Φτελιά mallsai
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 176 times
- Επικοινωνία:
Re: Φτελιά mallsai
Sim62 έγραψε: Σ' αυτές τις φτελιές μου αρέσει πολύ το broom style. Να ξεφεύγει και να διαφοροποιείται κατά το δυνατόν απ΄ την συνηθισμένη μορφή που δίνουν συνήθως στις φτελιές μαζικής παραγωγής.
Για αυτό λοιπόν δύο γρήγορα virtual πως την φαντάζομαι μετά από κάποια χρόνια.
Είμαι υπέρ στο 1ο σχέδιο! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/bravo.gif[/img](το ποτ είναι πολύ μικρο στο virtual...)
[img][/img]
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 421 times
- Been thanked: 359 times
Ωραία δουλειά έκανες, μπράβο
Στάλθηκε από το HTC Desire 310 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από το HTC Desire 310 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Sim62
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
[justify]Σ' αυτές τις φτελιές μου αρέσει πολύ το broom style. Να ξεφεύγει και να διαφοροποιείται κατά το δυνατόν απ΄ την συνηθισμένη μορφή που δίνουν συνήθως στις φτελιές μαζικής παραγωγής.[/justify][justify]Για αυτό λοιπόν δύο γρήγορα virtual πως την φαντάζομαι μετά από κάποια χρόνια.[/justify]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
panixoras
- Imperial

- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 11 times
αντε τωρα που μπηκε σε σειρα θα το χαρεις και πιο πολυ ....πολυ καλη δουλεια....[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... /gluck.gif[/img]
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
-
alexcorfu
- Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Καλορίζικο! Όμορφο είναι και ακόμα πιο όμορφο θα γίνει όπως το πας! Καλή συνέχεια!
-
Sim62

Σήμερα είχαμε χειρουργείο για διόρθωση του σχήματος της φτελιάς. Οι δύο έντονες συνεχόμενες γωνίες που αναφέρει και ο Χάρης εδώ και καιρό με ενοχλούσαν αφάνταστα και έτσι έγινε μια προσπάθεια αποκατάστασης τουλάχιστον σε ένα πιο κανονικό "S" γιατί οι κινέζοι το παράκαναν όταν την συρμάτωσαν νεαρή. Δυστυχώς λόγω της θέσης του προβλήματος και του πάχους του κορμού δεν γινόταν αυτό μόνο με συρμάτωμα, έτσι έγινε διαμήκης τομή στον κορμό, κάθετο συρμάτωμα και μετά τύλιγμα με ράφια.
Και ένα virtual για το πώς θα φαίνεται όταν βγούν τα "ράμματα", ακατέργαστη βέβαια μετά θα ασχοληθώ με την "κόμη" της. Το virtual είναι για να δειχθεί η αλλαγή του κορμού.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Sim62

Ευχαριστώ Παναγιώτη για τα καλά λόγια, ελπίζω να αναπτυχθεί καλά με την φροντίδα μου και τις συμβουλές σας.karesansui έγραψε:Συμφωνώ κι εγώ πως κάθε comme il faut ερασιτέχνης μπονσαίστας πρέπει να έχει στην κατοχή του μια κινέζικη φτελιά!
Είναι ...ο αμνός ο αίρων τις αμαρτίες κάθε προαλειφόμενου καλλιτέχνη του μπονσάι!
Πάνω τους δοκιμάσαμε και δοκιμάζουμε τα πάντα...!
Καλορρίζικη [ Εικόνα ]
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Συμφωνώ κι εγώ πως κάθε comme il faut ερασιτέχνης μπονσαίστας πρέπει να έχει στην κατοχή του μια κινέζικη φτελιά!
Είναι ...ο αμνός ο αίρων τις αμαρτίες κάθε προαλειφόμενου καλλιτέχνη του μπονσάι!
Καλορρίζικη [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
Καλορρίζικη [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Sim62

iohokahey έγραψε:πολυ καλη ειναι η φτελιτσα σου!!
συνηθως συγχωρουν λαθη οι κινεζικες φτελιες,ειναι γερα δεντρα,ειδικα αν κρινω απ' την δικια μου..
δειξε μας καμια φωτο απο την αρχικη της κατασταση,αν φυσικα θελεις και εχεις..
υγ.αν επιτρεπεται,τι υποστρωμα χρησιμοποιησες?
Δυστυχώς πάνω στη βιασύνη μου να την "συμμορφώσω" ξέχασα να της βγάλω φωτογραφίες πως ήταν πρίν.
Για υπόστρωμα της έβαλα ότι καλύτερο είχα 70% μίξη acadama, ελαφρόπετρα και ποταμίσιο χαλικάκι όλα 2-4mm και 30% τύρφη.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 03 Ιουν 2014, 15:24 --
Χάρη ευχαριστώ, περιμένω να συνέλθει για να την ξαναδούμε με προτάσεις σου για την διαμόρφωση.Harris έγραψε:Όλοι πρέπει να έχουνε μια φτελιά Κινεζική!![]()
Το δεντρακι σου εχει κάποια 'θεματα' εχει 2 γωνίες
[ Εικόνα ]
Όταν θα δέσει και θα φτιάξει νεο ριζικο σύστημα θα πρέπει να "ασχοληθούμε" λίγο με αυτό το θέμα!
Καλορίζικη!
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Όλοι πρέπει να έχουνε μια φτελιά Κινεζική!
[img][/img]
Όταν θα δέσει και θα φτιάξει νεο ριζικο σύστημα θα πρέπει να "ασχοληθούμε" λίγο με αυτό το θέμα!
Καλορίζικη!
[img][/img]
Καλορίζικη!
-
iohokahey
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
πολυ καλη ειναι η φτελιτσα σου!!
συνηθως συγχωρουν λαθη οι κινεζικες φτελιες,ειναι γερα δεντρα,ειδικα αν κρινω απ' την δικια μου..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
-
Sim62

Φτελιά mallsai
Καλημέρα σε όλους. Την περασμένη εβδομάδα υπέκυψα τελικά και πήρα μια φτελιά mallsai αν και είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ασχοληθώ με έτοιμα δεντράκια τέτοιου είδους. Βλέπετε υπερισχύει μέσα μου περισσότερο η ανάγκη της δημιουργίας απο ακατέργαστο υλικό. Παρ΄όλα αυτά την "σήκωσα" πρώτα γιατί ήταν αρκετά συμπαθητική και δεύτερο γιατί ήταν καταδικασμένη σε σίγουρο θάνατο. Ο φυτωριάς την είχε βυθισμένη σε δοχείο με νερό και με το χωμάτινο και άθλιο υπόστρωμα που είχε καταλαβαίνετε όλοι την πορεία που θα είχε. Και σε κάποια κουβέντα που του έκανα ήταν και πολύ σίγουρος για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου του. Αυτά τα "μπονσάια" μου είπε θέλουν να είναι συνέχεια στο νερό.
Εκανα αναγκαστική μεταφύτευση γιατί οι ρίζες είχαν αρχίσει να σαπίζουν και ήμουν πολύ προσεκτικός ώστε να μείνουν σχεδόν άθικτες οι ρίζες που ήταν σε καλή κατάσταση. Εκοψα και ένα μέρος του φυλλώματος, μάλλον μια προσεγμένη κορφολόγηση και κάποιους βλαστούς που είχαν ξεφύγει για να εξισοροπήσω λίγο την κατάσταση.
Ελπίζω ότι θα συγχωρήσει την μικρή αυτή επέμβαση και σύντομα να δώ νέα σημάδια ανάπτυξης.
Εκανα αναγκαστική μεταφύτευση γιατί οι ρίζες είχαν αρχίσει να σαπίζουν και ήμουν πολύ προσεκτικός ώστε να μείνουν σχεδόν άθικτες οι ρίζες που ήταν σε καλή κατάσταση. Εκοψα και ένα μέρος του φυλλώματος, μάλλον μια προσεγμένη κορφολόγηση και κάποιους βλαστούς που είχαν ξεφύγει για να εξισοροπήσω λίγο την κατάσταση.
Ελπίζω ότι θα συγχωρήσει την μικρή αυτή επέμβαση και σύντομα να δώ νέα σημάδια ανάπτυξης.