουργήθηκε στο φυτό κάποιου είδους τροφοπενία αν και δεν εκδηλώθηκε κανένα σύμπτωμα απ΄οτι βλέπω στα φύλλα εκτός του ότι πρέπει να έχασε πολλά. Και μάλλον υποθέτω ότι δεν χρησιμοποίησες όλο αυτό τον καιρό κάποιο λίπασμα. Τύρφη λοιπόν και ελαφρόπετρα μαζί (60%-40%) και το φυτό σου μάλλον θα ανακάμψει.
Ίσως απ΄το αδυνάτισμα γενικότερα να προσβλήθηκε και από κάποια ασθένεια για αυτό σου λέει ο Χάρης καινούργια γλάστρα και χώμα ή απολύμανση της παλιάς.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλώς ηρθες στο φόρουμ μας.
Το 2-3 φορες την εβδομαδα πότισμα δεν ειναι σωστο απο την άποψη οτι δεν ξέρεις ποτε ουσιαστικά θέλει πότισμα το δέντρο σου.

Το τζινσενκ δεν χρειάζεται πολύ νερό. Καλύτερα να μένει να ξεραίνεται το χώμα του παρα να έχει συνέχεια νερό.
Το οτι εβγαλες το δέντρο σου και άφησες εκτεθειμένες τις ρίζες ηταν σφάλμα.
Τι θα εκανα. Θα αγόραζα μια αλλη γλάστρα ή στην ίδια αφού θα αδειαζα όλο το χωμα και την απολύμανα με χλωρίνη στο τέλος θέλει καλό ξέπλυμα για να φύγει η χλωρίνη.

Το υπόστρωμα που θα χρησιμοποιούσα θα ήταν ελαφρόπετρα μαζί με τύρφη (ή κάποιο χώμα καλό Λιθουανίας , Λετονίας μπορείς να το βρεις και σαν φυτόχωμα). Θα ξεπλενα το χώμα απο το τις ρίζες του δέντρου, ώστε να έχω καθαρές ρίζες στο νεο φρέσκο χώμα μου κατα την μεταφύτευση.
Το δέντρο θα το ποτιζα μια φορά καλά μέχρι να βγεί το νερό απο το κάτω μέρος της γλάστρας. θα το τοποθετούσα σε ενα φωτεινό μέρος μακρια απο κρύο και βοριάδες. (να είναι προστατευμένο)
(ακόμα καλύτερα) Εαν ειχα ενα φωτεινό αλλά μακρια απο καλοριφέρ μέρος θα το αφηνα εκεί μέχρι την άνοιξη ώστε ΜΕΤΑ να το βγάλω εκτός σπιτιού.

Το τσινσενκ είναι δέντρο που δεν έχει πρόβλημα ακόμα και το καλοκαίρι να μείνει για μικρο χρονικό διάστημα χωρις νερό όμως έχει προβλήματα με το πολύ νερο.
Επίσης μπορείς να κανεις το "κόλπο" με το δάχτυλο ή με ενα καλαμακι απο σουβλάκι ώστε να ξέρεις ποτε χρειάζεται ουσιαστικά πότισμα.

Μπορείς μετα το πρώτο πότισμα να ποτίσεις με χαμομήλι (θα το εχεις βράσει πρώτα θα περιμένεις να κρυώσει) ή να βάλεις λίγη κανέλα ή μαζι με το νερο να βάλεις και λιγη στάχτη απο το τζάκι σου. (έχουν μυκητοκτόνα δράση αλλά μια φορά να το κάνεις όχι συνέχεια)

[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... /gluck.gif[/img]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Harris την 14 Νοέμ 2015, 00:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
Δανάη
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Bonsai Ginselg Πρόβλημα με Ρίζα/Κορμό

Δημοσίευση από Δανάη »

Καλησπέρα σας,

Το πλασματάκι αυτό είναι κοντά μου πολλά χρόνια, είναι φίκος τζίσενκ από όσο μπορώ να καταλαβάβω. Δυστυχώς δεν ξέρω πολλά από φυτά και προφανώς μου έχει συγχωρέσει και πολλά λάθη... Η γλάστρα είναι πήλινη και το χώμα είναι ένα είδος περλίτη χωρίς να ξέρω πώς ονομάζεται μα μοιάζει με σπασμένο κεραμίδι που όταν βρέχεται σκουραίνει και όταν είναι στεγνό γίνεται ανοιχτόχρωμο. Μέχρι το καλοκαίρι δεν το είχα μεταφυτεύσει αλλά έσπασε η γλάστρα του και έτσι το μεταφύτευσα. Οπως βλέπετε είναι ακλάδευτο γιατί φοβόμουν μην του κάνω ζημιά. Συνήθως βρισκόταν εντός του σπιτιού σε όχι και τόσο φωτεινή γωνία, το πότιζα κάθε βδομάδα εκτός από το καλοκαίρι που ήταν 2 φορές την εβδομάδα με καλή αποστράγγιση (διώχνει το περισσευούμενο νερό απο μια σχετικά φαρδιά τρύπα στο πάτο της γλάστρας).

Κι αφού σας περιέγραψα το ιστορικό του, ερχόμαε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ζητώντας τη συμβουλή σας. Εδώ και 2 μήνες περίπου μετά από συμβουλή ποτίζεται 2-3 φορές την εβδομάδα σε αναλογία 200 γρμ νερού και αποστράγγιση~120-130 γρμ. γιατί μου είπαν οτι επειδή δεν είναι χώμα αλλά αυτός ο περλίτης χρειάζεται να οξυγoνώνται οι ρίζες του συχνά. Και επίσης άρχισα να το αφήνω έξω σε φωτεινό μέρος δίχως απευθείας έκθεση στον ήλιο. Σήμερα όμως, και καθώς το πότιζα ανακάλυψα οτι η μία ρίζα του είναι μαλακή όταν την πίεσα και ειδα οτι κάποια φύλλα του έχουν κιτρινίσει (στη φωτό εκεί που είναι το κίτρινο βελάκι), κάτι που πριν δέκα μέρες δεν το είχε. Αυτό που έκανα άμεσα είναι να το βγάλω από τη γλάστρα για να δω τη ρίζα του καλύτερα και να αεριστεί. Μετά από κανένα μισάωρο το ξαναέβαλα στο γλαστράκι και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω από εδώ και πέρα. Πιστεύω οτι είναι στρεσσαρισμένο αρκετά αλλά δεν γνωρίζω τί πρέπει να κάνω άμεσα και ειλικρινά ανησυχώ.

Τι θα μπορούσατε να με συμβoυλεύσετε;
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
Δανάη
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση